Νέα διαδικασία εισαγωγής φοιτητών σε Τμήματα Μουσικών Σπουδών

Aπό τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις του 2019 (δηλαδή για την εισαγωγή στο ακαδημαϊκό έτος 2019-2020) και εφεξής, η εισαγωγή στα τρία (3) Τμήματα:
– στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου,
– στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας,
– στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
γίνεται ΜΟΝΟ μόνο μέσω κοινών εισαγωγικών εξετάσεων πανελλαδικού επιπέδου. Τα ανωτέρω ισχύουν και για το Τμήμα Εθνομουσικολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, το οποίο όμως δεν θα λειτουργήσει το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, άρα δεν αφορά τους φετινούς υποψηφίους.
Τα δύο (2) λοιπά μουσικά Τμήματα Μουσικών Σπουδών ΕΚΠΑ και Μουσικών Σπουδών ΑΠΘ δεν επηρεάζονται από τη νέα διαδικασία και για την εισαγωγή τους ισχύουν κανονικά οι πανελλαδικές εξετάσεις στα μαθήματα των ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ και στα δύο (2) ειδικά μαθήματα «Αρμονία» και «Έλεγχος μουσικών ακουστικών ικανοτήτων», όπως ίσχυε πάντα.

Για την έγκαιρη διοργάνωση των εισαγωγικών αυτών εξετάσεων που για πρώτη φορά θα υλοποιηθούν τη φετινή χρονιά και προκειμένου να αντληθούν πληροφορίες που αφορούν στο πλήθος των ενδιαφερομένων για αυτά τα 3 τμήματα, πρέπει στο διάστημα 25-28 Φεβρουαρίου οι ενδιαφερόμενοι μαθητές να υποβάλουν στο Λύκειό τους τη συνημμένη ΠΡΟΔΗΛΩΣΗ.

Δείτε την εγκύκλιο

Δείτε την προδήλωση

 

Κατηγορίες: Πανελλαδικές. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.