Συμμετοχή στον διαγωνισμό ζωγραφικής της Ecoelastika με θέμα την αξιοποίηση των κατεστραμμένων ελαστικών

Το σχολείο μας συμμετέχει για πρώτη φορά φέτος με έργα ζωγραφικής των μαθητών μας στον σχολικό διαγωνισμό που διεξάγει η εταιρία ανακύκλωσης ελαστικών:« ecoelastika ». 

Θέμα της ζωγραφιάς που ορίζεται σύμφωνα με τον διαγωνισμό είναι η εξέλιξη των ελαστικών μέσα από τη διαδικασία ανακύκλωσής τους. 

Στόχος του διαγωνισμού είναι η κλήρωση σχολείων για αναβάθμιση του αύλειου χώρου τους με αξιοποίηση κατεστραμμένων ελαστικών που δίδονται για ανακύκλωση. 

Τα παιδιά παρακολούθησαν βίντεο που έχει αναρτήσει η εταιρεία και ενημερώθηκαν με ποιο τρόπο αξιοποιούνται τα κατεστραμμένα ελαστικά.

Στη συνέχεια  ζωγράφισαν την δική τους πρόταση για αξιοποίηση των παλιών ελαστικών. 

Στο σπίτι με την βοήθεια των γονιών ανεβάζουν την ζωγραφιά τους στην διεύθυνση της «ecoelastika» και συμπληρώνουν την φόρμα συμμετοχής.. Έχουν δικαίωμα για μία και μόνο συμμετοχή.

Τι μπορούν άραγε να γίνουν τα άχρηστα ελαστικά όταν τελειώσει η ζωή τους;
Δάπεδα σε παιδικές χαρές
Αυτοκινητόδρομοι
Τσάντες
Στους μαθητές μας δόθηκε βεβαίωση συμμετοχής.

Η συμμετοχή μας στο “Μίλα Τώρα”

Με το σύνθημα «Μίλα Τώρα» όλα τα σχολεία της Ελλάδας ενώνουν τις δυνάμεις τους ενάντια στο Bullying συμμετέχοντας στην πανελλαδική εκστρατεία που υλοποιούν Το Χαμόγελο του Παιδιού  και το YouSmile, που έχει στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση ενάντια στο φαινόμενο της Ενδοσχολικής Βίας και τον Εκφοβισμό.

Και η δική μας συμμετοχή: