Επέτειος του Πολυτεχνείου: Η Δημοκρατία και η Ειρήνη ξεκινούν από το νηπιαγωγείο.
Πρώτα απ’ όλα, η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την κα Μαίρη, γιαγιά μαθήτριά μας στο παράρτημα, που ήταν στο Πολυτεχνείο το 1973 και αφηγήθηκε στα παιδιά τα γεγονότα εκείνων των ημερών. Η παρουσία της και η συναρπαστική αφήγησή της μάγεψε τα παιδιά και τα βοήθησε να καταλάβουν την χρονική απόσταση από τα γεγονότα.
Η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου παρουσιάστηκε στο νηπιαγωγείο μας μέσα από αφηγήσεις, ποιήματα, τραγούδια, ανάγνωση βιβλίων, κατασκευές, βίντεο και ηχητικά ντοκουμέντα. Τα γεγονότα εκείνων των ημερών ανέδειξαν τη σημασία της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας στη ζωή μας, έννοιες με τις οποίες τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με πολλούς τρόπους. Έμαθαν για τον τρόπο που οι φοιτητές του Πολυτεχνείου πέρασαν τα μηνύματά τους στον κόσμο (ραδιόφωνο, συνθήματα στους τοίχους). Έφτιαξαν το σήμα της Ειρήνης με διάφορους τρόπους, κατασκεύασαν ραδιόφωνα, έμαθαν και έγραψαν το βασικό σύνθημα Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία και ήρθαν σε επαφή με την Τέχνη του τοίχου, το γκράφιτι.
Παραμύθια που διαβάστηκαν στα παιδιά:
Όμως στο παράρτημα δεν αποφάσισαν οι κυρίες ποιο παραμύθι θα διαβάσουν, αλλά τα παιδιά! Εκλογές στο τμήμα 3, “Στο δάσος” ή “H κυρά Δημοκρατία”;
Τελικά νίκησε το βιβλίο με την κυρά Δημοκρατία!
Σήμα της Ειρήνης.
Μας αρέσει όταν τα παιδιά βρίσκουν δημιουργικούς τρόπους να ζωγραφίσουν!
Τα ραδιόφωνα του Πολυτεχνείου.
Εικονόλεξο για εκμάθηση του τραγουδιού “Τα παιδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο”.
Η Ειρήνη είναι στα χέρια των παιδιών.
Με αφορμή το Πολυτεχνείο: Τέχνη στον τοίχο, ο καλλιτέχνης γκράφιτι Banksy.
Κατάθεση γαρύφαλλων στο Πολυτεχνείο.