«Ανιδιοτελής Φιλία»

1

Συγγραφέας: 5gymgala | Κατηγορία 8o Τεύχος 2018-19 | , στις 27-09-2018

της μαθήτριας Παναγιωτοπούλου Μιχαέλα  (Γ1)

 

    Λένε πως ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου ,όμως αν είχαν λόγο τα σκυλιά, θα χάναμε ίσως  τον τελευταίο μας φίλο. Η στάση των ανθρώπων προς τους σκύλους αποτελεί καμιά φορά απόδειξη για την αχαριστία που δείχνει ο άνθρωπος προς  τη ζωή. Οι σκύλοι καλώς ή κακώς εμπιστεύονται τυφλά τον άνθρωπο, τον αγαπούν ειλικρινά και ανιδιοτελώς. Πώς μπορεί ο οποιοσδήποτε να συμπεριφερθεί βίαια σε ένα πλάσμα τόσο καλόκαρδο και αθώο;

   Παρατηρήστε και θα δείτε ποια ακριβώς συναισθήματα διατηρούν τον κόσμο ζωντανό. Ανεξάρτητα από το αν είσαι φτωχός ή πλούσιος, λευκός  ή  έγχρωμος , κακόκεφος ή χαρούμενος, άρρωστος ή  υγιής, άντρας ή γυναίκα, ντόπιος  ή ξένος, νέος η γέρος εισπράττεις την ιδία αγάπη, στοργή και αφοσίωση από τον σκύλο. Πιστός ο σκύλος! Κι όχι σε άλλα σκυλιά, αλλά σε μας, στους ανθρώπους.

«Ι.Δ.Ε.Α»

0

Συγγραφέας: ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΥΑΣ | Κατηγορία 8o Τεύχος 2018-19 | , στις 25-09-2018

της μαθήτριας Παπαντωνοπούλου Νίκης (Γ3)

      Πέρασε αρκετός καιρός από την τελευταία προσπάθεια συγγραφής άρθρου. Κάθε άρθρο, όμως, είναι διαφορετικό και δημιουργούνται πρωτόγνωρα συναισθήματα κατά την δημιουργία του, μιας και κάθε κείμενο αποτελεί από μόνο του μια « αυτόνομη αυτοκρατορία» . Θα ήθελα να δηλώσω πως είχα αποφασίσει να ξαναγράψω στο τέλος του έτους. Παρόλα αυτά λόγω μιας συνάντησης και κάποιων τραγουδιών, που μου έδωσαν κίνητρο, ένιωσα την ανάγκη να δημιουργήσω κάτι εμπνευσμένο από αυτά.

      Εμείς οι άνθρωποι είμαστε παράξενα όντα. Συμπεριφερόμαστε συνέχεια με έναν τρόπο, ο οποίος φαίνεται πράγματι παράξενος, αφού καταπιεζόμαστε και πηγαίνουμε κόντρα στα πραγματικά μας αισθήματα και θέλω. Άλλα θέλουμε να πούμε, άλλα τελικά λέμε και στο τέλος βγαίνει ένα αντιφατικό συμπέρασμα σε σχέση με όλα τα παραπάνω.  Έπειτα, απογοητευόμαστε και ζητάμε κατανόηση από τους γύρω μας, ενώ δεν έχουμε κατανοήσει τον ίδιο μας τον εαυτό. Κι όσο περίεργο κι αν ακούγεται, παρατηρείστε την καθημερινότητα σας και θα συνειδητοποιήσετε πως όλο αυτό το παιχνίδι λέξεων γίνεται επανελλειμένα με όλους, είτε πρόκειται για μία απλή έξοδο με την παρέα σας, είτε σε μια σοβαρή συζήτηση. Είναι σαν να έχει τοποθετηθεί δια μαγείας ένας χειριστής στον εγκέφαλο μας και να ελέγχει κάθε μας κίνηση και κάθε μας έκφραση. Είναι καιρός λοιπόν να ξυπνήσουμε από τον λήθαργο αυτής της κοινωνίας και να γίνουμε ο κάτοχος του εγκεφάλου μας και όχι ένοικοι.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση