33ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Χημείας – Ολυμπιάδα Χημείας 2019

Σας ενημερώνουμε ότι θα διεξαχθεί ο 33ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Χημείας (Π.Μ.Δ.Χ.) που προκηρύσσει η Ένωση Ελλήνων Χημικών (Ε.Ε.Χ.) το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019 και ώρα 8.30 π.μ. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές/τριες των Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων των Γενικών Λυκείων, καθώς και των ΕΠΑ.Λ., Δημοσίων και Ιδιωτικών, χωρίς να αποκλείεται η συμμετοχή μαθητών/τριών από άλλη τάξη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

  • Οι μαθητές/τριες της Α΄ τάξης του Λυκείου εξετάζονται σε θέματα σχετικά με την ύλη της Α΄ τάξης.
  • Οι μαθητές/τριες της Β΄ τάξης του Λυκείου εξετάζονται σε θέματα σχετικά με την ύλη της Α΄ και Β΄
    τάξης.
  • Οι μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης του Λυκείου εξετάζονται σε θέματα σχετικά με την ύλη της Α΄, Β΄ και Γ΄
    τάξης.

Από τον διαγωνισμό αυτό η Ε.Ε.Χ. θα βραβεύσει 10 μαθητές/τριες από την Α’ Λυκείου, 10  μαθητές/τριες από τη Β’ Λυκείου και 15 μαθητές/τριες από τη Γ’ Λυκείου.
Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές/τριες θα πρέπει να καταθέσουν σχετική γραπτή δήλωση στον/στην  Διευθυντή/ντρια του σχολείου τους μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου 2019.

Ανάλογα με τον αριθμό των μαθητών/τριών που θα δηλώσουν συμμετοχή, θα ορισθούν Εξεταστικά  Κέντρα (Ε.Κ.) και o απαιτούμενος αριθμός επιτηρητών/τριών από τους/τις Διευθυντές/ντριες  Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τις τοπικές Ε.Λ.Μ.Ε. και τα Περιφερειακά  Τμήματα της Ε.Ε.Χ. (όπου υπάρχουν).

Οι διαγωνιζόμενοι/νες μαθητές/τριες θα προσέλθουν στα Εξεταστικά Κέντρα στις 8.30 π.μ. με τις  ταυτότητές τους ή άλλο αποδεικτικό στοιχείο.
Ο διαγωνισμός έχει διάρκεια τρεις (3) ώρες μετά τη διανομή των θεμάτων. Θα επιτραπεί η χρήση  επιστημονικών υπολογιστών τσέπης (scientific calculators).

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση