Χριστούγεννα, Χριστούγεννα χαράς γιορτή…….

Ο Δεκέμβριος είναι συνυφασμένος με τα Χριστούγεννα και με όλο το εορταστικό κλίμα! Έτσι μπαίνοντας ο μήνας αυτός ξεκινήσαμε τις κατασκευές μας με τεράστιο ενθουσιασμό.

Μετατρέψαμε τα γυάλινα βάζα μας σε ταρανδάκια Ρούντολφ, μαθαίνοντας παράλληλα και το τραγουδάκι. Αυτά γέμισαν με διάφορες λιχουδιές για να γλυκάνουμε τα παιδάκια μας.

Αρχίσαμε να στολίζουμε τα ταμπλό της τάξη μας φτιάχνοντας χριστουγεννιάτικο χωριό και ομαδικό χριστουγεννιάτικο δένδρο από τρισδιάστατες μπαλίτσες.

Βάψαμε κουκουνάρια που μετά τα πασπαλίσαμε με χρυσόσκονη και τους βάλαμε κρεμαστάρι για να μπορούν να διακοσμήσουν το δέντρο του σπιτιού μας

Φτιάξαμε και τα δικά μας φαντασμαγορικά δενδράκια χρησιμοποιώντας γλωσσοπίεστρα , χρυσόσκονη και διάφορα στολιδάκια.

Πολλά χειροποίητα στολίδια όπως αη-Βασίληδες, αγγελάκια, μπαλίτσες , παζλ, με τα οποία κοσμήσαμε το δένδρο της τάξης μας

Αλλά και άλλα διακοσμητικά όπως πιάτα, μπισκοτούληδες, χριστουγεννιάτικες κάλτσες και χιονόμπαλες.

Και βέβαια δε θα μπορούσε να λείψει κάτι σχετικό με την γέννηση του Χριστού. Αφού διηγηθήκαμε την  ιστορία της γέννησης κατασκευάσαμε ένα κηροπήγιο, χρησιμοποιώντας cds και πολύ χρυσόσκονη!!

Η κάρτα με τις ευχές για τις οικογένειες των μικρών μαθητών μας, που γράφτηκαν από τους ίδιους

Επίσης ένα ημερολόγιο για το νέο έτος, που ήταν ένα ξύλινο σπιτάκι και βάφτηκε από τα παιδιά.

Όλα αυτά, αφού συσκευάστηκαν τα πήραν στο σπίτι τους

Εκτός από τις κατασκευές όμως διαβάσαμε πολλά σχετικά χριστουγεννιάτικα παραμύθια, μιλήσαμε για έθιμα σε όλη την Ελλάδα και μάθαμε πολλά τραγούδια και κάλαντα. Επίσης κάναμε κάθε μέρα αντίστροφη μέτρηση μέχρι τα Χριστούγεννα, διαβάζοντας ένα ποίημα.

Τέλος πραγματοποιήθηκε και η γιορτή μας με απόλυτη επιτυχία και ενθουσιασμό!

Σας ευχόμαστε χρόνια πολλά και καλή χρονιά, με υγεία και ευτυχία!!