Κάντο να ακουστεί !!!

InCollage 20240119 140648293

Η φετινή θεματική του Μαθητικού Διαγωνισμού Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού

«Κάν’ το ν’ ακουστεί 2024» με τίτλο “Η δύναμη της φιλίας”

 

Ο Διαγωνισμός φέτος πραγματεύεται την αξία της φιλίας, η οποία από τα πρώτα βήματα της ζωής μας αποτελεί παράγοντα ευζωίας. Ανοίγοντας τα φτερά μας έξω από το οικογενειακό προστατευμένο περιβάλλον, από πολύ μικρή ηλικία, αναζητούμε την επικοινωνία με άλλους ανθρώπους. Υπάρχει μια διαρκής αναζήτηση των μοναδικών για εμάς φίλων, που εμπνέουν εμπιστοσύνη και βρίσκονται σε κάθε έκφανση της ζωής μας, ευχάριστη ή δυσάρεστη. Οι φίλοι και οι φίλες που ενθαρρύνουν, συζητούν, υποστηρίζουν, εμπνέουν, παρακινούν για την εξέλιξή μας και που μεταξύ μας υπάρχει μια αληθινή, δοτική και ειλικρινής σχέση. Τα Άλλα σημαντικά άτομα στη ζωή μας, τα οποία μπορούν να αποτελέσουν τη γνήσια και αυθεντική έκφραση της ανιδιοτελούς αγάπης…….

Οι μαθητές και οι μαθήτριες καλούνται να εκφράσουν τις σκέψεις, τις εμπειρίες, τα συναισθήματα και τις προσδοκίες τους για τη φιλία, δημιουργώντας τα δικά τους ραδιοφωνικά μηνύματα και τραγούδια. περισσσότερα  

POSTER 2024 GREEK. 741x1024 1

 

Το νηπιαγωγείο μας συμμετέχει στο διαγωνισμό με το δικό του ραδιοφωνικό μήνυμα !!!

 

Screenshot 1

 

Ήρθε η ώρα που όλοι περιμέναμε!

Η Ψηφοφορία των Ακροατών European School Radio 2024

ξεκίνησε και λήγει την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024!

Κάνετε ν’ ακουστεί όσο πιο δυνατά μπορείτε.

Στείλτε το μήνυμα της φιλίας σε όλο τον κόσμο, διαδώστε ραδιοφωνικά και μουσικά.

Ο σύνδεσμος Ψηφοφορίας Ακροατών ESR είναι https://vote.europeanschoolradio.eu/vote/

Για να ψηφίσετε, θα χρειαστεί να κάνετε “Σύνδεση” στο European School Radio.

Εάν δεν έχετε ήδη λογαριασμό, μπορείτε να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας στη Google ή να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό “Επισκέπτη” μέσω της επιλογής “Εγγραφή/Επισκέπτης”.

bannerinsta greek 1 300x300 1

 

Η συμμετοχή μας !!!

 

Screenshot 20240313 202030 Chrome

 

Ακούστε το μήνυμα μας !!!

 

 

 

Φτιάχνουμε επιτραπέζια παιχνίδια για τα παιδιά της “Κιβωτού της Αγάπης” στην Πάτρα

Α

 

 

Τα παιδιά του 5ου Νηπιαγωγείου Πύργου αφιέρωσαν πολύ χρόνο για να φτιάξουν ωραία επιτραπέζια παιχνίδια. Έβαλαν την αγάπη τους σε κάθε πινελιά και χρώμα που χρησιμοποίησαν. Με πολλή προσοχή και φαντασία, φτιάξανε παιχνίδια που έδειχναν το πόσο χαρούμενα είναι.

Με αγάπη και συναισθηματική ευαισθησία, έστειλαν τα παιχνίδια στην “ “Κιβωτό της Αγάπης” στην Πάτρα. Έτσι βοήθησαν να δημιουργηθεί ένα μέρος γεμάτο αγάπη και αλληλεγγύη. Με την πράξη τους, έδειξαν πώς η καλή καρδιά και η γενναιοδωρία μπορούν να φέρουν χαρά και ανακούφιση σε όσους τη χρειάζονται. Το μήνυμά τους είναι απλό: Η αγάπη και η φροντίδα μπορούν να κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο για όλους.

1ο παιχνίδι: Ποιος θα φτάσει πρώτος στο ουράνιο τόξο.

Οδηγίες

Σκοπός του παιχνιδιού είναι να φτάσει κάποιος από τους παίκτες πρώτος στο ουράνιο τόξο, ξεκινώντας από το σύννεφο Νo 1. Το παιχνίδι παίζεται από 2 – 4 παίκτες και ο κάθε ένας διαλέγει από ένα πιόνι διαφορετικού χρώματος. Όταν τοποθετηθούν όλα τα πιόνια στο πρώτο σύννεφο, οι παίκτες ρίχνουν το ζάρι. Όποιος φέρει τον μεγαλύτερο αριθμό ξεκινάει πρώτος. Οι υπόλοιποι παίκτες ρίχνουν με την σειρά τους το ζάρι και προχωρούν τόσα σύννεφο όσα και ο αριθμός του ζαριού.

Όταν συναντήσουν σκάλα την ανεβαίνουν και φτάνουν στο σύννεφο που τελειώνει η σκάλα.

Δύο ή και περισσότερα πιόνια μπορούν να σταματήσουν στο ίδιο σύννεφο.

Όταν κάποιος από τους παίκτες αρχίζει να πλησιάζει στο ουράνιο τόξο πρέπει να φέρει στο ζάρι ακριβώς τον αριθμό που θα τον οδηγήσει στο ουράνιο τόξο και όχι μεγαλύτερο. Για παράδειγμα, αν ένας παίκτης βρίσκεται στο Νo 35 πρέπει να φέρει στο ζάρι τον αριθμό 3 γιατί αλλιώς θα φτάσει στο ουράνιο τόξο αλλά μετά θα οπισθοχωρήσει. Αν φέρει, δηλαδή, 4  θα φτάσει στο ουράνιο τόξο και θα πάει πίσω ένα τετράγωνο.

2ο παιχνίδι: Ντόμινο φρούτων 

Οδηγίες

Στην αρχή του παιχνιδιού, κάθε παίκτης παίρνει από 7 πλακίδια. Υπάρχουν συνολικά 28 πλακίδια στο παιχνίδι. Το κάθε πλακίδιο είναι χωρισμένο σε δύο μισά, τα οποία φέρουν από ένα συγκεκριμένο αριθμό φρούτων. Εφτά από τα πλακίδια είναι διπλά, φέρουν δηλαδή τα ίδια φρούτα και στις δύο μεριές.
Ο παίκτης που ξεκινάει τοποθετεί αρχικά ένα οποιοδήποτε από τα πλακίδιά του στο πεδίο του παιχνιδιού και στη συνέχεια παίζουν οι επόμενοι παίκτες.

Όποιος παίκτης έχει σειρά πρέπει να τοποθετήσει  ένα πλακίδιο που να έχει το ίδιο φρούτο με αυτό του προηγούμενου πλακιδίου. Τα πλακίδια μπορούν να τοποθετούνται σε οποιαδήποτε κατεύθυνση.
Όποιος παίκτης έχει σειρά αλλά δεν έχει κάποιο πλακίδιο που να ταιριάζει, χάνει τη σειρά του. Νικητής είναι ο παίκτης που θα τοποθετήσει πρώτος όλα του τα πλακίδια.

 

 3ο παιχνίδι: Ζωγραφιά παζλ

 

 

Οδηγίες

Ένωσε τα κομμάτια ώστε να σχηματιστεί η ζωγραφιά.

 

4ο παιχνίδι: Παιχνίδι μνήμης 

 

 

 

 

 

Οδηγίες

Όλες οι κάρτες τοποθετούνται κλειστές  σε μια επιφάνεια. Ένας παίκτης ανοίγει δύο κάρτες, ώστε οι υπόλοιποι παίκτες να μπορούν να τις δουν.

Αν ο παίκτης ανοίξει δύο κάρτες που δεν ταιριάζουν μεταξύ τους, τις ξανακλείνει και τις βάζει στο ίδιο σημείο.

 Αν ο παίκτης ανοίξει δύο ίδιες κάρτες, κερδίζει το ζευγάρι καρτών και ξαναπαίζει.

Ο στόχος είναι ο κάθε παίκτης να κερδίσει όσα περισσότερα ζευγάρια καρτών μπορεί. Κερδίζει ο παίκτης που συγκεντρώνει τα περισσότερα ζευγάρια καρτών.

Όταν παίζει ένας μόνο παίκτης, ο στόχος είναι να εντοπιστούν όλα τα ζευγάρια όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

 

Τοποθετήσαμε κάθε παιχνίδι σε δικό του φάκελο και βάλαμε στο πίσω μέρος τις οδηγίες.

 

 

Ζωγραφίσαμε και κάρτες με ευχές 
Όλα τα παιχνίδια τοποθετήθηκαν προσεχτικά μέσα σε ένα μεγάλο κουτί. Μέσα βάλαμε επίσης τις καρτούλες με τις ευχές καθώς και γλυκές καραμελίτσες. Κλείσαμε πολύ καλά το κουτί μας, γράψαμε την διεύθυνση αποστολής και το στολίσαμε με συτοκολλητάκια. Το αποστείλαμε και περιμένουμε με ανυπομονησία τις αντιδράσεις των παιδιών όταν το παραλάβουν.

Συμβιώνοντας με τα ζώα

Με αφορμή  την Παγκόσμια ημέρα των ζώων στις 4 Οκτωβρίου παίρνουμε μέρος στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φιλοζωίας, με θέμα: «Συμβιώνοντας με τα ζώα».

Ο Διαγωνισμός διοργανώνεται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας.

Τα παιδιά του 5ου Νηπιαγωγείου Πύργου στέλνουν το δικό τους μήνυμα για τη σχέση του ανθρώπου με τα ζώα και τη σωστή συμπεριφορά απέναντι σε αυτά.

InCollage 20240219 204243673

 

 

Ένα ουράνιο τόξο στην αυλή μας.

1

 

“ένα ουράνιο τόξο στην αυλή μας “

 

2

 

 

η συμμετοχή του νηπιαγωγείου μας

σε διαγωνισμό συγγραφής παραμυθιού!!!!!

 

Screenshot 1 1

 

3

 

 

ξεφυλλίστε το !!!

 

6 Μαρτίου-Ημέρα κατά της σχολικής βίας

InCollage 20240401 224847282

 Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της Βίας και του σχολικού εκφοβισμού.

Από το 2013 και με αφορμή την 6η Μαρτίου  Το Χαμόγελο του Παιδιού και το YouSmile πραγματοποιεί την σχολική δράση “Μίλα Τώρα”. Με βασικό μήνυμα το «ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ» τα σχολεία και τα παιδιά συμμετέχουν και δημιουργούν το δικό τους μήνυμα ενάντια στο Bullying.
 
Για την φετινή αφίσα του Μίλα Τώρα, αποφασίσαμε να αναπαραστήσουμε μια αρνητική συμπεριφορά με έναν πιο διαφορετικό τρόπο.
Χρησιμοποιήσαμε μια μεγάλη παλάμη ως σύμβολο, με τη λέξη “ΣΤΟΠ” να είναι τοποθετημένη στα δάχτυλα της. Επάνω σε αυτήν την παλάμη τοποθετήσαμε μια εικόνα που αντιπροσωπεύει μια κακοποιητική συμπεριφορά, μια κατάσταση που επιθυμούμε να μην επαναληφθεί. Τέλος φτιάξαμε το περίγραμμα της παλάμης μας, την κόψαμε και γράψαμε επάνω ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ

 

με αφορμή μια εικόνα …

σκέψεις, συναισθήματα, συμπεριφορές

που προσδιορίζουν το bullying …

σε post it, περάσαμε λέξεις και συμπεριφορές

που “πονάνε” ….

 

ένα κατεστραμμένο παζλ,

ήρθε να πάρει “θέση” και να δώσει λύση !!!

πως αντιμετωπίζουμε την βία ???

… με το μαζί η βία μένει μοναχή !!!

και όταν η ομάδα ενώνεται σθεναρά απέναντι στη βία,

δεν αφήνει τίποτα και κανέναν στην τύχη του ……

με λέξεις και συμπεριφορές που “ενώνουν”….

συμπληρώνουμε το διπλής όψης παζλ,

anti- bullying !!!

… με το μαζί, η βία μένει μοναχή !!!

“ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ”

 κάποιες από τις εικόνες

που πλαισιώνουν το κουτί του puzzle,

τις βρήκαμε στο pinecrest  …