ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2021-2022

Ο Αγιασμός στο 4ο Νηπιαγωγείο Γέρακα  θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 στον προαύλιο χώρο του σχολείου στις 08: 45 π.μ.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι  το Νηπιαγωγείο είναι το πρώτο σχολείο των παιδιών, πολλά εκ των οποίων τη φετινή σχολική χρονιά φοιτούν για πρώτη φορά σε αυτό (προνήπια), για να υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης του τελετουργικού και από την οικογένεια του μαθητή, ο Σύλλογος Διδασκόντων , κατόπιν, των σχετικών οδηγιών του ΕΟΔΥ, της   σχετικής εγκυκλίου  του ΥΠΑΙΘ για τη   λειτουργία των Νηπιαγωγείων της χώρας , του Π.Δ 79/2017 που αναφέρεται στη λειτουργία των σχολικών μονάδων της Α/θμιας Εκπαίδευσης,

αποφάσισε τα εξής:

Δευτέρα, 13/9/2021:Ο  Aγιασμός  να γίνει στον  προαύλιο χώρο του σχολείου.Κάθε μαθητής/ρια θα προσέλθει με έναν και μόνο γονέα/συνοδό  (τυχών δεύτερος συνοδός παραμένει εκτός χώρου του σχολείου και παρακολουθεί από εκεί τη τελετή) το διάστημα από 8.30 με 8.45 (αυστηρά)  και θα κατευθύνονται μαζί προς το χώρο της αυλής με τον ακόλουθο τρόπο:

 • φορώντας υποχρεωτικά μάσκες και οι δύο,
 • επιδεικνύοντας σχολική κάρτα διενέργειας self test μαθητή/ριας δηλωμένο στην πλατφόρμα https://covid19-self-test.services.gov.gr/login?template=COVID19-SCHOOL-CARD2&next=/templates/COVID19-SCHOOL-CARD2/ui-form/create&  ή πιστοποιητικό νόσησης του παιδιού.
 • τηρώντας ασφαλείς αποστάσεις  (1,5μέτρο) μεταξύ τους  οι οικογένειες , χωρίς να κινούνται στο λοιπό χώρο.
 • Οι μαθητές /ριες προσέρχονται χωρίς σχολική τσάντα. Προτείνεται, όμως, ο γονέας συνοδός να έχει μαζί του μπουκάλι νερό για το παιδί του.

Στο τέλος του Αγιασμού θα ακολουθήσει:

 1. Ανακοίνωση τμημάτων και ενταγμένων σε αυτά μαθητών/τριών
 2. Διευκρινιστικές οδηγίες για την έναρξη των μαθημάτων

 

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία.

Παρακαλούμε για την πιστή τήρηση των ως άνω.

 Σύλλογος Διδασκόντων

1η ενημέρωση σχολικής κοινότητας του 4ου Νηπιαγωγείου Γέρακα_6/9/2021

 

4ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΓΕΡΑΚΑ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ

Αγαπητοί γονείς,

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 4ου Νηπιαγωγείου Γέρακα σας εύχεται καλή Σχολική Χρονιά και σας προσκαλεί στην 1η Ενημέρωση Γονέων & Κηδεμόνων την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021 στις 18.00-19.30.

Καθώς η εν λόγω ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί μία και μόνο φορά, είναι σημαντική η παρουσία όλων.

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ:

 1. Ο Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας του Σχολείου μας
 2. Η Ενημέρωση για την προετοιμασία των μαθητών/τριών σε θέματα σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID 19, στο χώρο του σχολείου
 3. Η σύσταση Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων.

ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΖΗΤΑΜΕ:

 1. Να μελετήσετε εγκαίρως τον Εσωτερικό Κανονισμό που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Σχολείου και να καταγράψετε τυχόν απορίες σας, προκειμένου οι διευκρινήσεις-επισημάνσεις που θα λάβετε από τις Εκπαιδευτικούς να είναι πιο εύστοχες και κατανοητές.
 2. Να προσέλθει από κάθε οικογένεια μόνο ένας γονέας για να αποφευχθεί η περίπτωση συνωστισμού, χωρίς την παρουσία του παιδιού του.
 3. Να εισέλθετε στον κήπο του σχολείου, όπου θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση, φορώντας υποχρεωτικά μάσκα, την οποία θα διατηρήσετε καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής σας στο χώρο.
 4. Να έχετε μαζί σας καρεκλάκι θαλάσσης/ψάθα ή οποιοδήποτε είδος καθίσματος που θα σας επιτρέπει να κάθεστε την ώρα της συζήτησής μας. Δυστυχώς η χρήση καθισμάτων του Νηπιαγωγείου δεν θα είναι δυνατή, λόγω απολύμανσης που θα έχει προηγηθεί.
 5. Να δηλώσετε κατά την είσοδό σας στον χώρο το ονοματεπώνυμο σας καθώς και του παιδιού σας, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά το ατομικό σας στυλό.

ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΟΥΜΕ:

 1. Την ώρα που θα πραγματοποιηθεί ο Αγιασμός τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021.
 2. Τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και του ΕΟΔΥ που αναμένεται να αποσταλούν στα σχολεία της χώρας σχετικά με θέματα διαχείρισης και προστασίας από τον κορωνοϊό, για ενημέρωση και μέριμνα από μέρους σας .

ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΟΥΝ:

 • Στην ιστοσελίδα του Νηπιαγωγείου μας
 • Στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο
 • Στον πίνακα ανακοινώσεων έξω από την κεντρική είσοδο του Νηπιαγωγείου

 

Με εκτίμηση

Ο Σύλλογος Διδασκόντων