7ο Δημοτικό Σχολείο

Το 7ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας ιδρύθηκε το έτος 1952. Βρίσκεται στη συνοικία του Αγίου Δημητρίου στο Δυτικό τμήμα της πόλης της Καρδίτσας, επί της οδού Φαναρίου. Το έτος 1988 προστέθηκε καινούργιο κτίριο, λόγω της αύξησης των μαθητών. Σήμερα το σχολείο έχει 13 τμήματα, εκ των οποίων οι μικρές τάξεις στεγάζονται στο παλαιό κτίριο, ενώ οι μεγάλες τάξεις στο καινούργιο κτίριο. Διευθυντής στο 7ο  Δημοτικό Σχολείο είναι ο κ. Κάμπας Αλέξανδρος και υποδιευθυντής ο κ. Τσιώνας Βασίλειος. Συνολικά σε ολόκληρη τη σχολική μονάδα υπάρχουν 26 εκπαιδευτικοί (15 Δάσκαλοι και 11 εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων).

Το σχολείο μας διαθέτει ένα σύγχρονο εργαστήριο της Πληροφορικής το οποίο βρίσκεται στο ισόγειο του νέου κτιρίου και αποτελείται από 14 Η/Υ καθώς και βιντεοπροβολέα. Οι μαθητές εξοικειώνονται με την υπολογιστική σκέψη και αποκτούν τις βασικές γνώσεις ώστε να αποτελέσουν τους ψηφιακούς πολίτες του αύριο. Επίσης μαθαίνουν τους κινδύνους του διαδικτύου και πως να προστατεύονται από αυτούς.

Επίσης διαθέτει ένα εργαστήριο  Φυσικής το  οποίο βρίσκεται και αυτό στο ισόγειο του νέου κτηρίου και είναι εξοπλισμένο με όργανα και υλικά που απαιτούνται για την πειραματική διδασκαλία, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας.

Στο σχολείο μας λειτουργεί  μια σύγχρονη σχολική βιβλιοθήκη η οποία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της εκπαίδευσης, μάθησης, υποστήριξης και προώθησης του εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου του σχολείου μας. Διαθέτει μια συλλογή 2.500 τίτλων. Υπεύθυνος της σχολικής βιβλιοθήκης είναι ο κ. Σπυρόπουλος Δημήτριος.

Χάρτης και πλήρη στοιχεία του σχολείου