Ανακύκλωση Ηλεκτρικών Συσκευών
13 Φεβρουαρίου 2011 41o Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης
Ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών θα τοποθετηθούν σύντομα σε όλα τα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια του δήμου Θεσσαλονίκης, σε μια προσπάθεια να αναπτύξουν οι μαθητές περιβαλλοντική συνείδηση.
Ο δήμος Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας «Ανακύκλωση στο σχολείο – Αλλάζοντας συμπεριφορές» διοργάνωσε σήμερα στο Κέντρο Ιστορίας ημερίδα για την ενημέρωση των διευθυντών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Θα ακολουθήσουν επισκέψεις σε όλα τα σχολεία και η τοποθέτηση των ειδικών κάδων, με το δήμο Θεσσαλονίκης να αναλαμβάνει την αποκομιδή τους.
«Θέλουμε να προωθήσουμε την ιδέα της ανακύκλωσης στα παιδιά.
Να βάλουμε τη νέα γενιά στο παιχνίδι της ανακύκλωσης των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών και να της υπενθυμίσουμε πως τίποτα δεν είναι για πέταμα», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Κώστας Καζαντζίδης.
Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια του 2009 το Γραφείο Ανακύκλωσης του δήμου Θεσσαλονίκης συνέλεξε 251 τόνους ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών.
Πηγή: www.edugate.gr
Δημοσιευμένο στην κατηγορία Περιβαλλοντική Εκπαίδευση .






Ιντερνετοδάσος
Παίζω και μαθαίνω στο διαδίκτυο
e-safety kit
http://games.saferinternet.gr
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΜΙΚΡΗ ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ.
ΣΥΝΧΑΡΗΤΙΡΙΑ ΠΟΛΛΗ ΚΑΛΛΗ ΑΠΟΦΑΣΗ!!!!