ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ.!!! Νο 1

4

Συγγραφέας: 4ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΠΑΤΩΝ | Κατηγορία ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ, ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΛΕΙΣΤΑ, Χωρίς κατηγορία | , στις 16-03-2020

Κλειστά σχολεία; Μένουμε σπίτι. Υπεύθυνα και ψύχραιμα.

 

Μετά την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για την αναστολή της λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας, προκειμένου να μειωθεί η διασπορά του κορονωϊού καταλαβαίνω καλύτερα απ’ το καθένα το πόσο δύσκολο είναι να μείνουν τα παιδιά στο σπίτι, χωρίς παρέες,βόλτες και δραστηριότητες για τόσες πολλές ημέρες.                                                                                                                                                                            Τα παιδιά θα πρέπει τώρα να παραμείνουν στο σπίτι.Τα σχολεία μπορεί να έκλεισαν αλλά δεν είναι διακοπές. Η πρόσκληση όμως του παππού και της γιαγιάς στην παρούσα στιγμή δεν μοιάζει καλή ιδέα,άλλωστε τους θέλετε δίπλα σας για πολλά χρόνια ακόμα. Είναι καθήκον σας να προφυλάξτε τους ηλικιωμένους μειώνοντας τις μετακινήσεις τους και κρατώντας τους μακρυά από τα μικρά παιδιά και τις μεγάλες συγκεντρώσεις κόσμου όπως τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.                                                                                                                                                             Μάλιστα, επειδή καταλαβαίνω, ότι η έλλειψη παρέας θα κοστίσει στο παιδί σας αυτές τις μέρες, σας πρότεινω όποτε θέλει να επικοινωνεί μαζί τους τηλεφωνικά ή ακόμα και με βιντεοκλήσεις για να τους βλέπει και λίγο.  Μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα προσπαθήσω να σας δώσω μερικές ιδέες προκειμένου αυτές οι ημέρες να περάσουν, κατά το δυνατόν πιο ευχάριστα, χωρίς να στρεσάρονται τα παιδιά αλλά ούτε και εσείς. Θα ήταν χρήσιμο τα παιδιά να απομακρυνθούν από τις οθόνες…Όπως κι εμείς οι μεγάλοι μήπως γλιτώσουμε λίγο άγχος….
Έτσι λοιπόν,  προτείνω  να δημιουργήσετε ευχάριστη ατμόσφαιρα με τα παιδιά στο σπίτι, να διαμορφώσετε το χώρο και να τον διακοσμήσετε με διάφορες ιδέες..

Όλοι  έχουμε ζήσει τον ενθουσιασμό που νιώθει ένα παιδί μπροστά σε ένα νέο παιχνίδι!                                                                                               Δοκιμάστε  λοιπόν αυτές τις πανεύκολες ιδέες που δεν χρειάζονται εξεζητημένα υλικά για την εφαρμογή τους ενώ σας προσφέρουν ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά και ευκαιρία για ζεστή επικοινωνία! Πάμε να τις δούμε:

Το άγαλμα

Ακούστε μαζί τραγούδια όπου ξαφνικά σταματάτε τη μουσική. Σε εκείνο το σημείο το παιδί θα πρέπει να παγώσει τις κινήσεις του και να μείνει άγαλμα. Παιχνίδι ετοιμότητας, αντανακλαστικών και πολύ… γέλιου!

Αυτοσχέδια κάστρα και φρούρια

Είναι απίστευτη η ευκολία με την οποία ένα παιδικό μυαλό μπορεί να φτιάξει έναν μαγικό κόσμο σε ακτίνα… λίγων μέτρων! Δώστε στα έπιπλα και τα μαξιλάρια άλλο νόημα, ζητώντας από τα παιδιά να σχηματίσουν το δικό τους κρησφύγετο κάτω από τραπέζια, σε γωνίες ανάμεσα σε δυο πολυθρόνες…

Μεταμορφώστε το σπίτι

Είναι φανταστικό τι μπορεί να πετύχετε μόνο με μία κολλητική ταινία! Κολλάμε μια ταινία στο πάτωμα ή στο χαλί και δημιουργούμε έναν χώρο, μια διαχωριστική γραμμή που τα παιδιά μπορούν να χρησιμοποιήσουν δημιουργικά στο παιχνίδι τους. Να γίνει ο δρόμος για τα αυτοκινητάκια τους ή το όριο πέρα από το οποίο δεν μπορούν να περάσουν, κτλ. Ακόμα μπορούμε να φτιάξουμε ένα τετράγωνο στο πάτωμα, που θα το ονομάσουμε «σπιτάκι» τους και μέσα εκεί τα παιδιά θα φτιάξουν τις δικές τους ιστορίες. Μια μικρή λεπτομέρεια αρκεί για να τα εμπνεύσει να επινοήσουν ένα καινούριο παιχνίδι από την αρχή.

Κυνήγι χαμένου θησαυρού

Κρύψτε μέσα στο σπίτι ένα αντικείμενο που θα έχετε συμφωνήσει από πριν και δώστε οδηγίες στο παιδί για να το βρει. Μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε τις λέξεις «ζεστό» η «πορτοκάλι» όταν πλησιάζει στην εύρεσή του ή «κρύο» και «λεμόνι» όταν απομακρύνεται.

Μανταλάκια

Χρησιμοποιήστε τα μανταλάκια που υπάρχουν στο σπίτι για να φτιάξετε μαζί κατασκευές και σχήματα! Μπορείτε να φτιάξετε ένα σιδηρόδρομο από μανταλάκια, προροσαρμόζοντας την μια άκρη από το μανταλάκι στη λαβίδα του άλλου. Ή ένα τετράγωνο. Ή ένα σπιτάκι

Προσεχώς θα σας έχω και άλλες ιδέες.!!!

Επειδή θεωρώ ότι είναι δύσκολο να εξηγήσεις  σε ένα παιδί τι είναι ο Κορωνοιός και πως μπορούμε να  τον νικήσουμε…………Υπάρχει αυτός ο φοβερός πιτσιρικάς που θα προσκαλέσει τα παιδιά σας να γίνουν Πράκτορες σε αυτή την αποστολή εξόντωσης του τέρατος

 

 

(4)

  • Ο/Η ΕΛΕΝΗ λέει:

    Καλησπέρα

    Υπομονή και προσοχή από όλους χρειάζεται! Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο email eleni_georgara@hotmail.com

    Οικογένεια Δανάης Στιβακτάκη

  • Ο/Η Ανδρομιδα Μαρία λέει:

    Καλησπέρα κι από εμάς! Μένουμε σπίτι κ μαθαίνουμε τα παιδιά μας το αίσθημα της ατομικής ευθύνης! Όσο μπορούν να το αντιληφθούν.

    Οικ. Σιδέρη Σπύρου

  • Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
    Αντίθεση