Ειδικός έπαινος συμμετοχής απονεμήθηκε στο Νηπιαγωγείο μας για τη συμμετοχή στον μαθητικό διαγωνισμό της ΔΙΠΕ Λάρισας με θέμα “Οι ήρωες του τόπου μας ” για την ταινία ” ΄Ενας απρόσκλητος επισκέπτης” που αναφέρεται στην επίσκεψη του Ναπολέοντα του Βοναπάρτρη στην πόλη μας .
Μηνιαία αρχεία: Ιούνιος 2025
STEM FOR KIDS. Γνωριμία με τον ηλεκτρισμό
Τα νήπια έρχονται σε επαφή με τις φυσικές επιστήμες και με έννοιες όπως ο ηλεκτρισμός βιωματικά και με παιγνιώδη και δημιουργικό τρόπο. Φτιάχνοντας ένα κύκλωμα με μπαταρία δημιούργησαν ένα δικό τους φάρο που φωτίζει τα καταγάλανα νερά της προσμονής των καλοκαιρινών διακοπών
Ομαλή μετάβαση από το νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο . Επίσκεψη στο 4ο ΔΣ. Ιεράπετρας
Άλλη μια σχολική χρόνια φτάνει στο τέλος της και πλησιάζει η στιγμή που θα πούμε αντίο στα νηπιάκια μας που «ετοιμάζουν » σιγά σιγά τη σχολική τους τσάντα για την πρώτη δημοτικού. «1Η σου έρχομαι» είναι το σύνθημα με το οποίο μας καλωσόρισαν χτες κατά την επίσκεψη μας στο 4ο ΔΣ, στα πλαίσια των δράσεων για την ομαλή ενσωμάτωση των νηπίων στο νέο εκπαιδευτικό περιβάλλον.
Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να περάσουν ένα όμορφο , συγκινητικό και δημιουργικό δίωρο στις σχολικές αίθουσες της α΄δημοτικού . Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος οι μαθητές της τάξης , μας διάβασαν μια όμορφη ιστορία κι εμείς με τη σειρά μας τους προσφέραμε τα εικαστικά μας έργα για να βάλουν τη δική τους πινελιά .
Η Διεύθυνση και το εκπαιδευτικό προσωπικό του 4ου Δημοτικού Σχολείου διασφάλισαν ένα υποστηρικτικό και φιλόξενο περιβάλλον, καθιστώντας δυνατή την αποτελεσματική προσαρμογή των νηπίων.
Μια όμορφη μέρα με μάθημα ,φίλους , συζητήση , συνεργασί , προβληματισμό.Τα θεμέλια μιας ισορροπημένης μετάβασης στο Δημοτικό σχολείο με αυτοπεποίθηση και ενθουσιασμό μόλις τέθηκαν!
Προετοιμάζοντας την επίσκεψη στο Δημοτικό σχολείο.
Αύριο, Πέμπτη 5 Ιουνίου, στα πλαίσια των δράσεων για την ομαλή μετάβαση από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό σχολειό και με αφορμή την ημέρα περιβάλλοντος, οι μαθητές του νηπιαγωγείου μας θα συνεργαστούν με τα πρωτάκια στην παραγωγή υλικού που στόχο έχει την ευαισθητοποίηση στην προστασία του περιβάλλοντος και στην ενεργό πολιτειότητα . Οι μαθητές μας έκαναν την αρχή με τα έργα που βλέπετε . Οι μαθητές της πρώτης δημοτικού, αφού μας διαβάσουν την ιστορία που έχουν ετοιμάσει για μας , θα συμπληρώσουν στις εικόνες ,σε γραπτό λόγο ,τα ονόματα της εποχής που αντιπροσωπεύει κάθε έργο.
Όλοι μαζί, μια ομάδα και στο βαθμό που μπορεί ο καθένας, θα συμπληρώσουμε έναό εικαστικό έργο, που σηματοδοτεί τη φιλία , τη συνεργασία , την ανάληψη ευθύνης και το πέρασμα σε κάτι νέο , δημιουργικό και ελπιδοφόρο!
Γράμμα στον ουρανό LIBRARY FOR ALL
Άλλη μια συλλογική δράση ολοκληρώθηκε. Τα αποτελέσματά της σπουδαία!
΄Ολοι ίσοι κάτω από τον ίδιο ουρανό!
Μια προσθήκη στο ποίημα της Κολομβιανής ποιήτριας Gloria Posada, μια καινούρια λέξη στον καμβά των σκέψεων για την Ειρήνη , την Ενότητα , την Αγάπη των λαών.
Ώρα για μουσείο.
Παρακολουθήστε το παρακάτω video και περιηγηθείτε στο μουσείο μας . Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε τις γνώσεις σας συμπληρώνοντας το ενσωματωμένο τεστ. Ήρθε η ώρα για ανατροφοδότηση!
https://content.e-me.edu.gr/wp-admin/admin-ajax.php?action=h5p_embed&id=1494561










