Μήνας: Μάιος 2025

Τέλος του προγράμματος – Τελικό παραγόμενο υλικό

Ήρθε η ώρα να αποχαιρετιστούμε για φέτος και αποφασίσαμε να φτιάξουμε ένα μικρό αναμνηστικό e-book με αναμνήσεις από τα ταξίδια του Reimo! Η συμφωνία ήταν να ανεβάσουμε στο βιβλίο τουλάχιστον 2-3 χαρακτηριστικές φωτογραφίες του τόπου μας, μαζί με τους ήρωες του παραμυθιού που διαλέξαμε. Οι ήρωες σε μορφή κόμικ, θα μπορούσαν αν μας λένε κάτι και να μας αποχαιρετούν στη γλώσσα της χώρας που παρουσιάστηκαν! Τα παιδιά του σχολείου μας επέλεξαν δύο φωτογραφίες. Η μία της λίμνης του Αγ.Νικολάου και η άλλη με το κέρας της Αμάλθιας, εικόνες χαρακτηριστικές που βλέπουν στην καθημερινότητά τους και ήθελαν να δείξουν και στα υπόλοιπα παιδιά από τις άλλες χώρες! Στη συνέχεια οι ήρωες από το παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας μπήκαν στις σελίδες και το κάθε τμήμα αποφάσισε για το τι θα ήθελαν οι ήρωες να λένε σαν αποχαιρετισμό-σχόλιο στους υπολοιπους! Όταν το βιβλίο ολοκληρώθηκε το διαβασάμε στο διαδραστικό πίνακα και πολύ χαρήκαμε για την ψηφιακή αυτή βόλτα με τη βοήθεια του Reimo και των ηρώων από τα παραμύθια!

Εδώ μπορείτε να ξεφυλλίσετε το συνεργατικό μας βιβλίο:

https://docs.google.com/presentation/d/1p65FKxehhNxdKY1_SKap7Sn8RKkRzVSIbgPCqziFEGs/edit?usp=sharing

 

Επίσης τα παιδιά πήραν δώρο από τη μασκότ Reimo ένα δίπλωμα το οποίο τα παιδιά πήραν στο σπίτι τους για να το έχουν σαν ενθύμιο για να θυμούνται αυτό το υπέροχο ταξίδι!

Diploma of participation eTwinning 2025 with flags 1024x576 1

Επόμενη στάση: Τουρκία!

Μετά που περάσαμε όλες τις δοκιμασίες «φύγαμε» με τον Reimo για την Τουρκία! Παρατηρήσαμε που βρίσκεται στο χάρτη με τη βοήθεια του genially.Οι φίλοι μας διάλεξαν το επόμενο κλασσικό παραμύθι το οποίο ήταν ο Πινόκιο!

Δραστηριότητες​

Η συμμετοχή μας σε μεγάλη έκθεση στην Αθήνα για τα Δικαιώματα των παιδιών!

Οι ομαδικές αφίσες των δύο τμημάτων του σχολείου μας για τα Δικαιώματα των παιδιών, ταξίδεψαν με κούριερ στην Αθήνα, όπου και θα συμμετάσχουν σε μεγάλη έκθεση με τίτλο “το Δ των Δικαιωμάτων”!

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Διομήδη, στο Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας, με εγκαίνια στις 24 Μαΐου. Θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Ιουνίου.

Παράλληλα, θα εκτίθενται έργα 50 εικονογράφων που έχουν δημιουργήσει το δικό τους Δ των Δικαιωμάτων.


dentro dikaiomaton 1IMG 0377