Εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Ίδρυμα Θεοχαράκη

Φεβ 20215

Η επέτειος των διακοσίων χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, δεν θέλουμε να περάσει απαρατήρητη από τους μαθητές μας!

Οι συνθήκες της πανδημίας δεν μας βοηθούν να παρακολουθήσουμε τα εκπαιδευτικά προγράμματα που θα αξιολογούσαμε ως επικοδομοιτικά. Ωστόσο ο τεχνολογικός εξοπλισμός του σχολείου μας επιτρέπει άλλου είδους προσεγγίσεις!

Μια από αυτές ήταν το πρόγραμμα «Τρεις λυγερές ξεκίνησαν τότε το ΄21» που περιελάμβανε αφήγηση παραμυθιού από την κ. Σάσα Βούλγαρη με εικαστική και λογοτεχνική προσέγγιση  της ζωής των Ελλήνων στα ιστορικά αυτά χρόνια.

Το πρόγραμμα παρακολούθησε η Στ τάξη του Σχολείου μας και μας έδωσε αφορμή για συζητήσεις και δραστηριότητες.

Οι εκπαιδευτικοί της Στ τάξης

tablets από το Σχολείο

Νοέ 202027

Αγαπητοί γονείς καλησπέρα σας,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Σχολείο μας παρέλαβε από το ΥΠΑΙΘ πέντε (5) tablets με σκοπό να τα διαθέσει σε μαθητές προσωρινά και για όσο χρονικό διάστημα η Σχολική μονάδα αναστέλλει τη λειτουργία της .

Σύμφωνα με τις αρ. πρωτ. Φ8/46284/Δ4/14-4-2020 και 155192/ΓΔ4/14-11-2020 εγκυκλίους για την παράδοση/παραλαβή των ηλεκτρονικών συσκευών στις σχολικές μονάδες, η απόφαση διάθεσης των συσκευών αυτών θα λαμβάνεται με βάση κοινωνικά και άλλα κριτήρια, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται ιδίως:

 • το χαμηλό εισόδημα
 • η ανεργία γονέων/κηδεμόνων
 • η ιδιότητα μέλους μονογονεïκής, πολύτεκνης, τρίτεκνης ή ορφανικής οικογένειας
 • ή ύπαρξη ειδικών δυσκολιών μάθησης.

 

Όσοι δεν διαθέτετε ηλεκτρονική συσκευή για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση του παιδιού σας και εντάσσεστε στις παραπάνω κατηγορίες, μπορείτε να στείλετε ηλεκτρονικά από την Παρασκευή 27-11-2020 ως και τη Δευτέρα 30-11-2020 στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Σχολείου 4dimvoul@sch.gr το αίτημά σας επισυνάπτοντας τα παρακάτω δικαιολογητικά:

 • Έντυπο εισοδήματος Ε1 (2019)
 • Έγγραφα που αποδεικνύουν:
  • Ανεργία
  • οικογενειακή κατάσταση
  • οποιοδήποτε άλλο έγγραφο το οποίο αποδεικνύει ότι εντάσσεστε σε μία από τις παραπάνω κατηγορίες.

Με την παραλαβή της συσκευής ο γονέας/κηδεμόνας θα υπογράψει Υπεύθυνη Δήλωση, στην οποία θα αναφέρεται ρητά ότι:

 • παρέλαβε τη συγκεκριμένη συσκευή
 • αναλαμβάνει την υποχρέωση της επιστροφής της ανωτέρω συσκευής στη σχολική μονάδα, όταν εκλείψουν οι λόγοι για τους οποίους του παραχωρήθηκε η χρήση της (π.χ. όταν λήξει η αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολικών μονάδων), ή οποτεδήποτε του ζητηθεί από τη Διεύθυνση της σχολικής μονάδας και
 • θα καταβάλει αποζημίωση στο Ελληνικό Δημόσιο ή θα προχωρήσει σε αντικατάσταση της ηλεκτρονικής συσκευής σε περίπτωση απώλειας, καταστροφής ή βλάβης η οποία υπερβαίνει την αναμενόμενη από τη συνήθη χρήση της και δεν οφείλεται σε ελάττωμα της συσκευής, καθώς και σε περίπτωση που απλώς αρνηθεί την επιστροφή της στη σχολική μονάδα, από την οποία την παρέλαβε.

 

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

«Οδηγίες για παραμονή παιδιών και εφήβων στο σπίτι, στο πλαίσιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την πρόληψη της διασποράς του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 στις σχολικές μονάδες και την κοινότητα»

Μαρ 202016Λήψη αρχείου

3ο Πρωτάθλημα Σκάκι στο Σχολείο

Φεβ 202013

Το σκάκι αποτελεί ένα πνευματικό παιχνίδι  στρατηγικής που εξελίσσει τη σκέψη και τις δεξιότητες μικρών και μεγάλων. Μπορεί ακόμη να αποτελέσει ένα εφόδιο που θα συνοδεύει τα παιδιά μας  σαν θετική επιλογή σε όλη τους τη ζωή

Με την επιθυμία να ενθαρρύνουμε δράσεις που προάγουν τις πνευματικές δεξιότητες των μαθητών μας, οργανώνουμε στο Σχολείο μας  το 

3ο πρωτάθλημα σκάκι, για μικρούς, αρχάριους και προχωρημένους μαθητές μας!!!

Από τη Δ/νση του Σχολείου

Κάλαντα! Τα Χριστούγεννα έρχονται!!!

Δεκ 201911

Οι μαθητές μας  τραγούδησαν τα κάλαντα στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας.

Μας ευχήθηκαν υγεία και καλές γιορτές με παραδοσιακό τρόπο, θυμίζοντας στον καθένας μας νοσταλγικά τον τόπο καταγωγής του!

Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί γιορτάσαμε μαζί σε μια  χαρούμενη διοργάνωση, και ανταλλάξαμε ευχές!!!

Από τη Δ/νση του Σχολείου

Ομαδικές εργασίες στην Α΄τάξη

Δεκ 20193

Οι ομαδικές εργασίες στην πρώτη τάξη δίνουν την ευκαιρία στους μικρούς μαθητές μας να γνωριστούν καλύτερα, να συνεργαστούν και παράλληλα να μάθουν!

Δίνουν την ευκαιρία επίσης στους γονείς να ανοίξουν τα σπίτια τους, να γίνουν φίλοι μεταξύ τους και να δώσουν παράδειγμα συνεργασίας και υποδείγματα σχέσεων στα παιδιά τους.

Τα πρωτάκια του σχολείου μας ξεκίνησαν τις πρώτες ομαδικές τους εργασίες. Με μεγάλο ενθουσιασμό την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου παρουσίασαν στους γονείς τους την πρώτη τους ομαδική εργασία με θέμα «Η οικογένειά μου» . Κάθε παιδί ανέλαβε να παρουσιάσει την οικογένεια κάποιου άλλου παιδιού και ήταν αυτή η εργασία μια ευκαιρία να γνωριστούν καλύτερα παιδιά και γονείς .

 οι εκπαιδευτικοί της Α τάξης

Αντωνία Πιτσάρου- Πόπη Παπακωνσταντίνου

Γονείς σε δράση…

Δεκ 20192

H συλλογική δουλειά με κοινούς στόχους, δίνει τη δυνατότητα να μοιραστούμε τον κόπο και να πάρουμε ολόκληρη τη χαρά!

Αυτό προσπαθούμε να διδάξουμε στους μαθητές μας, εμπλέκοντάς τους σε συλλογικές δραστηριότητες και μαθαίνοντάς τους  πως λειτουργούν οι ομάδες.

Το περασμένο όμως,  Σαββατοκύριακο, παράδειγμα συλλογικότητας έδωσαν οι γονείς των μαθητών μας, οι οποίοι με κέφι διέθεσαν το χρόνο τους στο σχολείο των παιδιών τους.

Οι χώροι του σχολείου καθαρίστηκαν και στολίστηκαν χριστουγεννιάτικα, γιορτινά!

Το Σχολείο μας υποδέχτηκε τη Δευτέρα, εκπαιδευτικούς και μαθητές,  στολισμένο   και καθαρό!

Από τη Δ/νση του Σχολείου

Κλειστό το Σχολείο μέχρι τις 10 το πρωί μετά από απόφαση της Περιφέρειας

Νοέ 201925

Αγαπητοί γονείς καλημέρα σας,

 
Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων τα οποία αναμένεται να ενταθούν τις πρωινές ώρες, για την ασφάλεια των μαθητών με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, τα σχολεία σε όλο το Λεκανοπέδιο θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 10 το πρωί
 

 
Από τη Διεύθυνση του Σχολείου  

17η Νοεμβρίου

Νοέ 201918

Την ¨ιστορία μιας μέρας» μας παρουσίασαν οι μαθητές μας της Ε΄τάξης, στην επετειακή σχολική γιορτή!

Μίλησαν και τραγούδησαν τα πρόσφατα γεγονότα της ιστορίας μας, ταυτίστηκαν και υποδύθηκαν δύσκολους για την ηλικία τους ρόλους.

Το αποτέλεσμα μας συγκίνησε και για μια ακόμη φορά επιβεβαιώθηκαν  οι προσδοκίες μας για τις ικανότητες και τα ταλέντα των μαθητών μας.

Οι εκπαιδευτικοί της Ε΄τάξης

Βαμβακούλη Νερίνα  Σκέλλας Αντώνης

Επετειακές εκδηλώσεις 28ης Οκτωβρίου 1940

Οκτ 201930

Την  Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, γιορτάσαμε στο σχολείο μας την επέτειο του 1940.

Οι μαθητές μας της Δ΄ Δημοτικού, παρουσίασαν μια γιορτή που μας θύμισε τα σημαντικά ιστορικά γεγονότα και συγκίνησε όλους μας. Τα παιδιά μας τραγούδησαν τις  πράξεις γενναιότητας και αυτοθυσίας του λαού μας και οι στίχοι των τραγουδιών άγγιξαν και συγκίνησαν ξανά τις ψυχές μας!!!

Για μια ακόμη φορά αξιολογήσαμε θετικά τις σχολικές θεατρικές παραστάσεις που παρά τις δυσκολίες και τον ερασιτεχνισμό τους γίνονται  πολύτιμες αναμνήσεις για τα παιδιά μας, τους γονείς τους αλλά και τους εκπαιδευτικούς που τις διοργανώνουν.

Από τη Δ/νση του Σχολείου

« Παλιότερα άρθρα


Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων