PANATTICA PIANO FINGER DEXTERITY COMPETITION.

Ιούν 201812

Έχουμε τη χαρά να σας ανακοινώσουμε πως το Σχολείο μας, το 4ο Δ. Σχ. Βούλας, ήταν το μοναδικό από τα 12 σχολεία που κατέκτησε ταυτόχρονα

τη 2η, 3η, 4η, 7η και 8η, θέση στο διαγωνισμό PANATTICA PIANO FINGER DEXTERITY COMPETITION.

Το ανθρώπινο χέρι είναι ένα τεράστιο κινητικό σύστημα που περιλαμβάνει συνολικά 27 οστά και 36 μυς που επιτρέπουν την παραγωγή γρήγορων και δύσκολων κινητικών συμπεριφορών όπως η σύλληψη, η δακτυλογράφηση, η ορθογραφία, η χειρουργική επέμβαση και φυσικά η μουσική απόδοση.

Η μουσική δεξιοτεχνία βασίζεται σε εξαιρετικές αισθητικές, γνωστικές και κινητικές ικανότητες, που περιλαμβάνουν γρήγορες, ακριβείς, δυναμικές και αποτελεσματικές κινήσεις, συντονισμό αισθητηριο-κινητικού και μνήμη.

Το διάστημα Μαρτίου – Μαΐου του 2018 πραγματοποιήθηκαν μετρήσεις σε 88 μαθητές πιάνου από 12 δημοτικά σχολεία του νομού Αττικής. Οι μετρήσεις αφορούν την ταχύτητα με την οποία οι μαθητές διανύουν τα 88 πλήκτρα του πιάνου σε χρωματική ανιούσα ή κατιούσα και αποτελούν σημαντικό διαγνωστικό εργαλείο για τα Finger Dexterity & Brain Plasticity.

Οι χρόνοι που προέκυψαν από τις 88 μετρήσεις ήταν 9.97 δευτερόλεπτα (ο μικρότερος) και 35.35 δευτερόλεπτα (ο μεγαλύτερος).

Συγχαίρουμε τους μικρούς μαθητές μας και τον δάσκαλό τους κ. Κοσμά Λαπατά που, με πάθος και αφοσίωση, ανοίγει μουσικούς δρόμους αναδεικνύοντας τα ταλέντα των παιδιών μας!!!

Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 4ου Δ. Σχ. Βούλας

 

Αφήστε μια απάντηση



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων