2ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας- Ου Μπ…λέξεις

Ιούν 20185

Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Βούλας πραγματοποίησε τον 2ο Διαγωνισμό Ορθογραφίας με τίτλο:

«Ου μπ…λέξεις»

Στο διαγωνισμό που διεξήχθη στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, συμμετείχαν μαθητές/τριες της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης και  η διεξαγωγή του έγινε στις 17/5/2018 (Α’ Φάση) και στις 29/5/2018 (Β’ Φάση). Στόχος του διαγωνισμού είναι να βοηθήσει τα παιδιά: να συνειδητοποιήσουν την αξία της ελληνικής γλώσσας, να εκτιμήσουν τη μοναδικότητά της, να κατανοήσουν τον σημαντικότατο ρόλο της γραμματικής στην ορθογραφία και όλα αυτά συμμετέχοντας σε ένα διασκεδαστικό παιχνίδι γνώσεων το οποίο σκοπό έχει να αναδείξει το ομαδικό τους πνεύμα  και τα ταλέντα τους. Τον διαγωνισμό παρακολούθησαν μαθητές μικρότερων τάξεων.

Οι συμμετέχοντες μαθητές διαγωνίσθηκαν στην ορθογραφία και την αναγνώριση της γραμματικής λειτουργίας λέξεων, οι οποίες  επιλέχθηκαν με ηλεκτρονικό τρόπο μέσα από την Ηλεκτρονική πλατφόρμα του Σχολείου μας. Οι διαγωνιζόμενοι  αξιολογήθηκαν στην Α΄ φάση από το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου, ενώ στην Β’ φάση από κριτική επιτροπή τριών μελών (Σχολικό Σύμβουλο, Διευθύντρια και δάσκαλο/α).

Στη Β΄ Φάση του διαγωνισμού διακρίθηκαν και θα βραβευτούν:

  • Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία και κέρδισαν από ένα επιτραπέζιο παιχνίδι scrabble για κάθε μέλος της ομάδας.
  • Οι μαθητές της E΄ τάξης που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία  και κέρδισαν από ένα επιτραπέζιο παιχνίδι scrabble για κάθε μέλος της ομάδας.

 

Όλοι οι διαγωνιζόμενοι θα παραλάβουν βεβαίωση συμμετοχής στον Διαγωνισμό.

 

Η Διευθύντρια του Σχολείου

 Μαρκοπούλου Αλεξάνδρα

Αφήστε μια απάντηση



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων