Συγκέντρωση τροφίμων για “το χαμόγελο του παιδιού”

ο νηπιαγωγείο μας συμμετέχει στην δράση “το χαμόγελο του παιδιού” και συγκεντρώνει τρόφιμα

thumbnail IMG 20211223 112934

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» εκπροσωπώντας τα χιλιάδες παιδιά και τις οικογένειές τους που βρίσκονται στην Ελλάδα και ζουν στο όριο της φτώχειας, απευθύνεται σε κάθε πολίτη και φορέα ζητώντας υποστήριξη προκειμένου να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης και να καλυφτούν οι βασικές τους ανάγκες.

thumbnail IMG 20211223 112611

Κοινές δράσεις για την παγκόσμια ημέρα ΑμεΑ του 5ου Νηπιαγωγείου Πύργου και του Ειδικού Νηπιαγωγείου Πύργου

Βλέπουμε το βίντεο “Το δώρο”. Συζητάμε για τα συναισθήματα του παιδιού. Πώς αισθανόταν το αγόρι στην αρχή; Τι έγινε μετά που γνώρισε το σκυλάκι;

 

Συζητάμε για τα παιδιά με αναπηρία.  Προσπαθούμε και εμείς να βαδίσουμε σαν τυφλοί ή να επικοινωνήσουμε στην νοηματική γλώσσα. Τι δυσκολίες συναντάμε;

 

 

 

 

Σκεφτόμαστε και καταγράφουμε πόσα πράγματα μπορούμε να κάνουμε με αυτά τα παιδιά.

Φτιάχνουμε με τις παλάμες μας μια αφίσα περνώντας το μήνυμα ότι όλα τα παιδιά με αναπηρία μπορούν να καταφέρουν τα πάντα!!!!!!

 

 

 

Στη συνέχεια συνδεόμαστε μέσω skype με το Ειδικό Νηπιαγωγείο Πύργου. 

Συστηνόμαστε και μαθαίνουμε τα ονόματα των φίλων μας. 

 

 

Οι καινούριοι φίλοι μας  μας διαβάζουν το παραμύθι του Ερυθρούλη για την αποδοχή της διαφορετικότητας και μας χορεύουν το τραγούδι “Ο Παλιάτσος”

 

 

 

Τους τραγουδάμε και εμείς και χορεύουμε το τραγούδι «Αν όλα τα παιδιά της γης».

 

 

 

Τους αποχαιρετούμε δείχνοντάς τους την αφίσα που φτιάξαμε και αυτοί μας δείχνουν το δικό τους πανό της αγάπης και της αποδοχής της διαφορετικότητας.