«Κυκλοφορώ στο δρόμο με ασφάλεια»

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος της Αγωγής Υγείας, οι μαθητές της Γ’ τάξης του 79ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης ασχολήθηκαν με το θέμα της «Κυκλοφοριακής αγωγής» (Νοέμβριος ’13 – Ιανουάριος ’14).

Βασικός σκοπός του προγράμματος ήταν να μάθουν τα παιδιά να κυκλοφορούν με ασφάλεια στους δρόμους και να τηρούν τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).

Επιμέρους στόχοι του προγράμματος ήταν:

– να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με την εξέλιξη των μέσων συγκοινωνίας και μεταφοράς,

– να μάθουν να συμπεριφέρονται σωστά ως πεζοί, οδηγοί, επιβάτες και ποδηλατιστές

– να προβληματιστούν σχετικά με το κυκλοφοριακό πρόβλημα των πόλεων,

– να αναγνωρίσουν τους κινδύνους που σχετίζονται με την πρόκληση των ατυχημάτων και να οδηγηθούν στην υιοθέτηση συμπεριφορών για την πρόληψή τους.

Οι μαθητές, χωρισμένοι σε ομάδες, έφτιαξαν κολλάζ ταξινομώντας τα μέσα συγκοινωνίας και μεταφοράς, συζήτησαν και προβληματίστηκαν για τον μεγάλο αριθμό των τροχαίων ατυχημάτων, και κατέληξαν σε συμπεράσματα σχετικά με την οδική τους συμπεριφορά: τήρηση κανόνων οδικής κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.), χρήση της ζώνης ασφαλείας και κυρίως μεγάλη προσοχή όταν «βγαίνουμε στο δρόμο!». Ασχολήθηκαν με τα σήματα της τροχαίας, εξασκήθηκαν στην αναγνώρισή τους και έφτιαξαν πολλά από αυτά με απλά υλικά.

Τέλος δημιούργησαν αφίσες, τις οποίες ανάρτησαν στους διαδρόμους του σχολείου, με σκοπό την ευαισθητοποίηση όλων των παιδιών για το θέμα της ασφάλειας στους δρόμους.

asfaleia

DSCN0010

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση