Πρόσκληση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Νέων για το Ψηφιακό Αγαθό

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς/κηδεμόνες,
Σας προωθώ την πρόσκληση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Νέων για το Ψηφιακό Αγαθό (European Youth Council for Digital Good), στο οποίο συμμετέχουν 3 εξέχοντες νέοι από την Ελλάδα.
Εάν δεν έχετε ακόμα δώσει την ψήφο σας σε αυτή την εξαιρετική πρωτοβουλία των νέων παιδιών, σας προσκαλούμε να το κάνετε τώρα. Η ψηφοφορία λήγει στις 25 Ιανουαρίου.

Θα τιμήσετε τα παιδιά με την ψήφο σας!

Με εκτίμηση,
Δρ. Βερόνικα Σαμαρά
Επικεφαλής της Δράσης Saferinternet.gr

Tους τελευταίους μήνες διεξάγαμε διαβούλευση σε 13 χώρες συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ* για να επιλέξουμε ποια ψηφιακά θέματα πρέπει να εξετάσουμε πιο προσεκτικά και ποιοι πρέπει να είναι οι στόχοι μας για να κάνουμε το Διαδίκτυο πιο υγιές και πιο ασφαλές. Έχουμε ήδη επιλέξει 30 θέματα. Αυτά περιλαμβάνουν εκφοβισμό, ρητορική μίσους, προστασία της ιδιωτικής ζωής, διαδικτυακές φιλίες, ανωνυμία και πολλά άλλα.

Τώρα είναι η σειρά σας να ψηφίσετε τι πιστεύετε ότι θα πρέπει να είναι οι προτεραιότητες για το 2020 στη διαδικτυακή διεύθυνση https://goo.gl/forms/smNyclASuqZvcOqk1 (ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΉ ΓΛΏΣΣΑ). Τα 16 θέματα που θα συγκεντρώσουν τις περισσότερες ψήφους θα αποτελέσουν την ατζέντα “Πάρε θέση” για το 2020 και θα γίνουν οι 16 στόχοι για τη μετατροπή του Διαδικτύου, αντίστοιχα των στόχων αειφόρου ανάπτυξης του ΟΗΕ για τη μετατροπή του πλανήτη μας.

Βασιζόμαστε στην ψήφο σας και στην ψήφο των μαθητών σας!

* Συμβαλλόμενες χώρες: Αρμενία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ισλανδία, Ιταλία, Κροατία, Κύπρος, Μαρόκο, Σενεγάλη, Σλοβακία.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση