“Παραμύθι χωρίς όνομα”

39Την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου πραγματοποιήσαμε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Θέατρο Κιβωτός. Ο Δήμος Αλίμου, με τη συμβολή του Αντιδημάρχου κυρίου Γιάννη Αντωνάκη και της διευθύντριας της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος κυρίας Βασιλικής Τσορβά, μας διέθεσε το πούλμαν για τη μετακίνηση των μαθητών μας. Τους ευχαριστούμε θερμά για την καθοριστική συνδρομή τους στην πραγματοποίηση της εκπαιδευτικής μας επίσκεψης. (περισσότερα…)

Βασιλόπιτα 2023!!

12 3Έναρξη χωρίς κοπή βασιλόπιτας δε γίνεται!! Έτσι στο τέλος της πρώτης εβδομάδας μετά την επιστροφή μας στη σχολική τάξη τηρήσαμε το έθιμο της Βασιλόπιτας, ένα έθιμο που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά, μας θυμίζει την καλοσύνη του Αγίου Βασιλείου και χαροποιεί ιδιαίτερα τα παιδιά. (περισσότερα…)

Tetris…στο Νηπιαγωγείο

9 1Τα παράξενα παιχνίδια ελκύουν πάντα το ενδιαφέρον των παιδιών.

Ένα ασυνήθιστο παιχνίδι, που κέρδισε την προσοχή των μαθητών ,ήταν η κατασκευή TETRIS που φτιάξαμε με τα παιδιά αφού κόψαμε και βάψαμε καρτέλες από αυγά. Στόχος της δραστηριότητας ήταν να ενισχύσουμε την οπτική αντίληψη, την παρατηρητικότητα, αλλά και τον οπτικοκινητικό  συντονισμό των παιδιών. Κυρίως όμως να επιτύχουμε τη μάθηση με έναν τρόπο διασκεδαστικό και παιγνιώδη!!

(περισσότερα…)

Oι στόχοι μας για το 2023

6 3Η Νέα Χρονιά ξεκίνησε με κέφι και χαρά. Αφού διηγηθήκαμε όλοι τις εμπειρίες μας από τις διακοπές των Χριστουγέννων βάλαμε πρόσω ολοταχώς τις μηχανές για τη νέα χρονιά: 2023

Οι στόχοι μας για τη νέα χρονιά άραγε ποιοι θα είναι; Τι σημαίνει βάζω στόχο; Υπάρχει διαφορά μεταξύ στόχου και επιθυμίας; Ξεκινήσαμε να συζητάμε τί είναι οι στόχοι, γιατί τους βάζουμε στην αρχή της χρονιάς , παρακολουθήσαμε το βίντεο με το παραμύθι: “Ο Στόχος τους Σκίουρου για τη Νέα Χρονιά” και μετά διατυπώσαμε και εμείς τους δικούς μας στόχους! (περισσότερα…)