Έναρξη σχολικής χρονιάς 2020-21 / Αγιασμός

Αγαπητοί γονείς – κηδεμόνες,

Η Δ/νση και το προσωπικό του 79ου Δημοτικού Σχολείου εύχεται σε όλους/ες τους/τις μαθητές/τριες του σχολείου και τις οικογένειές τους καλή σχολική χρονιά με υγεία, υπομονή και αισιοδοξία. Ιδιαίτερα, καλωσορίζουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες της Α΄ τάξης και τους ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία στο Δημοτικό Σχολείο.

Η φετινή σχολική χρονιά ξεκινά κάτω από πρωτόγνωρες, ιδιαίτερες και δύσκολες συνθήκες, στις οποίες όλοι πρέπει να προσαρμοστούμε, για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα που πιθανόν να προκύψουν και να επικεντρωθούμε στο εκπαιδευτικό μας έργο. Προϋπόθεση για όλα αυτά είναι να συνεχιστεί η αρμονική συνεργασία σχολείου-οικογένειας σε πνεύμα αλληλοκατανόησης και αλληλοσεβασμού με στόχο την προάσπιση της δημόσιας υγείας και προπάντων της υγείας των παιδιών μας.

Με την παρούσα ανακοίνωση σας ενημερώνουμε ότι ο αγιασμός της σχολικής χρονιάς 2020-21 θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14-09-2020 και ώρα 11.00 με εκπροσώπους μαθητών/τριών (Α΄ και ΣΤ΄ τάξεων) και εκπαιδευτικών στον αύλειο χώρο του σχολείου.

Οι μαθητές/τριες όλων των τάξεων θα προσέλθουν στο σχολείο, θα παραταχθούν στον αύλειο χώρο και συγκεκριμένα στον χώρο που πραγματοποιείται η προσευχή.

Τον αγιασμό θα παρακολουθήσουν μόνο οι μαθητές/τριες της Α΄ και ΣΤ΄ Τάξης με τους αντίστοιχους εκπαιδευτικούς, ενώ όλοι οι υπόλοιποι μαθητές/τριες θα ανέβουν στις τάξεις τους με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών τους και θα παραλάβουν τα βιβλία τους. Με το πέρας του αγιασμού, θα προσέλθουν στις τάξεις τους και οι μαθητές/τριες της ΣΤ΄ Τάξης, ενώ ο ιερέας θα επισκεφτεί όλα τα τμήματα.

Κατ΄ εξαίρεση, οι μαθητές/τριες της Α΄ Τάξης θα προσέλθουν μαζί με τους γονείς τους στο σχολείο στις 10.30 για να χωριστούν τα τμήματα και να μπουν στις γραμμές τους. Έπειτα, οι γονείς θα αποχωρήσουν από την αυλή (στις 11.00 για να γίνει ο αγιασμός). Αμέσως μετά τον αγιασμό θα πραγματοποιηθεί στην αυλή του σχολείου η πρώτη συνάντηση των εκπαιδευτικών με τους γονείς (παρουσία των μαθητών/τριών) για μια πρώτη γνωριμία κι ενημέρωση. Τα βιβλία θα διανεμηθούν στα παιδιά (μόνο για την Α΄ Τάξη) την επόμενη μέρα, Τρίτη, 15/9/2020. Με την ολοκλήρωση της συνάντησης γονείς και μαθητές/τριες θα αποχωρήσουν (από τον πεζόδρομo της οδού Οινόης).

Στον αύλειο χώρο θα εισέλθουν μόνο οι μαθητές/μαθήτριες του σχολείου. Οι γονείς θα περιμένουν έξω από το προαύλιο και θα παραλάβουν τα παιδιά τους  από τις δύο εξόδους της αυλής (Α΄, Β΄ και Γ΄ Τάξεις από τον πεζόδρομo της οδού Οινόης και Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Τάξεις από την κεντρική πόρτα στην οδό Γαζή) μετά το τέλος της όλης διαδικασίας.

Απαραίτητη προϋπόθεση για όλους τους εκπαιδευτικούς, τους/τις μαθητές/τριες και τους γονείς είναι η χρήση μάσκας και η τήρηση των απαιτούμενων αποστάσεων για την αποφυγή συγχρωτισμού μέσα στον χώρο του σχολείου.

Παρακαλούνται οι γονείς να μεριμνήσουν ώστε όλα τα παιδιά να έχουν μαζί τους μάσκα, μέχρι να παραληφθούν και να μοιραστούν οι μάσκες, που έχουν εξαγγελθεί, σε όλα τα παιδιά.

Τέλος, όλα τα παιδιά (εκτός από τους μαθητές/τριες της Α΄ Τάξης) να έχουν μαζί τους τσάντα για να βάλουν τα βιβλία τους.

Καλή σχολική χρονιά!

Από τη Δ/νση του σχολείου

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση