Ενημέρωση σχετικά με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Την Δευτέρα 23/3 έγινε στα σχολεία της Κέρκυρας ενημέρωση με τηλεδιάσκεψη από το Υπουργείο σχετικά με την πλατφόρμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε πραγματικό χρόνο. Σταδιακά, με ηλεκτρονικό μήνυμα που θα στείλει το ΥΠΑΙΘ, οι καθηγητές θα δημιουργούν εικονικές τάξεις στις οποίες θα καλούνται οι μαθητές να συμμετάσχουν. Οι εικονικές τάξεις που θα δημιουργούνται καθώς και οι ώρες των μαθημάτων σε αυτές θα ανακοινώνονται  σε πρόγραμμα στο ιστολόγιο του σχολείου (https://blogs.sch.gr/4lykkerk/).

Παράλληλα οργανώνεται και ο ασύγχρονος τρόπος επικοινωνίας στις πλατφόρμες του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, οι οποίες, λόγω φόρτου εργασίας τις ημέρες αυτές, παρουσιάζουν μεγάλη καθυστέρηση στην απόκρισή τους. Στις πλατφόρμες αυτές δημιουργούνται τάξεις και ανεβαίνει ψηφιακό υλικό από τους διδάσκοντες. Οι μαθητές θα ειδοποιηθούν τις επόμενες ημέρες για το υλικό αυτό.

Συνεχίζονται, επίσης, οι εγγραφές των μαθητών του σχολείου στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, με αρκετά προβλήματα και εδώ, λόγω του πλήθους των αιτημάτων προς τους εξυπηρετητές  από όλη τη χώρα.

Στις πρωτόγνωρες καταστάσεις που ζούμε προσπαθούμε όλοι να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε.

Ο Διευθυντής
Κωνσταντίνος Αλεξίου

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.