“Η πρώτη μας συνέντευξη”

0

Συγγραφέας: 5gymgala | Κατηγορία 2ο Τεύχος 2012-13, Αρθρα | , στις 01-04-2013

των μαθητών Χριστίνα Λεπενίτσα, Ηλιάνα Τηραϊδή και Δημήτρη Κωστάλα του τμήματος Γ’2

Την Τετάρτη 6 Μαρτίου το τμήμα Γ’2 έκανε ένα «ντιμπέιτ» στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας με θέμα: «οφέλη και κίνδυνοι που προκύπτουν από την ένταξη μιας χώρας στην Ε.Ε.». αυτό το «ντιμπέιτ» παρακολούθησαν φοιτητές, οι οποίοι προορίζονται για φιλόλογοι. Στη συνέχεια, οι μαθητές που πήραν μέρος σε αυτό, απάντησαν σε ορισμένες ερωτήσεις που τους κάναμε:

1)      Σας άρεσε η δειγματική διδασκαλία που παρακολουθήσατε στο μάθημα της Ν.Γ.;

2)      Πώς σας φάνηκε ο συγκεκριμένος τρόπος διδασκαλίας;

3)      Σκέφτεστε να τον εφαρμόσετε μελλοντικά;

4)      Πώς σας φάνηκαν τα επιχειρήματά μας;

5)      Σε τι επίπεδο ήταν ο προφορικός μας λόγος;

6)      Έχετε παρακολουθήσει κάτι παρόμοιο ή έχετε εφαρμόσει ανάλογη μέθοδο μαθησιακής διδασκαλίας στο Πανεπιστήμιο;

Δόθηκαν οι εξής απαντήσεις:

  • Κωνσταντίνα Γεωργιοπούλου:

Μου άρεσε, γιατί οι μαθητές είχαν δομημένες απόψεις, είχαν επιχειρήματα, τα οποία υποστήριζαν με παραστατικότητα και θεατρικότητα. Αυτό δεν το περίμενα. Και στη σχολή μας λένε να χρησιμοποιούμε αυτού του είδους τη διδασκαλία, γιατί τα παιδιά πρέπει να συμμετέχουν στο μάθημα και να κεντρίζεται το ενδιαφέρον τους.

  • Νίκος Πλάκας:

Μου άρεσε πάρα πολύ αυτή η διδασκαλία. Θα την εφάρμοζα στο μέλλον. Αυτού του είδους η διδασκαλία ήταν εποικοδομητική και έγινε πολύ καλή δουλειά. Δεν είμαι σίγουρος για το σχολείο, στο οποίο θέλω να διδάξω, αλλά μάλλον θα προτιμήσω το Γυμνάσιο.

  • Χρυσούλα Μπουναρτζή:

Ήταν όμορφη εμπειρία. Με αυτόν τον τρόπο διδασκαλίας μπόρεσε η εκπαιδευτικός να περάσει πιο καλά τις γνώσεις. Είναι μια πολλή καλή μέθοδος, η οποία πρέπει να εφαρμόζεται με προσοχή έτσι ώστε τα παιδιά να καθοδηγούνται σωστά, αλλά δεν πρέπει να εφαρμόζεται η μέθοδος σε όλα τα μαθήματα. Τα παιδιά είχαν πολύ καλό λόγο, παρόλο που δεν ήταν τόσο επιστημονικός, αλλά θα καταφέρουν με αυτόν τον τρόπο να εξελιχθούν.

  • Δονάτος Βελής:

Αυτή η μέθοδος ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα, κάποια παιδιά είχαν μελετήσει το θέμα, άλλα πάλι στηρίχτηκαν στο συναίσθημα. Παρόλα αυτά, το επίπεδο ήταν υψηλό. Θα εφάρμοζα αυτό το είδος διδασκαλίας, επειδή οι μοντέρνες μέθοδοι στηρίζονται πιο πολύ στην πρωτοβουλία των μαθητών.

  • Βούλα Κορτσαύη:

Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι δεν διέκοπτε ο ένας τον άλλον. Θα την εφάρμοζα, διότι αυτή η μέθοδος βοηθά τους μαθητές να βρίσκουν επιχειρήματα.

  • Μικαέλα Χαρικιοπούλου:

Ήταν ωραία μέθοδος διδασκαλίας. Ήταν εύστοχη και ευρηματική ιδέα. Το μάθημα δεν ήταν βαρετό. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνονται οι στόχοι του μαθήματος. Εννοείται ότι θα εφάρμοζα αυτήν τη μέθοδο στο μέλλον.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση