Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Η πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου καθιερώθηκε, με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

Την ημέρα αυτή σε όλα τα σχολεία της χώρας, δεν πραγματοποιούνται μαθήματα, αλλά διεξάγονται ενδοσχολικοί αγώνες αθλοπαιδιών, που συνδέονται με ένα κεντρικό «θεματικό άξονα» ευρύτερου μαθησιακού πεδίου, που υλοποιείται μέσα από τον σχολικό αθλητισμό. Για τη φετινή πρώτη Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού ο θεματικός άξονας ήταν:

«Ρατσισμός και Διαφορετικότητα – Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι».

Στο σχολείο μας οι αθλητικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν την  Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου 2014 (λόγω καιρού η ημερομηνία διεξαγωγής τους μεταφέρθηκε τρεις μέρες αργότερα).

Ο Σύλλογος Διδασκόντων, με επικεφαλείς τους γυμναστές Στάμου Ευγενία και Χαράλαμπο Πλατσά, έπειτα από κατάλληλο σχεδιασμό, πραγματοποίησε καθ΄όλη τη διάρκεια του ωραρίου δράσεις αναγνωρίζοντας έτσι τη συμβολή του αθλητισμού στην προώθηση αξιών, στάσεων και δεξιοτήτων.

Αρχικά οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων ενημερώθηκαν από τους δασκάλους τους για το φαινόμενο του κοινωνικού αποκλεισμού και της διαφορετικότητας, με στόχο την αλλαγή στάσεων και συμπεριφορών απέναντι στο «άλλο» και την προώθηση της ανεκτικότητας και της αλληλεγγύης μεταξύ τους.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν οι αθλητικές δραστηριότητες στην αυλή του σχολείου. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονταν αθλητικά παιχνίδια για τους μαθητές των μικρών τάξεων (Α’, Β΄, Γ’) και αγώνες μπάσκετ, χάντμπολ και ποδοσφαίρου για τους μαθητές των μεγάλων τάξεων (Δ’, Ε’, ΣΤ’). Παράλληλα με τις αθλητικές δράσεις, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων γίνονταν προβολές ταινιών μικρού μήκους συναφούς θέματολογίας, αποσπάσματα από αθλητικούς αγώνες και διαδραστική συζήτηση – αναστοχασμός. Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με τον τελικό ποδοσφαίρου μεταξύ της Ε’ και της ΣΤ’ τάξης και στο τέλος όλοι οι μαθητές του σχολείου διασκέδασαν χορεύοντας με ενθουσιασμό στους ρυθμούς της ζούμπας.

Ως ανάμνηση της συμμετοχής τους στην 1η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού απονεμείθηκε σε όλους τους μαθητές «Έπαινος».

IMG_3565

IMG_3570

IMG_3572

IMG_3578

IMG_3584

IMG_3599

IMG_3613

IMG_3638

IMG_3614

IMG_3673

IMG_3689

IMG_3695

IMG_3726

IMG_3699

IMG_3729

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση