Νέες Ανακοινώσεις!

     Δημοσιεύτηκε 26/11/2019

«STEM – ΤΠΕ και Εκπαιδευτική Ρομποτική. Διαγωνισμοί Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και για Νηπιαγωγεία»    

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο επιμορφωτικών δράσεων του 3ου ΠΕΚΕΣ Αττικής και σύμφωνα με τη με αριθμ. 16/14-10-2019 Πράξη της Ολομέλειας, οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου του 3ου ΠΕΚΕΣ Αττικής, Φώτη Παρασκευή ΣΕΕ κλ. ΠΕ60 Νηπιαγωγών και Μάλαμας Κωνσταντίνος κλ. ΠΕ86 Πληροφορικής συνδιοργανώνουν προαιρετικό επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο «STEM – ΤΠΕ και Εκπαιδευτική Ρομποτική. Διαγωνισμοί Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και για Νηπιαγωγεία» στην έδρα του 3ου ΠΕΚΕΣ Αττικής , Ατταλείας 2 και Ιερά Οδός, την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου και ώρα 6.00 μ.μ–8.00 μ.μ. Όσοι/ες νηπιαγωγοί επιθυμούν να λάβουν μέρος, θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή έως την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019, στην ακόλουθη ηλεκτρονική φόρμα.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdic6FjTylD85OFrKAcX9d6gIl9i_4OL38tjK2XFFCwPWp7g/viewform?usp=sf_link

Ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων 30 άτομα.

Οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ 86-Πληροφορικής και ΠΕ60 – Νηπιαγωγών Μάλαμας Κωνσταντίνος Φώτη ΠαρασκευήΛήψη αρχείου

Δημοσιεύτηκε 25/11/2019

Ενημέρωση για 3ωρα εργαστήρια που  θα έχουν βιωματικό χαρακτήρα από το Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής
Στην Προσχολική Ηλικία. Αιτήσεις δηλώσεων έως 30/11/2019Λήψη αρχείου

 

 

Δημοσιεύτηκε 7/10/2019

Δωρεάν Επιμορφωτική Ημερίδα για τη STEM εκπαίδευση. Πληροφορίες στο έγγραφο.Λήψη αρχείου

Για το ST(R)E(A)M και την Εκπαιδευτική Ρομποτική μπορείτε να ενημερώνεστε και στην προσωπική μου ιστοσελίδα

https://www.facebook.com/fotiparaskevi/

https://youtu.be/rhOPuYp2UnY

 

 

Καλώς ορίσατε στο ιστολόγιο μου, του οποίου η χρήση ξεκινά με την αρχή της νέας μου θέσης ως Συντονίστριας Εκπαιδευτικού Έργου στο 3ο ΠΕΚΕΣ Αττικής και με παιδαγωγική και επιστημονική ευθύνη των δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων των δήμων Αγίας Βαρβάρας, Αγίων Αναργύρων, Αιγάλεω, Πετρούπολης και Χαϊδαρίου.
Αγαπητοί και αγαπητές επισκέπτριες, θα ήθελα επίσης να σας ενημερώσω ότι το προηγούμενο μου ιστολόγιο vivifoti.blogspot.com δεν θα ενημερώνεται πλέον, αλλά θα είναι στη διάθεση σας για διερεύνηση ιδεών και δραστηριοτήτων που είχαν πραγματοποιηθεί στο αγαπημένο μου νηπιαγωγείο, στο 4ο Νηπιαγωγείο Αγίας Βαρβάρας.
Εύχομαι μέσα και από αυτή τη διαδικτυακή επικοινωνία, να έχουμε τη δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων, ιδεών με πρόθεση την υποστήριξη του εκπαιδευτικού και μορφωτικού έργου που πραγματοποιείται στην οικογένεια και στο σχολείο.
Με εκτίμηση
Δρ. Παρασκευή Φώτη
ΠΕ60 & ΠΕ02 & Μουσικοπαιδαγωγός

Σχετικά με Παρασκευή - Βιβή Φώτη ΣΕΕ ΠΕ60

Ονομάζομαι  Παρασκευή Φώτη και είμαι Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου στο 3ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής, τ. προϊσταμένη στο 4ο Νηπιαγωγείο Αγίας Βαρβάρας. Έχω σπουδάσει πιάνο και ανώτερα θεωρητικά στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και έχω ολοκληρώσει το Μεταπτυχιακό μου το 2006 με διπλωματική  εργασία πάνω στη διαπολιτισμική εκπαίδευση και τη διαχείριση της ετερότητας με την κα Φραγκουδάκη Άννα.  Ολοκλήρωσα το δεύτερο πτυχίο μου, μετά από κατατακτήριες εξετάσεις, στο τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών με εξειδίκευση στην Ψυχολογία το 2011. Στο ίδιο τμήμα με επόπτρια την πρόεδρο του τμήματος κα Φουντοπούλου Μαρία – Ζωή, εκπόνησα τη διδακτορική μου διατριβή με βαθμό Άριστα και με θέμα : «Η συμβολή της αρχαίας ελληνικής γλώσσας και τέχνης στην προσχολική εκπαίδευση μέσα από μελοποιημένους μύθους του Αισώπου και την προστιθέμενη αξία των Τ.Π.Ε.». Το συγγραφικό μου έργο περιλαμβάνει ένα βιβλίο, με τίτλο «Ετερότητα, Προκατάληψη και Στερεότυπα στη Σχολική Τάξη. Μέθοδοι διαχείρισης από τον Εκπαιδευτικό» το οποίο επιλέχθηκε ως πανεπιστημιακό σύγγραμμα από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο(εκδ. Γρηγόρη, 2016) , το βιβλίο με τίτλο: «Κατανοώντας τη Γλώσσα μας, Αρχαία και Νέα Ελληνική μέσα από τον Αίσωπο. Διαφοροποιημένα σχέδια διδασκαλίας» εκδ. Γρηγόρη, 2019 και το βιβλίο με τίτλο: «S.T.R.E.A.M. και Εκπαιδευτική Ρομποτική για παιδιά ηλικίας από 3 έως 8 ετών»  με τη συνάδελφο Μαρία Ρέλλια, εκδ. Γρηγόρη, 2020, και  έχω συμμετάσχει σε συλλογικό τόμο με θέμα Διδακτικά σενάρια μέσα από τις Τ.Π.Ε. (εκδ. Γρηγόρη, 2017) ενώ έχω κάνει δημοσιεύσεις σε πρακτικά διεθνών και πανελλήνιων συνεδρίων καθώς και σε επιστημονικά περιοδικά. Είμαι εξωτερικός επιστημονικός συνεργάτης από το 2017 στο Διατμηματικό Τμήμα Μεταπτυχιακών Σπουδών :  «Παιδαγωγική μέσω Καινοτόμων Τεχνολογιών  & Βιοιατρικών Προσεγγίσεων» του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και διδάσκω ως Επιστημονικό Συνεργάτης (αυτοδύναμη διδασκαλία) από το 2011 στο Τμήμα Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία του ΠΑΔΑ τα μαθήματα Παιδική Λογοτεχνία, Παιδαγωγική της Εικόνας, Ψυχοπαιδαγωγική στην Προσχολική Ηλικία, Εικαστική Έκφραση και Δημιουργικότητα. Εχω έντονο ενδιαφέρον στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας και Επικοινωνίας , στην εκπαιδευτική ρομποτική (αξιολογήτρια σε διαγωνισμούς ΕΛΛΑΚ ) και στο STREAM και τη συμβολή τους  στο διδακτικό έργο. Είμαι επιμορφώτρια στα διαδικτυακά προγράμματα του eTwinning και του moodle από το 2014,  υποστηρίζοντας  έμπρακτα τα ανοικτά λογισμικά

Τέλος θα ήθελα να σας παραθέσω και το link του Ιστολογίου μου ως Νηπιαγωγός – Προϊσταμένη του αγαπημένου μου Νηπιαγωγείου, του 4ου Νηπιαγωγείου Αγίας Βαρβάρας !!!!

http://vivifoti.blogspot.com


Περισσότερες πληροφορίες
Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία και χαρακτηρίσθηκε , , , , , , , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

One Response to Νέες Ανακοινώσεις!

  1. Γεια σας, αυτό είναι ένα σχόλιο.
    Για να ξεκινήσετε με την έγκριση, επεξεργασία και διαγραφή σχολίων, παρακαλώ επισκεφθείτε την οθόνη Σχόλια στον Πίνακα Ελέγχου.
    Τα άβαταρ των σχολιαστών προέρχονται από το Gravatar.

Αφήστε μια απάντηση