Πανελλήνια μέρα Σχολικού Αθλητισμού

Την Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας η Μέρα του Αθλητισμού, με θέμα: «Νιώσε τη χαρά της άθλησης χωρίς το άγχος της νίκης και τον φόβο της αποτυχίας: Αθλητισμός – Δικαίωμα για όλους».

Πήραν μέρος όλοι οι μαθητές/τριες του σχολείου με τις εξής αθλητικές δραστηριότητες:

Οι Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεις συμμετείχαν σε παιχνίδια με μορφή σκυταλοδρομίας και τονίστηκε ιδιαίτερα στους μαθητές η χαρά της συμμετοχής και της ευγενούς άμιλλας. Στη συνέχεια οι μαθητές/τριες, με τη συνοδεία μουσικής, λικνίστηκαν στο ρυθμό της ζούμπας. Στο τέλος παρακολούθησαν κινηματογραφική ταινία αθλητικού περιεχομένου.

Οι Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεις παρουσίασαν στους υπόλοιπους συμμαθητές τους τα εξής:

– η Δ΄ τάξη, ασκήσεις δεξιοτεχνίας με σχοινάκι,

– το Ε1 τμήμα, μοντέρνο χορό και

– η Στ΄ τάξη, χορογραφία ζούμπας

Σε πνεύμα συνεργασίας οργανώθηκαν αγώνες χάντμπολ για τους μαθητές/τριες της Δ΄ τάξης και τις μαθήτριες των Ε1, Ε2, Στ1, Στ2 τάξεων. Από μια τέτοια μέρα δεν θα μπορούσε να λείπει, φυσικά, το αγαπημένο σπορ όλων των παιδιών, το ποδόσφαιρο. Οι μαθητές των Ε1, Ε2 και Στ1, Στ2 έπαιξαν ποδόσφαιρο με χαρά και πολύ κέφι. Μετά το τέλος του αγώνα ακολούθησε προβολή κινηματογραφικής ταινίας με θέμα τους ολυμπιακούς αγώνες του 1924 στο Παρίσι, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας.

Το καλλιτεχνικό κομμάτι της ημέρας ανέλαβαν οι μαθητές του Δ1 τμήματος, που με την καθοδήγηση του δασκάλου τους, δημιούργησαν αφίσα με το σήμα της «Ειρήνης» και τις αρχές του αθλητισμού.

Η βοήθεια όλων των συναδέλφων ήταν καθοριστική, ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία και φέτος η Πανελλήνια μέρα Σχολικού Αθλητισμού. Τους ευχαριστώ θερμά.

Η γυμνάστρια του σχολείου

Στάμου Ευγενία

1

2

3

4

5

6

IMG_6521

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση