Πρόσκληση για συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών στη Βραδιά του Ερευνητή 2024 του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο συνδέεται και φέτος, για ενδέκατη συνεχή χρονιά, με τη μεγάλη Ευρωπαϊκή Γιορτή της Έρευνας European Researchers’ Night” και καλεί μαθητές και εκπαιδευτικούς στη Βραδιά του Ερευνητή 2024 που διοργανώνει

Κάθε χρόνο για μία μόνο βραδιά, παρουσιάζουμε το ερευνητικό έργο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, των Πανεπιστημίων και Ερευνητικών Κέντρων της Αττικής στο κοινό και ειδικά στα σχολεία και τους μαθητές. Φέτος έμφαση δίνεται στις ερευνητικές δράσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης με κοινωνική συμμετοχή και καινοτομία, την πράσινη, γαλάζια και ψηφιακή μετάβαση, την αειφορία, την υγεία και την ποιότητα ζωής.

Ελάτε να γνωρίσετε από κοντά τους ερευνητές μας, να παίξετε και να εντυπωσιαστείτε με πρωτότυπα πειράματα, ρομπότ, νανοϋλικά, drones, τρισδιάστατες απεικονίσεις, μηχανικές προσομοιώσεις κ.α.

Οι φετινές μας δράσεις περιλαμβάνουν Παρουσίαση πειραμάτων από ομάδες μαθητών (συμπλήρωση Δελτίου Ερευνητικής Συμμετοχής Μαθητικών Ομάδων στο www.ntua.gr/ntuaren), Ερευνητές στα Σχολεία, όπου ακαδημαϊκοί και ερευνητές θα παρουσιάσουν σε σχολεία τα ερευνητικά τους επιτεύγματα, Chat Lab με online σύνδεση και συνομιλία των ερευνητών με τους μαθητές, Καλλιτεχνικά δρώμενα από την Ομάδα Κρουστών και τη Χορωδία του ΕΜΠ και του Αθηναϊκού Θιάσου Σκιών καθώς και το επιτυχημένο Κυνήγι Θησαυρού με πολλές εκπλήξεις και δώρα.

Όπως κάθε χρόνο, θα διεξαχθούν και οι Διαγωνισμοί της Βραδιάς για τα παιδία:

  • Διαγωνισμός Ζωγραφικής για μαθητές των Δημοτικών με θέμα «Η κλιματική κρίση και η αντιμετώπισή της με τη χρήση της τεχνολογίας και της καινοτομίας μέσα από τα μάτια των μαθητών»
  • Διαγωνισμός Αφίσας για μαθητές Γυμνασίων-Λυκείων με θέμα «Εφαρμόζοντας την καινοτομία για μία αξιοβίωτη πόλη»
  • Διαγωνισμός Φωτογραφίας με θέμα «Η καινοτομία στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης» #ntuaren

Οι φόρμες συμμετοχής Διαγωνισμών θα υποβληθούν στην ιστοσελίδα της Βραδιάς του Ερευνητή του ΕΜΠ www.ntua.gr/ntuaren

Για να μη χάσετε τίποτα από τις δράσεις μας, οργανώνουμε και ξεναγήσεις σχολείων συμπλήρωση φόρμας στον αντίστοιχο σύνδεσμο: www.ntua.gr/ntuaren

Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί στον συναρπαστικό κόσμο της έρευνας και της επιστήμης!

Ελάτε να γνωρίσετε από κοντά τους ερευνητές και τα επιτεύγματά τους, να παίξετε και να συνομιλήσετε μαζί τους, καθώς και να απολαύσετε πλήθος πρωτότυπων δράσεων. Σας περιμένουμε!

Είσοδος ελεύθερη για όλους!

Η επιστημονικά υπεύθυνη της Βραδιάς του Ερευνητή στο ΕΜΠ,

Ομότιμη Καθηγήτρια ΕΜΠ Αντωνία Μοροπούλου, Α’ Αντιπρόεδρος ΔΕ ΤΕΕ,

Μέλος Συμβουλίου Διοίκησης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση