“Δάσκαλοι που διδάσκατε και .. Νόμους δεν κρατάμε!”

4

Συγγραφέας: 5gymgala | Κατηγορία 3o Τεύχος 2013-14, Αρθρα | , στις 03-02-2014

άρθρο των μαθητών του Γ3

dask1

ΑΓΓΕΛΟΣ: Ωραία τα λένε ο Μενέλαος και η Ελένη…

Κώδικας ηθικής συμπεριφοράς που βασίζεται στην έννοια της τιμής, της αξιοπρέπειας, της δικαιοσύνης, του σεβασμού…

ΜΑΡΙΛΕΝΑ: Παιδιά, μόνο σε θεωρητικό επίπεδο ισχύει η ηθική στις μέρες μας. Η αδικία είναι η επικρατέστερη κατάσταση στη χώρα μας.

ΔΕΣΠΟΙΝΑ: Κοιτάξτε γύρω σας! Η πλειονότητα των ανθρώπων προσπαθεί να αποκτήσει ό,τι επιθυμεί με τρόπο ανέντιμο. Πολιτικοί, ηθοποιοί, τραγουδιστές. Ακόμα και  απλοί πολίτες φοροδιαφεύγουν για να μη ζημιωθούν οικονομικά.

ΣΟΦΙΑ: Συμφωνώ. Παλιότερα, η απόκτηση των αγαθών γινόταν ακόμα και με ηρωικές πράξεις, ενώ στη σημερινή εποχή ο «εύκολος» δρόμος της αυτοσυντήρησης καθαγιάζει ακόμα και τη χρήση βίας.


ΣΤΕΡΓΙΟΣ: Εγώ μπορώ να αναγνωρίσω ένα ελαφρυντικό, ωστόσο. Η έλλειψη εργασίας σήμερα οδηγεί τους ανθρώπους να ξοδεύουν  χρήματα αποταμιευμένα. Όταν και αυτά τελειώσουν, οι άνθρωποι δε θα μπορούν να αποκτήσουν ούτε τα αναγκαία. Πού οδηγεί αυτό; Στο κλέψιμο και από κει στη φυλακή.

ΔΕΣΠΟΙΝΑ: Με δεδομένο, λοιπόν , την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας, όλο και περισσότεροι άνθρωποι έχουν «χαλαρή» σχέση πια με την ηθική και την τιμιότητα. Και αυτή η χαλαρότητα μεταφράζεται σε γενικότερη έλλειψη σεβασμού στις ανάγκες και τα δικαιώματα του άλλου.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση