του μαθητή -ζαχαροπλάστη Δημητριάδη Νικόλα (Β1)
Για μπισκότα:
Μερίδες:30-35
Προετοιμασία: 20’
Ψήσιμο: 30’
Υλικά
- 125 γρ. βούτυρο
- 80 γρ. μαργαρίνη
- 2 βανίλιες
- 1 αβγό
- 1 κρόκο
- 160 γρ. Farine Lactee Nestle
- 200 γρ. αλεύρι
- 5 γρ. μπέϊκιν πάουντερ
Εκτέλεση
Αφήνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου.
Σε ένα μίξερ ανακατεύουμε το βούτυρο, τη μαργαρίνη και προσθέτουμε τις βανίλιες, το αβγό και τον κρόκο.
Όταν τα υλικά ανακατευτούν καλά, προσθέτουμε τη Farine Lactee Nestle, το αλεύρι καθώς και τo μπέικιν πάουντερ.
Ανακατεύουμε καλά στο μίξερ και η ζύμη για τα κουλουράκια είναι έτοιμη.
Τα πλάθουμε στο σχήμα που θέλουμε και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 165°C γιά 30 λεπτά.
Για παγωτό:
Μερίδες: 8
Προετοιμασία: 20΄
Υλικά
- 4 κουταλιές βούτυρο
- 8 κουταλιές ζάχαρη
- 4 κρόκους
- 10 κουταλιές Farine Lactee Nestle
- 1 φλιτζάνι Neslac – 1 φλυτζάνι νερό
- 200 ml κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών
- 3 κουταλιές Nesquik (στιγμιαίο ρόφημα
με κακάο σε σκόνη)
Για την επικάλυψη
- 4 ασπράδια ελαφρώς χτυπημένα
- 4 κουταλιές ζάχαρη
- 200 ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τους κρόκους, μέχρι το μίγμα να ασπρίσει. Προσθέτουμε σιγά σιγά τη Farine Lactee Nestle, εναλλάσσοντάς τη με το γάλα Neslac και ανακατεύουμε.
Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε το μίγμα.
Χωρίζουμε το μίγμα σε δύο ίσες ποσότητες, όπου στη μία προσθέτουμε το Nesquik.
Επικάλυψη:
Ανακατεύουμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη, μέχρι το μίγμα να σφίξει.
Προσθέτουμε σταδιακά την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας αργά.
Σε μία ορθογώνια φόρμα για παγωτό, ρίχνουμε το μίγμα με την άσπρη κρέμα.
Από πάνω ρίχνουμε το σοκολατένιο μίγμα και τέλος το μίγμα της μαρέγκας.
Βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη.
Πιστεύω πως θα βγουν τέλεια! Θα τα δοκιμάσω σίγουρα! Μου φαίνεται πως θα τα λατρέψουν όλοι!! μιαμ-μιαμ! 😀
Θα δοκιμάσω να φτιάξω αυτή τη συνταγή και θα σας πω τα αποτελέσματα..!!!πολυ ωραία και εύκολη πάντως..μπράβο
Πολύ ωραία συνταγή.