Απρίλιε δροσερέ με τα όμορφα λουλούδια!

Αγαπημένα μας παιδιά, γονείς/κηδεμόνες,
άλλη μια εβδομάδα εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση ξεκινάει και ευχόμαστε να βρίσκει όλους μας υγιείς και ασφαλείς.

Με αφορμή τον μήνα Απρίλιο, που έκανε την εμφάνιση του με βροχούλες και συννεφιές δεν ξεχνάμε ότι είμαστε στην εποχή της άνοιξης. Έτσι λοιπόν,μιλήσαμε για παραδοσιακές παροιμίες του μήνα Απριλίου.


Συνεχίζοντας την ψηφιακή μας εκπαίδευση , παίξαμε με την φωνούλα Λ,λ , προτεινόμενες εκπαιδευτικές δραστηριότητες που μπορείτε να διαπραγματευτείτε στο σπίτι σας , είναι αναρτημένες στο ιστολόγιο του σχολείου την Παρασκευή.

Δεν ξεχνάμε το παιχνίδι των αριθμών. Στην ψηφιακή μας παρέα, σειρά έχει ο αριθμός 11!
Πάμε να παίξουμε μαζί με το

Δραστηριότητες

1η. Σχηματίστε στο πάτωμα το “11” με υλικά που διαθέτετε στο σπίτι (χαρτοταινία, σχοινί, κορδέλα…) και περπατήστε το.

2η. Αναγνωρίζουμε το 11 (λέξη και σύμβολο):

Τα παιδιά σχηματίζουν το 11 (τo αριθμητικό σύμβολο) στο πληκτρολόγιο του υπολογιστή, στο καντράν του τηλεφώνου, στον χάρακα, σε εφημερίδες και περιοδικά, κλπ.) Αναγνωρίζουν την λέξη «έντεκα» σε μικρά κείμενα, σε τίτλους βιβλίων, σε εφημερίδες και περιοδικά.

3η. Δείχνουμε το 11 (ποσότητα) με κινήσεις:

Τα παιδιά χτυπούν παλαμάκια 11 φορές. Κάνουν 11 βήματα μπρος. Πηδούν ψηλά ή προς τα εμπρός 11 φορές. Χτυπούν με το πόδι τους το πάτωμα 11 φορές.

4η. Βρίσκουμε τόσα αντικείμενα όσα λέει ο αριθμός.

Τα παιδιά συνδέουν την ποσότητα με τον αριθμό. Ζητάμε από κάθε παιδί να φέρει 11 αντικείμενά πχ μήλα, πετραδάκια, σοκολατάκια, τουβλάκια.

5η. Δημιουργούμε το 11 (σύμβολο) με διάφορα υλικά:

Δίνουμε στα παιδιά διάφορα υλικά, όπως πλαστελίνη, πηλό, κορδόνια, κορδέλες και τους ζητάμε να φτιάξουν το αριθμητικό σύμβολο 11.

Καλή εβδομάδα σ’ όλους!
Με εκτίμηση,

Η Προϊσταμένη και οι Εκπαιδευτικοί του 5ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου