“Αξιότιμοι Ηγέτες του Κόσμου..”

0

Συγγραφέας: ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΥΑΣ | Κατηγορία 5ο Τεύχος 2015-16 | , στις 16-02-2016

της μαθήτριας      Καπελλάκη Ελεάνας(Β2)      

Αξιότιμοι ηγέτες,

Με αυτή την επιστολή επιθυμώ να τονίσω το φαινόμενο της παγκόσμιας φτώχειας ώστε να ευαισθητοποιηθείτε και να το λύσετε.

 Στις μέρες μας, φτώχεια και επαιτεία υπάρχει παντού. Σε ορισμένες όμως χώρες του πλανήτη μας, όπως οι χώρες της Αφρικής και οι χώρες της νοτιοδυτικής Ασίας υποφέρουν. Δεν έχουν τρόφιμα, νερό, στέγη, τα παιδιά δεν πηγαίνουν σχολείο και οι συνθήκες ζωής είναι πάρα πολύ δύσκολες. Οι άνθρωποι σε αυτές τις χώρες προσπαθούν με κάθε τρόπο να βρουν λύση αλλά δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα ούτε την στήριξη που θα έπρεπε από το κράτος τους για να καλυτερέψουν την ποιότητα της ζωής τους.

 

“Επιστολή προς τους ηγέτες του κόσμου”

3

Συγγραφέας: ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΥΑΣ | Κατηγορία 5ο Τεύχος 2015-16, Αρθρα | , στις 10-02-2016

του μαθητή Κεχρή Δημήτρη (Β2)

 

Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι,

Ονομάζομαι Δημήτρης Κεχρής και είμαι μαθητής της Β’ Γυμνασίου.Με προβληματίζει το γεγονός ότι αυξάνεται χρόνο με το χρόνο η φτώχεια σε όλο το κόσμο. Η φτώχεια και η ανέχεια δημιουργεί κι άλλα προβλήματα. Η εγκληματικότητα είναι ένα από τα πιο μεγάλα.Η φτώχεια έχει διαφορετική ερμηνεία σε κάθε χώρα του πλανήτη.

Πρώτη σε επίπεδο φτώχειας έρχεται η Αφρική ακολουθεί η Ασία και έπειτα η Λατινική Αμερική, όπου πραγματικά δεν έχουν ένα πιάτο φαγητό την ημέρα. Αυτή η κατάσταση ευνοεί την εξάπλωση των επιδημιών. Σε όλο το κόσμο υποφέρουν και πεθαίνουν 5 εκατομμύρια παιδιά εξαιτίας του υποσιτισμού.

Ψάχνοντας πληροφορίες για αυτή την έκθεση, με σημάδεψε η είκονα ενός υποσιτιμένου παιδιού κάτω από 5 ετών στην Αφρική όπου φαίνεται έτοιμο να “φύγει” από τη ζωή και πίσω του παραμόνευε ένας γύπας έτοιμος να το αρπάξει.Είναι η χειρότερη εικόνα που έχω αντικρύσει ποτέ μου.

9518512435568687983

“Ποια σημασία έχει η φιλία για τους εφήβους;”

0

Συγγραφέας: ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΥΑΣ | Κατηγορία 5ο Τεύχος 2015-16, Αρθρα | , στις 05-02-2016

του μαθητή Παναγιώτη Μιχάλη (Β4)

filia

Η Φιλία είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα στον κόσμο. Ιδιαίτερα για ένα έφηβο ο οποίος βρίσκεται στην πιο κρίσιμη φάση της ζωής του. Καταρχάς δεν παίζει ρόλο  αν έχεις πολλούς , αμέτρητους φίλους γιατί στο τέλος λίγοι θα αποδειχθούν άξιοι και συνεπείς. Η φιλία στηρίζεται στην αμοιβαία προσφορά αγάπης και εμπιστοσύνης. Στην εφηβεία, οι ψυχολογικές μεταπτώσεις είναι πολλές  και όλοι χρειαζόμαστε έναν φίλο που θα μπορούμε να του ανοίγουμε την καρδιά μας, να του εκμυστηριευόμαστε και ο ίδιος να ανταποκρίνεται και να μας συμβουλεύει. Όλοι χρειάζονται φροντίδα και στήριξη  στη ζωή τους όταν περνάνε δύσκολες στιγμές. Όταν μια φιλία είναι αληθινή , μας προσφέρει καλή επικοινωνία , εμπιστοσύνη , διασκέδαση και ολοκλήρωση. Μήπως λοιπόν θα έπρεπε όλοι μας να κοιτάξουμε και να διαλέξουμε τους φίλους τους αληθινούς που μας προφέρουν ικανοποίηση;;

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση