25η Μαρτίου

Την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023 γιορτάσαμε στο σχολείο μας την επέτειο για την Επανάσταση του 1821. Τα παιδιά είπαν ποιήματα, τραγούδια, έπαιξαν σκετς, χόρεψαν τη “Γερακίνα”, τα “Κλεφτόπουλα”, ντύθηκαν Ευζωνάκια και σαν Σουλιώτισσες έπεσαν από το Ζάλογγο αγκαλιά με τα μωρά τους. Προσποιήθηκαν τους μαθητές που πήγαιναν για μάθημα στο Κρυφό σχολειό και κάποιους από τους ένδοξους ήρωες του αγώνα.

Και του χρόνου παιδιά με την ίδια υπερηφάνεια και το ίδιο καμάρι να τιμήσουμε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν για την ελευθερία μας! Ζήτω η Ελλάδα! Ζήτω η 25η Μαρτίου 1821!   flag

1 3     2 3    3 3 4 3        5 2          6 2        7 2       8 2      9 2     10 2     11    12

1ο Εργαστήριο Δεξιοτήτων- «Νηπίων παιδεία»

ΔεξιοτητωνΗ σύγχρονη εποχή που ζούμε αλλάζει με συνεχείς και γρήγορους ρυθμούς και η επιβίωση του κάθε πολίτη εξαρτάται από την καλλιέργεια δεξιοτήτων μέσω της ολόπλευρης ανάπτυξης του. Οι δεξιότητες αυτές θα επιτρέψουν σε κάθε εκπαιδευόμενο να γίνει ένας ανεξάρτητος, σκεπτόμενος, ενεργός πολίτης του 21ου αιώνα. Το πρόγραμμα καλλιέργειας δεξιοτήτων εφαρμόζεται στην προσχολική εκπαίδευση, μέσω δραστηριοτήτων κατάλληλα διαμορφωμένων και διαφοροποιημένων, ώστε να εξασφαλίζεται η ενεργός συμμετοχή των  παιδιών.

1ο Εργαστήριο Δεξιοτήτων

Θεματική ενότητα: «Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ – Κοινωνική Συναίσθηση & Ευθύνη

  1. Υποθεματική: Συμπερίληψη: Αλληλοσεβασμός, Διαφορετικότητα

Τίτλος: «Νηπίων Παιδεία: Το πρώτο βήμα στη δημοκρατία»

Προσδοκώμενα μαθησιακά αποτελέσματα:

  1. Ανάπτυξη των δεξιοτήτων μάθησης και ζωής
  2. Ενίσχυση της ομαδικής συνοχής και αυτοεκτίμησης, της συνεργασίας, της συνύπαρξης και της αλληλεγγύης
  3. Εξοικείωση με τα φυλετικά χαρακτηριστικά
  4. Προσέγγιση της έννοιας της διαφορετικότητας και των οφελών της.
  5. Διαχείριση των συγκρουσιακών καταστάσεων
  6. Καλλιέργεια ενσυναίσθησης

Ομαδικό παιχνίδι: «Ο κατάσκοπος»

.jpg

 

Τα παιδιά περπατούν σαν κατάσκοποι μέσα στην τάξη κρατώντας την εφημερίδα με τη συνοδεία μουσικής και παρατηρούν κατασκοπικά τον διπλανό τους εντοπίζοντας ομοιότητες και διαφορές ως προς τα εξωτερικά τους χαρακτηριστικά

 

 

 

 

Ομαδική κατασκευή: « Η κουρτίνα της αγάπης»

αγάπης 

Τα παιδιά έφτιαξαν ατομικές καρδούλες με μηνύματα αγάπης για τους φίλους τους, οι οποίες ενώθηκαν και δημιούργησαν την «κουρτίνα αγάπης».

 

 

 

 

 

Ομαδική κατασκευή: «Η πίτα της φιλίας»

φιλιασ

 

 

Τα παιδιά αποφάσισαν για τα συστατικά που θα περιέχει η πίτα της φιλίας και στη συνέχεια έγραψαν τα συστατικά της.

 

 

 

Ομαδική κολλάζ: « Όλοι μοναδικοί»

μοναδικοί

Ομαδικό κολλάζ: «Τα χέρια δημιουργούν»

χερια δημιουργούν 1

 

Δανειστική Βιβλιοθήκη

Στο σχολείο μας λειτουργεί δανειστική βιβλιοθήκη. Κάθε Παρασκευή τα παιδιά διαλέγουν ένα παραμύθι, κολλάνε το καρτελάκι που απεικονίζει το εξώφυλλο στον πίνακα με τις φωτογραφίες τους και πρέπει να το επιστρέψουν την επόμενη Δευτέρα τοποθετώντας το στη σωστή θέση. Εκτός από τα πολλαπλά οφέλη στο γνωστικό τομέα, μαθαίνουν να αγαπάνε τα βιβλία, να τα φροντίζουν και να είναι συνεπείς. Η συνέπεια αποτελεί κίνητρο γιατί επιβραβεύεται. Κάθε παιδί που το επιστρέφει τη Δευτέρα, όπως έχουμε συμφωνήσει, κερδίζει ένα αυτοκόλλητο. Μόλις συγκεντρώσουν 5 αυτοκόλλητα κερδίζουν ένα βραβείο! Νιώθουν υπερήφανα και απίστευτα χαρούμενα! 😀

1 2 2 2 3 2 4 2 5 1 6 1 7 1 8 1 9 1 10

Πρόσκληση στη Γιορτή Βιβλίου

Στα πλαίσιλήψης 1α του σχεδίου δράσης για την αυτοαξιολόγηση σχολικής μονάδας, τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2023 και ώρα 10:30 π,μ, θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο μας Γιορτή Βιβλίου με δρώμενα από τα παιδιά. Θα ακολουθήσει εργαστήρι κατασκευής σελιδοδείκτη μαζί με γονείς. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, στο χώρο της αυλής θα γίνει bazaar παιδικού βιβλίου για το οποίο θα χρειαστούμε τη συμβολή σας. Μπορείτε, μέχρι την Παρασκευή, να φέρετε βιβλία παιδικής λογοτεχνίας, που έχετε στο σπίτι σας, είναι σε καλή κατάσταση και δεν τα χρειάζεστε πια. Τα βιβλία θα πουληθούν σε χαμηλή τιμή και έτσι θα υπάρξει η δυνατότητα να αποκτήσετε σε χαμηλό κόστος βιβλία  και να εμπλουτίσετε τη βιβλιοθήκη σας γιατί το φως των βιβλίων δε σβήνει ποτέ.

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για την αγορά καινούριων τίτλων βιβλίων που στόχο έχουν την ανανέωση της βιβλιοθήκης μας.

Σας περιμένουμε!!!!!!!!!

Με εκτίμηση

Οι εκπαιδευτικοί του 4ου Ν/Γ Θήβας

Ενημέρωση Γονέων

Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023 στο χώρο του νηπιαγωγείου θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Τα νήπια θα προσέλθουν χωρίς τσάντες στις 8:30π.μ. και εν συνεχεία θα αποχωρήσουν στις 10:00π.μ.

Το ολοήμερο τμήμα δεν θα λειτουργήσει έως τις 16:00μ.μ αλλά τα νήπια που φοιτούν σε αυτό θα προσέλθουν και θα αποχωρήσουν τις ίδιες ώρες με τα πρωϊνά υποχρεωτικά τμήματα εφόσον όλα μαζί θα συμμετάσχουν στην γιορτή.

 

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

ΤΟΥ 4ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΘΗΒΑΣ

Χελιδονίσματα στην τάξη!

1 .jpg

 

Σύμφωνα με το έθιμο της Άνοιξης, με τους μικρούς μας φίλους κατασκευάσαμε χάρτινα στεφάνια στολισμένα με λουλούδια και επάνω τοποθετήσαμε τα χελιδόνια μας, όπου μαζί τους φέρουν τα Κάλαντα της Άνοιξης-Χελιδονίσματα

Δημιουργία Παραμυθιού!

Τη Δευτέρα 13/3/2023 οι μικροί μας μαθητές δημιούργησαν! Το νηπιαγωγείο μας επισκέφθηκε η συγγραφέας Λιάνα Δενεζάκη και με τη βοήθειά της έφτιαξαν το πρώτο τους παραμύθι! Με τη φαντασία τους σκαρφίστηκαν μια πρωτότυπη ιστορία και με τα μαγικά χεράκια τους την εικονογράφησαν δίνοντάς της μορφή. Μια εμπειρία μοναδική που την απολαύσαμε όλοι. Ανυπομονούμε να εκδοθεί και να το παραλάβουμε!

1 1 2 1 3 1 4 1 5 6 7 810 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9

«Η μουτζούρα γίνεται έργο τέχνης…»

 

Μια δραστηριότητα που στόχο έχει να ενισχύσει την αυτοπεποίθηση των παιδιών και συγχρόνως να τα βοηθήσει αποδεχτούν τη διαφορετικότητα. Ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει το διαφορετικό έργο τέχνης που έχει γι΄αυτόν αξία!