Πρόσκληση για ενημέρωση

Καλούμε τους γονείς των μαθητών του 6ου ΓΕ.Λ. Ιλίου σε συνάντηση την Τετάρτη 9/10/2019 στις 20:00.

Θα ενημερωθούν οι γονείς για θέματα που αφορούν τους μαθητές και το σχολείο, μεταξύ άλλων:

  • Φοίτηση
  • Αξιολόγηση
  • Απουσίες
  • Κοινωνικοποίηση
  • Εξωτερικές δράσεις (5ήμερη, εκδρομή στη Γερμανία)
dom Κολωνία

Πρόσκληση Εκπαιδευτικής Επίσκεψης στο Ντίσελντορφ στο πλαίσιο πρόσκλησης από το Ελληνικό Γυμνάσιο Λύκειο

Σας ενημερώνουμε ότι στο διάστημα 26η – 30η Μαρτίου 2020, το 6ο Γενικό Λύκειο Ιλίου διοργανώνει εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ντίσελντορφ – Κολωνία – Βόννη – Βρυξέλλες – Φρανκφούρτη, ύστερα από πρόσκληση που έχει λάβει από το Ελληνικό Γυμνάσιο – Λύκειο του Ντίσελντορφ.

Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα και το ακριβές κόστος της εκπαιδευτικής επίσκεψης θα ανακοινωθούν έως τις 15 Οκτωβρίου 2019 (ενδεικτική τιμή περίπου 500 ευρώ).

Όσοι μαθητές επιθυμούν να συμμετέχουν στην εκδρομή να επικοινωνήσουν με τον κ. Λάττα ή τις κυρίες Δοκιμάκη και Γκουβιέρου για να συμπληρώσουν οι γονείς τους σχετική δήλωση συμμετοχής – εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

ευρωπαϊκό κοινοβούλιο
ευρωπαϊκό κοινοβούλιο

Ημέρα αθλητισμού στο σχολείο μας την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου

Με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019 η οποία θα εορταστεί την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 θα εναρμονιστεί φέτος η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, με σύνθημα «Αγαπώ την Άθληση – Αγαπώ την Υγεία μου».

Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου οι μαθητές θα έρθουν σχολείο με αθλητική περιβολή και χωρίς βιβλία.

Παράταση υποβολής μηχανογραφικού δελτίου μέχρι την Τετάρτη 17-7-2019

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι η προθεσμία υποβολής μηχανογραφικών δελτίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ παρατείνεται ως και την Τετάρτη 17-7-2019.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα 15-7-2019 όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας θα είναι ανοικτά (ώρες σχολείων), προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους υποψηφίους για το μηχανογραφικό δελτίο.

Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία είναι οριστική και μετά την παρέλευσή της δεν θα γίνει δεκτή καμία αλλαγή στα μηχανογραφικά δελτία. Η εφαρμογή θα κλειδώσει και θα ξεκινήσει η ηλεκτρονική επεξεργασία των μηχανογραφικών δελτίων.

Οι υποψήφιοι που έχουν ήδη οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο, θα έχουν πλέον πρόσβαση στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, μόνο για να βλέπουν την οριστικοποιημένη μορφή του μηχανογραφικού δελτίου, το οποίο φέρει αριθμό πρωτοκόλλου.

Ημέρες λειτουργίας του Σχολείου μας κατά τους μήνες Ιούλιο & Αύγουστο

Σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο μας κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο θα είναι ανοικτό κάθε Τρίτη (σύμφωνα με απόφαση της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Γ΄ Αθήνας, αρ. πρωτ. 13193 / 19-6-2019).

Ημέρες λειτουργίας των Λυκείων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για την υποστήριξη της ηλεκτρονικής υποβολής Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.)

Για την υποστήριξη της υποβολής του Μ.Δ. τον Ιούλιο μέχρι και τη λήξη της προθεσμίας υποβολής (Δευτέρα 15-7-2019), με απόφαση του Υπουργείου (Φ251/103328/Α5) τα Λύκεια (ΓΕΛ & ΕΠΑΛ) θα λειτουργήσουν την Τρίτη 9-7-2019 καθώς και τη Δευτέρα 15-7-2019, με την παρουσία του Διευθυντή ή του Υποδιευθυντή (ή του αναπληρωτή αυτών) και του εντεταλμένου εκπαιδευτικού για το χειρισμό της ηλεκτρονικής εφαρμογής του μηχανογραφικού δελτίου.
Αυτές τις 2 ημέρες ο (Υπο)Διευθυντής θα μπορεί να επιτρέψει στους υποψηφίους να αποκτήσουν password (αν δεν πρόλαβαν ή αν το έχασαν) ή/και να αναιρέσουν το ήδη οριστικοποιημένο Μ.Δ. για να οριστικοποιήσουν εκ νέου ένα άλλο Μ.Δ.