Φτιάχνουμε επιτραπέζια παιχνίδια για τα παιδιά της “Κιβωτού της Αγάπης” στην Πάτρα

Α

 

 

Τα παιδιά του 5ου Νηπιαγωγείου Πύργου αφιέρωσαν πολύ χρόνο για να φτιάξουν ωραία επιτραπέζια παιχνίδια. Έβαλαν την αγάπη τους σε κάθε πινελιά και χρώμα που χρησιμοποίησαν. Με πολλή προσοχή και φαντασία, φτιάξανε παιχνίδια που έδειχναν το πόσο χαρούμενα είναι.

Με αγάπη και συναισθηματική ευαισθησία, έστειλαν τα παιχνίδια στην “ “Κιβωτό της Αγάπης” στην Πάτρα. Έτσι βοήθησαν να δημιουργηθεί ένα μέρος γεμάτο αγάπη και αλληλεγγύη. Με την πράξη τους, έδειξαν πώς η καλή καρδιά και η γενναιοδωρία μπορούν να φέρουν χαρά και ανακούφιση σε όσους τη χρειάζονται. Το μήνυμά τους είναι απλό: Η αγάπη και η φροντίδα μπορούν να κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο για όλους.

1ο παιχνίδι: Ποιος θα φτάσει πρώτος στο ουράνιο τόξο.

Οδηγίες

Σκοπός του παιχνιδιού είναι να φτάσει κάποιος από τους παίκτες πρώτος στο ουράνιο τόξο, ξεκινώντας από το σύννεφο Νo 1. Το παιχνίδι παίζεται από 2 – 4 παίκτες και ο κάθε ένας διαλέγει από ένα πιόνι διαφορετικού χρώματος. Όταν τοποθετηθούν όλα τα πιόνια στο πρώτο σύννεφο, οι παίκτες ρίχνουν το ζάρι. Όποιος φέρει τον μεγαλύτερο αριθμό ξεκινάει πρώτος. Οι υπόλοιποι παίκτες ρίχνουν με την σειρά τους το ζάρι και προχωρούν τόσα σύννεφο όσα και ο αριθμός του ζαριού.

Όταν συναντήσουν σκάλα την ανεβαίνουν και φτάνουν στο σύννεφο που τελειώνει η σκάλα.

Δύο ή και περισσότερα πιόνια μπορούν να σταματήσουν στο ίδιο σύννεφο.

Όταν κάποιος από τους παίκτες αρχίζει να πλησιάζει στο ουράνιο τόξο πρέπει να φέρει στο ζάρι ακριβώς τον αριθμό που θα τον οδηγήσει στο ουράνιο τόξο και όχι μεγαλύτερο. Για παράδειγμα, αν ένας παίκτης βρίσκεται στο Νo 35 πρέπει να φέρει στο ζάρι τον αριθμό 3 γιατί αλλιώς θα φτάσει στο ουράνιο τόξο αλλά μετά θα οπισθοχωρήσει. Αν φέρει, δηλαδή, 4  θα φτάσει στο ουράνιο τόξο και θα πάει πίσω ένα τετράγωνο.

2ο παιχνίδι: Ντόμινο φρούτων 

Οδηγίες

Στην αρχή του παιχνιδιού, κάθε παίκτης παίρνει από 7 πλακίδια. Υπάρχουν συνολικά 28 πλακίδια στο παιχνίδι. Το κάθε πλακίδιο είναι χωρισμένο σε δύο μισά, τα οποία φέρουν από ένα συγκεκριμένο αριθμό φρούτων. Εφτά από τα πλακίδια είναι διπλά, φέρουν δηλαδή τα ίδια φρούτα και στις δύο μεριές.
Ο παίκτης που ξεκινάει τοποθετεί αρχικά ένα οποιοδήποτε από τα πλακίδιά του στο πεδίο του παιχνιδιού και στη συνέχεια παίζουν οι επόμενοι παίκτες.

Όποιος παίκτης έχει σειρά πρέπει να τοποθετήσει  ένα πλακίδιο που να έχει το ίδιο φρούτο με αυτό του προηγούμενου πλακιδίου. Τα πλακίδια μπορούν να τοποθετούνται σε οποιαδήποτε κατεύθυνση.
Όποιος παίκτης έχει σειρά αλλά δεν έχει κάποιο πλακίδιο που να ταιριάζει, χάνει τη σειρά του. Νικητής είναι ο παίκτης που θα τοποθετήσει πρώτος όλα του τα πλακίδια.

 

 3ο παιχνίδι: Ζωγραφιά παζλ

 

 

Οδηγίες

Ένωσε τα κομμάτια ώστε να σχηματιστεί η ζωγραφιά.

 

4ο παιχνίδι: Παιχνίδι μνήμης 

 

 

 

 

 

Οδηγίες

Όλες οι κάρτες τοποθετούνται κλειστές  σε μια επιφάνεια. Ένας παίκτης ανοίγει δύο κάρτες, ώστε οι υπόλοιποι παίκτες να μπορούν να τις δουν.

Αν ο παίκτης ανοίξει δύο κάρτες που δεν ταιριάζουν μεταξύ τους, τις ξανακλείνει και τις βάζει στο ίδιο σημείο.

 Αν ο παίκτης ανοίξει δύο ίδιες κάρτες, κερδίζει το ζευγάρι καρτών και ξαναπαίζει.

Ο στόχος είναι ο κάθε παίκτης να κερδίσει όσα περισσότερα ζευγάρια καρτών μπορεί. Κερδίζει ο παίκτης που συγκεντρώνει τα περισσότερα ζευγάρια καρτών.

Όταν παίζει ένας μόνο παίκτης, ο στόχος είναι να εντοπιστούν όλα τα ζευγάρια όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

 

Τοποθετήσαμε κάθε παιχνίδι σε δικό του φάκελο και βάλαμε στο πίσω μέρος τις οδηγίες.

 

 

Ζωγραφίσαμε και κάρτες με ευχές 
Όλα τα παιχνίδια τοποθετήθηκαν προσεχτικά μέσα σε ένα μεγάλο κουτί. Μέσα βάλαμε επίσης τις καρτούλες με τις ευχές καθώς και γλυκές καραμελίτσες. Κλείσαμε πολύ καλά το κουτί μας, γράψαμε την διεύθυνση αποστολής και το στολίσαμε με συτοκολλητάκια. Το αποστείλαμε και περιμένουμε με ανυπομονησία τις αντιδράσεις των παιδιών όταν το παραλάβουν.