Ενημέρωση Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 
4ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Κέρκυρα 26 / 01 / 2022

Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Σ Η

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε ότι στα πλαίσια της προσπάθειας που καταβάλετε από το συμβούλιο του συλλόγου μας σχετικά με το υπό ανέγερση σχολικό κτήριο που θέλει στεγάσει τα παιδιά μας, την 25/01/2022 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο χώρο του νέου σχολείου για ενημέρωση σχετικά με την πρόοδο των εργασιών και το χρόνο παράδοσης για την εγκατάσταση των παιδιών μας εκεί.

Μετά τον αγιασμό που πραγματοποιήσαμε κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς στο γιαπί του υπό ανέγερση σχολείου και την έντονη αλληλογραφία που ακολούθησε για το συμβάν που προβλήθηκε από την τοπική τηλεόραση με τον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών, την 02/11/2021 ο Διευθυντής του σχολείου μας συνεπικουρούμενος και από τον σύλλογο απέστειλε έγγραφο για ενημέρωση όλων σχετικά με την πορεία των εργασιών και το πότε θα είναι έτοιμο προς χρήση το νέο σχολείο.

Κατόπιν τούτου την 24/01/2022, μετά δηλαδή από τρεις σχεδόν μήνες υπήρξε απάντηση ότι η συνάντηση θα γίνονταν το πρωί της 25/01/2022. Στον χώρο παραβρέθηκαν από πλευράς του σχολείο, ο Διευθυντής μαζί με καθηγητή που εκπροσωπούσε τον σύλλογο διδασκόντων, ο προϊστάμενος του Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών που συστεγάζεται με το λύκειο μας, τρείς εκπρόσωποι των μαθητών και ο πρόεδρος του συλλόγου μας, καθ’ όσον υπήρξε αυστηρή πρόσκληση λόγω covid ως προς τους παρευρισκόμενους. Από πλευράς Δήμου παραβρέθηκαν η Δήμαρχος, ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών, η διευθύντρια τεχνικών υπηρεσιών και δύο επιβλέποντες μηχανικοί. Από πλευράς εργολάβου παραβρέθηκε ο επιβλέπων μηχανικός και διάφοροι εργαζόμενοι στο εργοτάξιο.

Στην ενημέρωση του ο αντιδήμαρχος μας είπε πως το 95% του έργου έχει τελειώσει και απομένει μόνο το υπόλοιπο για να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί προς χρήση, ξεχνώντας προφανώς ότι και προ 6μήνου περίπου σε άλλη συνάντηση στο γραφείο του το ίδιο μας είχε πει. Από την πλευρά του εργολάβου ο μηχανικός του υπερθεμάτισε τα λεγόμενα του αντιδημάρχου, μας υπέδειξε τις τρεχούμενες εργασίες καθώς και το λοιπό τελειωμένο έργο και υποσχέθηκε ενώπιον όλων ότι το έργο από πλευράς εργολάβου θα έχει τελειώσει σε τρείς μήνες. Η δε δήμαρχος τόνισε πως χρηματικά δεν υπάρχουν εκκρεμότητες που να μπορέσει να επικαλεστεί ο εργολάβος για να σταματήσει το έργο.

Βέβαια σε ερώτηση του Διευθυντή μας αν μπορεί να χρησιμοποιηθούν οι αίθουσες για τις πανελλαδικές εξετάσεις ο αντιδήμαρχος απάντησε πως με την νέα σχολική χρονιά θα γίνει η εγκατάσταση των μαθητών και όχι ενωρίτερα.

Κάθε φορά λοιπόν που τα δύο τελευταία χρόνια του παρόντος διοικητικού συμβουλίου γίνεται συνάντηση για τον συγκεκριμένο λόγο με τους αρμοδίους του δήμου και του εργολάβου αυτοί όλο για την νέα σχολική χρονιά μιλάνε για εγκατάσταση των παιδιών μας στο νέο σχολικό συγκρότημα χωρίς όμως να προσδιορίζουν ποιά χρονιά ακριβώς το 2020 έφυγε, το 2021 έφυγε, το 2022 φεύγει, ΠΟΤΕ;;;

Αφήνοντας στην κρίση σας τις υποσχέσεις των άλλων, από πλευράς του συλλόγου μας θα προσπαθούμε πάντα να επιτύχουμε την εγκατάσταση των παιδιών μας στο σχολείο που τους αξίζει.

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Σπυρίδων ΑΛΑΜΑΝΟΣ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Θεμιστοκλίτσα ΧΥΤΗΡΗ

Κατηγορίες: Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.