Δημοσιεύθηκε στην Δράσεις

Το πρώτο κουτί των “πράσινων προκλήσεων” της δράσης “Green out of the box” άνοιξε στο 6ο Γυμνάσιο Κοζάνης.

Πιστοί στο όραμά μας για ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία, που λαμβάνει τα μηνύματα της εποχής , αλληλεπιδρά με φορείς και συμμετέχει σε δίκτυα σχολείων, ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα της GΟ Alive -της οργάνωσης νέων που δραστηριοποιείται στην Κοζάνη- και της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κοζάνης, κας Βόντσα, για συμμετοχή σε ένα νέο project με τίτλο “Green out of the box”. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που έχει στόχο να ενδυναμώσει τους μαθητές να αναλάβουν δράση απέναντι σε περιβαλλοντικά προβλήματα. Το κουτί των προκλήσεων θα ταξιδέψει σε σχολικές μονάδες της Π.Ε. Κοζάνης και κάθε σχολείο θα αναλάβει να φέρει εις πέρας μια περιβαλλοντική πρόκληση μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων. Μ’ αυτό τον τρόπο οι μαθητές και οι μαθήτριες θα έρθουν σε επαφή, θα ευαισθητοποιηθούν και θα ενεργοποιηθούν πάνω σε περιβαλλοντικά προβλήματα αλληλεπιδρώντας, βρίσκοντας λύσεις σε “πράσινες προκλήσεις” και ανακαλύπτοντας τη γνώση με διασκεδαστικό τρόπο.

Το πρώτο κουτί των προκλήσεων άνοιξε της Τετάρτη 18 Οκτωβρίου στο 6ο Γυμνάσιο Κοζάνης. Υποδεχτήκαμε την ομάδα της GO Alive στο σχολείο μας, όπου τόσο οι μαθητές και οι μαθήτριες, όσο και οι εκπαιδευτικοί  ενημερώθηκαν πάνω στο ευρωπαϊκό πλαίσιο ικανονήτων αειφορίας Greencomp. Παρών στη δράση ήταν και ο Σύμβουλος Πληροφορικής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας και Σύμβουλος Παιδαγωγικής Ευθύνης του σχολείου μας, κος Παπαβασιλείου Αθανάσιος.

 

2 3 4 3 5 2

7 28 33 3 9 2

 

Ο δυναμικός και παγνιώδης τρόπος παρουσίασης ενθουσίασε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές/τριες, οι οποίοι δέχτηκαν με χαρά την πρόκληση που ήταν κρυμμένη μέσα στο κουτί μαζί με τις οδηγίες και το υλικό, που προετοιμάστηκε από την ομάδα της GOAlive: Κατασκευή ανακυκλωμένου χαρτιού με σπόρους λουλουδιών!

10 212 213 2

 

 

Ήδη από την επόμενη μέρα συγκεντρώθηκαν τα υλικά και η πρώτη ομάδα μαθητών ανέλαβε δράση.

21 123 124 120 125 1  26

Μετά την ολοκλήρωση της δράσης σε διάστημα δύο εβδομάδων, η ομάδα του σχολείου μας θα επιλέξει και θα προετοιμάσει ένα άλλο περιβαλλοντικό πρόβλημα και θα “προκαλέσει” το επόμενο σχολείο, ώστε να συνεχιστεί η πορεία του “Πράσινου Κουτιού”.