. Πειραματίζομαι για να δω τι θεριεύει τη φωτιά, αλλά και τι είναι αυτό που τη νικά!

Ζητήστε από ένα μεγάλο να σας βοηθήσει να πειραματιστείτε με κεριά. Να είστε πολύ προσεκτικοί και να ακολουθείτε βήμα-βήμα τις οδηγίες που σας δίνουν οι μεγάλοι. Παρατηρήσατε τι είναι αυτό που βγαίνει από τη φωτιά; Τι συμβαίνει όταν δεν την αφήσουμε να βρει τον αέρα; Άραγε υπάρχει τρόπος να τη σταματήσουμε; Στείλτε 1-2 φωτογραφίες από τα αποτελέσματα του πειράματός σας.

O Ιωάννης Δ. έκανε το πείραμα με τα κεριά και το ποτήρι που μας δείχνει ότι το οξυγόνο θρέφει τη φωτιά !!!

Η Κατερίνα έκανε κι αυτή το πείραμα με τα ρεσώ και την έλλειψη οξυγόνου και μας απέδειξε ότι το διοξείδιο του άνθρακα σβήνει τη φλόγα !!!

Η Κατερίνα έκανε ακόμα ένα πείραμα : Έβαλε σε ένα ποτήρι σόδα με ξίδι και τις φυσαλίδες που δημιουργήθηκαν τις οδήγησε με ένα ρολό προς τη φλόγα του κεριού που είχε ανάψει δίπλα.Τότε το διοξείδιο του άνθρακα έσβησε το κερί !!!

Ο Ιωάννης Μ. έκανε πείραμα με δύο κεράκια και ένα ποτήρι και είδε πως όταν στερήσουμε το οξυγόνο από τη φωτιά, αυτή σβήνει!

Η Νικολέτα έκανε  κι αυτή το πείραμα με τα ρεσώ κεράκια και ένα άδειο βάζο, για να δει ότι η φωτιά χρειάζεται οξυγόνο για να συντηρηθεί!

Έκανε κι ένα δεύτερο πείραμα με κερί, σόδα, ξίδι, ποτήρι και ρολό και είδε πως το διοξείδιο του άνθρακα που δημιουργείται σβήνει τη φωτιά!(Και ζωγράφισε το πείραμά της)

Η φωτιά είναι πονηρή μαθαίνω να προστατεύομαι από αυτή!

Με αφορμή το σκίτσο παρατηρήστε τα βήματα προστασίας από τη φωτιά και στη συνέχεια τα μιμηθείτε με το σώμα σας. Μπορείτε να ζητήσετε και από τους γονείς σας να ακολουθήσουν τις κινήσεις σας και να σας βοηθήσουν. Έτσι, θα φτιάξετε μαζί ένα συνεργατικό κολάζ, το οποίο θα αποτελείται από 3 φωτογραφίες (μόνοι σας ή μαζί με τους γονείς σας), μια για κάθε βήμα!

Ο Ιωάννης Δ. μας έδειξε τέλεια τις κιν΄ησεις για την προστασία από τη φωτιά !!!

Και η Κατερίνα μιμήθηκε με το σώμα της τα βήματα προστασίας από τη φωτιά !!

Η Νικολέτα μιμήθηκε με το σώμα της τα βήματα προστασίας από τη φωτιά μαζί με τη μικρή της αδερφή!

Ενώ και ο Ιωάννης Μ. μας έδειξε τα βήματα μαζί με τον αδερφό του!