Αρχική » Χωρίς κατηγορία » Ανακοινώσεις προγράμματος Σχολείου για τα Χριστούγεννα

Kατηγορίες

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ 6ου Δημοτικού Σχολείου Γλυφάδας

Έχουμε υποχρέωση να μαθαίνουμε και να διδασκόμαστε από την Ιστορία

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 6ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ

Ανακοινώσεις προγράμματος Σχολείου για τα Χριστούγεννα

  • Την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 13:15΄ θα γίνει ενημέρωση γονέων από τους εκπαιδευτικούς όλων των τάξεων.

 Για τις τάξεις Γ-Δ-Ε-ΣΤ θα δοθεί και η βαθμολογία του Α΄ τριμήνου.

Το σχολείο θα  σχολάσει στο εξάωρο 13:15΄ ενώ η πρωινή ζώνη θα λειτουργήσει κανονικά.

  • Την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου, κατά τις δύο πρώτες διδακτικές ώρες, το σχολείο θα μεταβεί για εκκλησιασμό στον Ι.Ν. Εισοδίων της Θεοτόκου.

Οι μαθητές θα προσέλθουν κανονικά το πρωί και η μετάβαση θα γίνει συνοδεία των εκπαιδευτικών.

  • Τη Δευτέρα το βράδυ η Α΄ τάξη θα παρουσιάσει χριστουγεννιάτικη γιορτή στους γονείς της τάξης.
  • Όπως κάθε χρόνο, το σχολείο μας θα προσπαθήσει και φέτος να γεμίσει το «κουτί της Αγάπης» προσφέροντας μια βοήθεια σε συνανθρώπους της περιοχής μας που βρίσκονται σε ανάγκη.

Ας προσπαθήσουμε ως και την Πέμπτη, να συγκεντρώσουμε τρόφιμα που θα παραδώσουμε την Παρασκευή στην ενορία μας, προκειμένου να διατεθούν σε άπορες οικογένειες της περιοχής μας, καθώς και να ενισχύσουν το συσσίτιο του φιλοπτώχου ταμείου. Καθημερινά 70 συνάνθρωποί μας βρίσκουν στο συσσίτιο αυτό το καθημερινό τους γεύμα.

Είδη που μπορούμε να προσφέρουμε είναι γάλατα μακράς διαρκείας, ζυμαρικά, λάδι, ρύζι, όσπρια, αλεύρι, ζάχαρη, μαρμελάδες, κρουασάν, πουρές και άλλα είδη.

  • Τμήματα του σχολείου μας θα επισκεφθούν το Ίδρυμα Περιθάλψεως Ατόμων με Νοητική Υστέρηση ή με σύνδρομο Down «Μαρία Κόκκορη».

(Λεπτομέρειες θα δοθούν στα τμήματα που θα συμμετέχουν. )

  • Μην ξεχνάμε τις δράσεις του Συλλόγου Γονέων την Κυριακή και όλη την ερχόμενη εβδομάδα με  εργαστήρια κατασκευών και  θεατρικό παιχνίδι για τους μαθητές και για όλη την οικογένεια την Κυριακή 16/12, καθώς και έκθεση βιβλίου και bazaar που θα συνεχιστεί όλη την ερχόμενη εβδομάδα.

 

  Τα Χριστούγεννα είναι μια γιορτή αγάπης, που παραμερίζουμε το «εγώ» και ανοιγόμαστε στο «εμείς». Είναι μια γιορτή εξωστρέφειας.        
Όπως ο Θεός έρχεται κοντά μας, έχουμε κι εμείς την ανάγκη να πλησιάσουμε και να έρθουμε κοντά ο ένας στον άλλο. Και όταν προσφέρουμε, παίρνουμε πολύ περισσότερα από όσα δίνουμε.

Η γενναιοδωρία κάνει τους ανθρώπους πιο ευτυχισμένους. Ενισχύεις τον αυτοσεβασμό σου. Όσο περισσότερο δίνεις, τόσο πιο ευτυχισμένος γίνεσαι! Τα συναισθήματα συμπόνιας, καλοσύνης και ευγένειας αφήνουν λιγότερα περιθώρια για αρνητικά συναισθήματα, και βοηθώντας τους άλλους, ενισχύεται θετικά τόσο η σωματική όσο και η ψυχική υγεία των ανθρώπων! Χαίρεσαι κι εσύ όταν κάνεις χαρούμενο κάποιον άλλο που το έχει ανάγκη.  
Και δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι ανάγκη για χρήματα ή υλικά αγαθά. Πολύ περισσότεροι είναι αυτοί που έχουν ανάγκη μια συντροφιά, λίγο από το χρόνο σου που σπαταλιέται πολλές φορές άσκοπα, ένα λόγο συμπόνιας, ένα χαμόγελο. Αυτά, όλοι μπορούμε να τα δώσουμε και όλοι τα έχουμε ανάγκη.

 Αγαπητοί γονείς, χαρά, υγεία και ευτυχία στις οικογένειές σας.

Και αυτά τα Χριστούγεννα, ας βάλουμε στόχο να γίνουμε όλοι λίγο καλύτεροι.

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ


Σχολιάστε

ο Εθνικός μας Ύμνος

«Ανέβηκα στους ώμους των γιγάντων για ν΄ατενίσω το μέλλον…»

Standing on the Shoulders of Giants

6ο Δημοτικό Γλυφάδας

"Τα πάντα ρει" Λυπήσου το χαμένο χρόνο σου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ERASMUS+

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ «Αναζητώντας νέα μονοπάτια μάθησης μέσα από την ευρωπαϊκής μας κληρονομιά»

ψυχολογικής υποστήριξης

Σαν σήμερα

30/9/1922: Η ελληνική κυβέρνηση αποδέχεται τη συμφωνία της Διάσκεψης των Μουδανιών, με την οποία δίδεται στους Τούρκους και η Ανατολική Θράκη μέχρι τον Έβρο.

European Radio Logo
Άνοιγμα μενού
Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων