Μικρά Ασία: Ένα ταξίδι μνήμης

Φεβ 202426

Ένα νοσταλγικό ταξίδι στην κοσμοπολίτισσα Σμύρνη, ήταν η  εκπαιδευτική μας δράση της Παρασκευής 23/02/2024.

Η συγγραφέας του ιστορικού- βιογραφικού βιβλίου της, «Ρίζες»,. Μαρία Κασιμάτη, γονέας του Σχολείου μας, παρουσίασε μια αναδρομή στα ιστορικά γεγονότα που προηγήθηκαν και ακολούθησαν την Μικρασιατική Καταστροφή.

Οι μαθητές μας της Στ΄ τάξης αποπειράθηκαν μια δραματοποίηση των γεγονότων του καθόρισαν τις ζωές των Μικρασιατών, πριν και μετά την καταστροφή, ακολουθώντας τις οδηγίες των εκπαιδευτικών μας κ. Νικολαΐδου Ειρ. και κ. Σινάνη Μπ.

Οι αγαπητοί μας προσκεκλημένοι, μαθητές της Στ΄τάξης του 3ου Δ. Σχ. Βούλας τραγούδησαν αναδεικνύοντας τα ταλέντα τους, μικρασιάτικα τραγούδια!

Ήταν μία  δράση που πρόσφερε χαρά και γνώσεις και μας υπενθύμισε πόσο ενδιαφέρουσες είναι οι συνεργασίες και οι συνδιοργανώσεις των σχολείων που φέρνουν κοντά μαθητές και εκπαιδευτικούς!

Ευχαριστούμε την Δ/ντρια κ. Πόπη Θεοδοσιάδου για την ανταπόκριση στην πρόσκλησή μας στην συνδιοργάνωση της εκδήλωσης, τον εκπαιδευτικό μουσικής κ. Κωνσταντόπουλο Θοδωρή και τους εκπαιδευτικούς ΣΤ τάξης  του 3ου Δ.Σχ. Βούλας:

Κ. Αναστασοπούλου Μαρία

Κ. Αλεξανδρίδη Μπάμπη

Κ. Γκιώνη Κωστή

Και Βέβαια την κ. Κασιμάτη Μαρία για την προσφορά του χρόνου και των γνώσεών  της στην ξενάγηση των μαθητών μας στην ιστορική αναδρομή!

Από τη Δ/νση του Σχολείου

IMG 2517   IMG 2509 2 IMG 2498 1

Αφήστε μια απάντησηΑλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων