Οι μαθητές του 79ου Δ.Σ. εκθέτουν τα έργα τους!

Οι μαθητές του 79ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης εκθέτουν έργα τους στο METROPOLITAN HOTEL.

Μια ιδιαίτερη έκθεση ετοιμάζουν οι μαθητές του 79ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης. Η έκθεση, είναι μια συνδιοργάνωση του Metropolitan Hotel και του 79ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης. Θα διαρκέσει από τις 27 Μαΐου 2015 έως και τις 22 Ιουνίου 2015, ενώ τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 27 Μαΐου στις 17:30, στο Metropolitan Hotel, όπου και θα φιλοξενείται η έκθεση.
Οι μικροί μαθητές του 79ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, ηλικίας 6 χρονών μέχρι 12, παρουσιάζουν την δουλειά που καθ’ όλη την διάρκεια της σχολικής χρονιάς δημιούργησαν μέσα στην τάξη με τα λίγα μέσα που διέθεταν και τη λιγοστή ώρα που υπάρχει γι΄αυτό το μάθημα στα σχολεία.
Η καθηγήτριά τους, εικαστικός κ. Σίλια Γιακαμόζη, η οποία επιμελείται την έκθεση, μιλώντας για την προσπάθεια των μαθητών, μεταξύ άλλων αναφέρει: “Οι μικροί δημιουργοί χρησιμοποιούν κυρίως ανακυκλωμένα υλικά, παλιά περιοδικά και απλά μέσα, όπως οι μπογιές τους και οι μαρκαδόροι τους, απλές τεχνικές πάνω σε χαρτί ή κατασκευάζοντας περίπλοκες κατασκευές με απλά μέσα. Τα θέματα είναι απλά, όπως τα αντιλαμβάνονται με το “μικρό” τους μάτι. Επιστρατεύουν τη φαντασία τους, με τα λίγα μέσα που διαθέτουν σε αυτήν την τόσο δύσκολη εποχή για τα ίδια και τους γονείς τους, και τη λιγοστή ώρα που υπάρχει γι΄αυτό το μάθημα στα σχολεία, μόλις 45’ μια φορά την εβδομάδα”.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό, καθημερινά από τις 10:00 έως τις 14:00 και από τις 18:00 έως τις 21:00.

Αφησατελικη100

Φωτογραφίες από την εκδήλωση μπορείτε να δείτε εδώ.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση