Επίσκεψη μαθητριών του σχολείου μας στο σχολείο ειδικής αγωγής ΕΕΕΕ Κέρκυρας,

Την τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019  με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, ομάδα μαθητριών της Γ τάξης του σχολείου μας επισκέφτηκαν το ΕΕΕΕ Κέρκυρας (σχολείο ειδικής αγωγής) με συνοδό καθηγήτρια της κα. Σπυριδούλα Τσουκιά. Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο διοργάνωσης δράσεων και ευαισθητοποίησης της εκπαιδευτικής κοινότητας σε θέματα ισότιμης πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία στην εκπαίδευση.

Οι μαθήτριες του σχολείου μας ενημερώθηκαν αρχικά από τον διευθυντή του ΕΕΕΕΚ  κ. Τηλέμαχο Γαβαλά για θέματα ειδικής αγωγής και  ξεναγήθηκαν χωριστά  σε ομάδες από τους μαθητές του ΕΕΕΕΚ στις αίθουσες και στο εργαστήρι κηπουρικής του σχολείου.

Στη συνέχεια οι μαθητές και των δυο σχολείων χωρισμένοι  σε ομάδες έφτιαξαν ζαχαρωτά, έπαιξαν μουσική με τις κιθάρες τους, τραγούδησαν και χόρεψαν,    παρακολούθησαν στο εργαστήρι πληροφορικής τις εργασίες των μαθητών, ενημερώθηκαν από μαθήτρια special Olympics  για τις εμπειρίες της και έφαγαν όλοι μαζί τα γλυκά που έφτιαξαν.

Οι μαθήτριες του σχολείου μας δηλώνουν  ενθουσιασμένες και προβληματισμένες μετά από τις δραστηριότητες με τους μαθητές  του ΕΕΕΕΚ. Η εμπειρία αυτή  της αλληλεπίδρασης και επικοινωνίας με μαθητές με αναπηρία  ενίσχυσε την άποψη τους για την αναγκαιότητα του σεβασμού της μαθητικής ετερογένειας και προγραμματίζουν την επόμενη δράση με το  συγκεκριμένο σχολείο ειδικής αγωγής.

Ευχαριστούμε το Αστικό ΚΤΕΛ για την δωρεάν μετακίνηση την οποία παρείχε λόγο της  συγκεκριμένης  δράσης –επίσκεψης.

Επίσης ευχαριστούμε τη μαθήτρια ΣΟΥΠΙΩΝΗ ΝΕΦΕΛΗ για τα κεράσματα-αρτοποιήματα  που ευγενικά προσέφερε  στους μαθητές  και των δυο σχολείων.

Δημοσιεύθηκε στην Εκδηλώσεις, Εκπαιδευτικές Επισκέψεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.