Ου μπ…λέξεις!!!

Μάι 201916

Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Βούλας προκηρύσσει τον 3ο Διαγωνισμό Ορθογραφίας με τίτλο :                                                             

                                                                 «Ου μπ…λέξεις»

για τους/τις μαθητές/τριες της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης. Στόχος του διαγωνισμού είναι να βοηθήσει τα παιδιά: να συνειδητοποιήσουν την αξία της ελληνικής γλώσσας, να εκτιμήσουν τη μοναδικότητά της, να κατανοήσουν τον σημαντικότατο ρόλο της γραμματικής στην ορθογραφία και όλα αυτά συμμετέχοντας σε ένα διασκεδαστικό παιχνίδι γνώσεων το οποίο σκοπό έχει να αναδείξει το ομαδικό τους πνεύμα  και τα ταλέντα τους.

Οι μαθητές που θα συμμετάσχουν θα διαγωνιστούν στην ορθογραφία και την αναγνώριση της γραμματικής λειτουργίας λέξεων, οι οποίες θα επιλεχθούν με ηλεκτρονικό τρόπο μέσα από την Ηλεκτρονική πλατφόρμα που χρησιμοποιεί το Σχολείου μας. Οι διαγωνιζόμενοι θα αξιολογηθούν από τη Δ/ντρια και  εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου.

Α’ Φάση

Η Α’ Φάση θα πραγματοποιηθεί στο Σχολείο, στην ΑΠΧ,  στις 16/5/2017 για την Ε΄τάξη και στις 17/5/2017 για την Στ΄τάξη. Αρχικά οι μαθητές της κάθε τάξης θα σχηματίσουν συνολικά 14-16 ομάδες των 3-4 μαθητών με τυχαίο τρόπο (κλήρωση).  Η Α’ Φάση θα πραγματοποιηθεί σε 3 γύρους.

Β’ Φάση

Στη Β’ Φάση προκρίνονται οι 3 καλύτερες ομάδες μαθητών της Ε’ και Στ’ τάξης (Συνολικά 6 ομάδες). Οι 3 ομάδες κάθε τάξης θα διαγωνιστούν μεταξύ τους με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που διαγωνίστηκαν και στην Α’ Φάση. Η διαφορά που υπάρχει είναι ότι οι ομάδες δεν θα διαγωνίζονται μόνο στην ορθογραφία των λέξεων αλλά και στην αναγνώριση της γραμματικής λειτουργίας της λέξης.

Οι ομάδες που θα  διακριθούν στην Β’ Φάση θα βραβευθούν.

Όλοι οι διαγωνιζόμενοι θα παραλάβουν βεβαίωση συμμετοχής στον Διαγωνισμό.

 

Η Διευθύντρια του Σχολείου

 

 

 

Μαρκοπούλου Αλεξάνδρα

 

Αφήστε μια απάντηση



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων