Δημοσιεύθηκε στην Downloads, Βίντεο, Δράσεις, Εκδηλώσεις, Εκπαιδευτικές εκδρομές, Εργασίες μαθητών

2η Πανελλήνια Μέρα Σχολικού Αθλητισμού 2015-2016

2η Πανελλήνια Μέρα Σχολικού Αθλητισμού 2015-2016

«Σχολικός Αθλητισμός – Συμμετέχω και μαθαίνω

τα Ολυμπιακά Ιδεώδη

μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα»
Untitled1

  1. Την Δευτέρα 5/10/2015, η εκπαιδευτική δράση της 2ης Πανελλήνιας Μέρας Σχολικού Αθλητισμού ξεκίνησε στο 6ο Γυμνάσιο Κοζάνης με συζήτηση πάνω στον καθορισμό των κοινών μας στόχων, με καταγραφή των αιτημάτων και των συμμετοχών από τα παιδιά και με τον ετήσιο προγραμματισμός ανάπτυξης των στόχων ανά δράση από όλους μας.

 

Για περισσότερες πληροφορίες πάνω στον τρόπο που αναπτύχθηκε η δράση, πατήστε πάνω στην ανακοίνωση που υπάρχει στη συνέχεια:

  1. Την Παρασκευή 24/10/2015, υλοποιήθηκε η 2η Πανελλήνια Ημέρα σχολικού Αθλητισμού, τόσο στο σχολείο, όσο και στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο Κοζάνης, όπου επιχειρήθηκε η βιωματική ανάδειξη των Ολυμπιακών Ιδεωδών, μέσω ομαδικών εκπαιδευτικών δράσεων και κινητικών σχηματισμών, σύμφωνα όμως με τη στάση ζωής και τη φιλοσοφία του Παραολυμπισμού (βλ. δράσεις με ένα χέρι)

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε την ανάπτυξη της όλης εκπαιδευτικής στο σχετικό ακόλουθο βίντεο:

Ακολουθούν ενδεικτικές φωτογραφίες από την εκδήλωση:

Untitled2
Untitled3
Untitled4
Untitled5
Untitled6

 

  1. Στο πλαίσιο της εγκυκλίου, επιχειρήθηκε η υλοποίηση της οδηγίας ευαισθητοποίησης της τοπικής μας κοινωνίας, τόσο πάνω στα Ολυμπιακά Ιδεώδη, όσο και πάνω στην ανάδειξη της σημασίας της Πανελλήνιας Ημέρας του Σχολικού Αθλητισμού μέσα από Ρεπορτάζ το οποίο προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων τηλεοπτικού σταθμού ” WestChannel” στις 25/10/2015, αλλά και μέσω άρθρου στην εφημερίδα “Πρωινός Λόγος” στις 27/10/2015.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε τη δράση αυτή στο ακόλουθο βίντεο:

όπως και επιμέρους στο:

 

  1. Η υλοποίηση των επιμέρους εσωτερικών πρωταθλημάτων στο πλαίσιο της 2ης Πανελλήνιας Μέρας Σχολικού Αθλητισμού: Ποδόσφαιρο, Καλαθοσφαίρηση, Πετοσφαίριση, χειροσφαίρηση, Πιγκ Πογκ, Ντότζμπωλ, Άλμα σε μήκος, Σφαιροβολία, Δρόμοι ταχύτητας, ημιαντοχής, αντοχής, όπως και πρωτάθλημα Σκάκι, είχε την έναρξή της, με πρώτο αυτό του Ποδοσφαίρου, στην 1η εκδρομή του Οκτωβρίου η οποία έγινε την Τετάρτη 7/10/2015 στο δημοτικό γήπεδο της Κοζάνης, με αγώνες αγοριών και κοριτσιών ανά τάξη και τελικοί αγώνες από τους/τις καλύτερους/ρες αθλητές/τριες του σχολείου, οι οποίοι αναδείχθηκαν από την παραπάνω αθλητική διαδικασία.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε τη δράση στο ακόλουθο βίντεο: 

 

 

  1. Καινοτομία στο πλαίσιο της 2ης Πανελλήνιας Μέρας Σχολικού Αθλητισμού αποτελεί η επέκταση της εκπαιδευτικής δράσης των Ολυμπιακών Ιδεωδών, τα οποία από το πλαίσιο του αθλητισμού μετουσιώνονται σε στάση και φιλοσοφία ζωής μέσα από ευρύτερες δοκιμασίες του ανθρώπινου Πνεύματος στην σχολική μας κοινότητα.

Έτσι, για πρώτη φορά θα συμμετάσχουν στο αθλητικό πνεύμα και εκπαιδευτικές δοκιμασίες:

  • Μαθηματικής Σκέψης
  • Σχεδίου και Τεχνολογίας
  • Ποίησης και Λόγου