*ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΒΟΥΛΑΣ*

Σεπ 201918

Αγαπητοί γονείς

Έχουμε τη χαρά και την τιμή να σας ανακοινώσουμε πως για 2η συνεχόμενη χρονιά το 4ο Δ. Σχ. Βούλας, ήταν το μοναδικό από τα 16 σχολεία που κατέκτησε συνολικά 14 μετάλλια και βραβεία καθώς και 2 επαίνους στο διαγωνισμό PANATTICA PIANO FINGER DEXTERITY COMPETITION. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαθήτριες που απέσπασαν τα πρώτα τρία μετάλλια στην Αττική είναι απόφοιτες του 4ου Δ. Σχ. Βούλας.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά του 4ου Δ. Σχ. Βούλας για το ήθος, την αγωγή, την παιδεία, την αντοχή, την προσπάθεια, την επιμονή, την υπομονή, την συγκέντρωση και το ομαδικό πνεύμα που επέδειξαν καθ’ όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού.

Συγχαρητήρια στους μικρούς μας μουσικούς, στους γονείς τους αλλά και στον δάσκαλό τους! Τους ευχαριστούμε που με την επίπονη αλλά αποτελεσματική προσπάθειά τους, μας κάνουν περήφανους!!

Είναι οι πρωταθλητές της μουσικής και της καρδιάς μας!!

Από τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του 4ου Δ.Σχ. Βούλας

*Η μουσική δεξιοτεχνία βασίζεται σε εξαιρετικές αισθητικές, γνωστικές και κινητικές ικανότητες, που περιλαμβάνουν γρήγορες, ακριβείς, δυναμικές και αποτελεσματικές κινήσεις, συντονισμό αισθητήριο-κινητικού και μνήμης.

Το διάστημα Οκτώβρη του 2019 με Μάιο του 2019 πραγματοποιήθηκαν δεκάδες μετρήσεις σε 120 μαθητές πιάνου από 16 δημοτικά και γυμνάσια σχολεία του νομού Αττικής. Οι μετρήσεις αφορούν την ταχύτητα με την οποία οι μαθητές διανύουν τα 88 πλήκτρα του πιάνου σε χρωματική ανιούσα ή κατιούσα και αποτελούν σημαντικό διαγνωστικό εργαλείο -σύμφωνα με μελέτες 40 περίπου κορυφαίων πανεπιστημίων- για την διαπίστωση της προδιάθεσης, έφεσης, κλίσης, ταλέντου, δεξιοτεχνίας ή χαρίσματος που δεν έχει εντοπισθεί από το περιβάλλον του παιδιού!

Κοσμάς Λαπατάς,

Μουσικός

 

Αφήστε μια απάντησηTop
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων