Αγαπητοί γονείς, στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε τον προσωρινό κατάλογο των υποψηφίων μαθητών και μαθητριών οι οποίοι έχουν αιτηθεί την εισαγωγή τους στο 3ο Νηπιαγωγείο της Χίου. Δεν αναρτώνται προσωπικά στοιχεία των υποψηφίων αλλά γίνεται αναφορά μόνο στον κωδικό της αίτησης, στον εξαψήφιο αριθμό του μαθητή, , το φύλο καθώς και οι στήλες των ειδικών κατηγοριών.
Οι αιτούντες παρακαλούνται να ελέγχουν την ορθότητα των στοιχείων των αιτήσεών τους και να προβούν σε αίτημα διόρθωσης προς την Κ.Ε.Ο.Ε.Κ. μέσω της σχολικής μονάδας από την Δευτέρα 22/04/2024 έως την Παρασκευή 26/04/2024.
Σας ενημερώνουμε επίσης ότι οι τελικοί κατάλογοι υποψηφίων θα οριστικοποιηθούν και θα αναρτηθούν την Δευτέρα 13/05/2024 για να ενημερωθούν οι γονείς που αιτήθηκαν αλλαγές στην Κ.Ε.Ο.Ε.Κ για την έγκριση ή μη των αιτημάτων τους ή την διόρθωση των στοιχείων.
Το σχολείο μας θα υλοποιήσει κατά το τρέχον έτος το 2ο Ευρωπαϊκό Ε-Τwinning έργο με τίτλο: “Digital World Explorer”.
Πρόκειται για μια συλλογική προσπάθεια όπου μέσα από την συνεργασία του σχολείου μας με σχολεία της Ευρώπης και έχοντας ως αφετηρία την γνωριμία μας με τον ψηφιακό κόσμο θα οδηγηθούμε κι εμείς στην ανακάλυψη μιας σύγχρονης , διαθεματικής προσέγγισης της έρευνας και της καινοτομίας.
Ο στόχος μας είναι μέσα από συνεργατικές δράσεις και διαδραστικές διαδικτυακές συναντήσεις να κατανοήσουμε την σημασία του ψηφιακού κόσμου και πώς αυτός συνδυάζεται και εκφράζεται μέσα από την τέχνη, να γνωριστούν μεταξύ τους τα παιδιά από τα διαφορετικά αυτά σχολεία και μέσα από συστηματική συνέργεια , να ανταλλάξουν εμπειρίες και να εξοικειωθούν με τα οφέλη των Νέων Τεχνολογιών, να καλλιεργήσουν ενδιαφέροντα και δυνατότητες , να αναπτύξουν ικανότητες , και να αντιληφθούν την πορεία των πραγμάτων μέσα από πολυποίκιλες δράσεις, να κατανοήσουν έννοιες ψηφιακές , ψηφιοποίησης και προγραμματισμού, να συγκρίνουν δεδομένα, να ανακαλύψουν κοινούς στόχους, να γνωρίσουν τα οφέλη της συνεργασίας, της αλληλοτροφοδότησης και άλλα πολλά.
Μέσα από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Digital World Explorer τα παιδιά θα γνωρίσουν την σημαντικότητα της κωδικοποίησης που ορίζεται ως η διαδικασία εξυπηρέτησης ενός συγκεκριμένου σκοπού με την δημιουργία υπολογιστικών περιβαλλόντων και λογισμικών προγραμμάτων. Στην προσχολική ηλικία η καλλιέργεια δεξιοτήτων και στάσεων αναφορικά με την κωδικοποίηση παρέχει στα παιδιά την ευκαιρία να αναπτύξουν δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων, δημιουργικότητας και καινοτομίας. Υπάρχουν πολλές διασκεδαστικές και αποτελεσματικές μέθοδοι για να διδαχθούν τα παιδιά που φοιτούν στο νηπιαγωγείο πρωτίστως την ασφαλή πλοήγηση μέσα από βασικές έννοιες κωδικοποίησης και λειτουργίας υπολογιστικών προγραμμάτων. Ως βασικός στόχος μας είναι να εισαγάγουμε στα παιδιά την κωδικοποίηση , να βελτιώσουμε τις επικοινωνιακές και κοινωνικές τους δεξιότητες , να μάθουν να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες , να συνεργάζονται και να επιλύουν προβλήματα, να καλλιεργήσουν την δημιουργική και κριτική τους σκέψη και να έρθουν σε επαφή με τον σημαντικό κόσμο του σήμερα και του ασφαλούς αύριο.
ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
Οι Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) παίζουν κεντρικό ρόλο στο Πρόγραμμα Σπουδών (Πρόγραμμα Σπουδών για την Προσχολική Εκπαίδευση – Εκτεταμένη έκδοση – Αθήνα 2022, σελ. 10) και μαζί με τη Γλώσσα αποτελούν τη βάση για όλες τις θεματικές ενότητες.
Οι ΤΠΕ επικεντρώνονται στην ανάπτυξη δεξιοτήτων που θα βοηθήσουν τα παιδιά να εξοικειωθούν με ψηφιακά περιβάλλοντα, να αναπτύξουν δεξιότητες, να διαχειρίζονται σωστά τις πληροφορίες και να ανταποκρίνονται στις επικοινωνιακές ανάγκες ανάλογα με την κατάσταση. Επίσης, συμβάλλουν στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης, της σωστής χρήσης και αξιοποίησής τους, προετοιμάζοντας τους μαθητές για τις προκλήσεις και τις απαιτήσεις της ψηφιακής κοινωνίας του αύριο. Οι ΤΠΕ συνδυάζονται πάντα με το παιχνίδι, το οποίο με τα παιγνιώδη χαρακτηριστικά του ενεργά εμπλέκει τα παιδιά στις δραστηριότητες και συμβάλλει αποτελεσματικά στην ανάπτυξη της εσωτερικής κινητοποίησης, εξυπηρετώντας ευχάριστα και αποτελεσματικά τη μάθηση μέσω του παιχνιδιού. Ταυτόχρονα με την έρευνα και τη συνεργατική μάθηση επιτυγχάνονται οι στόχοι μας στον μέγιστο βαθμό.
Είναι γεγονός ότι το σχολείο της νέας εποχής απαιτεί καινοτόμες πρακτικές και σύγχρονες μεθόδους καθώς και ψηφιακά εκπαιδευτικά περιβάλλοντα. Σε αυτό το πλαίσιο, το έργο με τίτλο “Digital World Explorer” μέσω συνεργατικών δράσεων και διαδραστικών διαδικτυακών συναντήσεων συνέβαλε στην κατανόηση της σημασίας του ψηφιακού κόσμου, ταυτόχρονα ενσωματώνοντας Τέχνη, Ρυθμό, Κίνηση, Μαθηματικά, Γλώσσα μέσω παιγνιώδων και συνεργατικών δραστηριοτήτων με κλιμακούμενη δυσκολία.
Ξεκινάμε δυναμικά και συνεργατικά με την δημιουργία logo και poster με την έννοια της οπτικής κωδικοποίησης μέσα από γλώσσες προγραμματισμού, με ρομποτικά παιχνίδια , με δημιουργική γραφή και συγγραφή e-book, με χειροτεχνίες, τραγούδια χορούς, ψηφιακά παιχνίδια, quiz και παζλ. Αυτές οι δραστηριότητες βοηθούν τα παιδιά να υποστηρίξουν με ασφάλεια το ενδιαφέρον τους για την τεχνολογία μέσω αποτελεσματικών και διασκεδαστικών τρόπων με κύριό μας μέλημα την διασφάλιση της προσωπικότητας των μαθητών μας.
Ξεκινήσαμε το έργο με τις προτάσεις μας για το logo και το poster του έργου. Η Dora η εξερευνήτρια έγινε η μασκότ του logo που προτείναμε στους συνεργάτες μας.
Kαι η πρόταση για το poster μας.
Με μεγάλη μας χαρά ενημερωθήκαμε ότι μετά από την ψηφοφορία η Dora η εξερευνήτρια το νούμερο 15 κατέκτησε την πρώτη θέση και θα γίνει το logo του έργου.
We create our collaborative Logo.
Δημιουργούμε τo συνεργατικ;o logo μας.
To επιλεγμένο λογότυπο του έργου μας χωρίζεται σε 18 κομμάτια και το κάθε κομμάτι δόθηκε σε κάθε συνεργάτη του έργου για να ζωγραφηθεί από τα παιδιά της τάξης τους όπως ήταν το πρωτότυπο. Το συνεργατικό έργο που δημιουργήθηκε είναι το παρακάτω.
Ετοιμάστηκαν οι υπεύθυνες δηλώσεις με την γονική συναίνεση των παιδιών που θα συμμετέχουν στο έργο
Ετοιμάστηκαν και τα ερωτηματολόγια για τους γονείς, τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς
To σχολείο μας ανέλαβε την δραστηριότητα της ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο ετοιμάζοντας οδηγίες στους συνεργάτες του έργου για την δημιουργία αφισών ώστε στο τέλος να δημιουργηθεί μια κοινή αφίσα από τα έργα των σχολείων συμμετοχής.
Η δική μας αφίσα
Το συνεργατικό video με τις αφίσες όλων των συμμετεχόντων σχολείων από Τουρκία, Ελλάδα και Ρουμανία
Απόκτηση των Έννοιων Δεξιά-Αριστερά, Πάνω-Κάτω
Ρομποτικά παιχνίδια
Παγκόσμια ημέρα μαθηματικών. Δημιουργούμε με κώδικα ένα από τα γράμματα του τίτλου του έργου μας ώστε να το παρουσιάσουμε συνεργατικά με τους συνεργάτες του έργου.
To συνεργατικό μας poster για την παγκόσμια ημέρα μαθηματικών.
Πολύχρωμες κούκλες.
Colorful puppets in coding activity.
Songs, dances and coding.
World Book Day.
Collaborative creation of a bookmark ιnspired by the story of The Little Mermaid by Hans Christian Andersen
We create one of the piece of the collaboorative bookmark.
Games and puzzles
Σε συνεργασία με το 3ο Νηπιαγωγείο Κερατέας δημιουργήσαμε ένα ψηφιακό βιβλίο όπου συνεργατικά θα δημιουργηθεί μια ιστορία με ήρωες ένα κορίτσι την Αθηνά, τον σκύλο της τον Ερμή και τον υπολογιστή τους τον Μακί. Ο Μακί τους ταξιδεύει σε μέρη που λαχταρούν να βρεθούν και να γνωρίσουν. Συνεργατικά το ένα σχολείο θα γράφει την ιστορία και το άλλο θα την εικονογραφεί. Το δικό μας σχολείο μετέφερε τους ήρωες της ιστορίας στο Πύργο της Πίζας.
Creating a story (story jumper). Athena, Hermes and their computer Maci in a travel to the most wonderful places in the world.
We introduce the curious journey to kids and they were drawing according to the text.
The word cloud study.
We are prepearing the collaborative video to celebrate the E-Twinning Day. We sing and dance the goodmorning in our language and we coloring letters as coding.
The collaborative poster for international day of E-Twinning.
Τα STEAM (Science, Tecnology,Engineering, Arts, Mathematics) είναι μια εκπαιδευτική προσέγγιση της μάθησης που χρησιμοποιεί την Επιστήμη, την Τεχνολογία, τη Μηχανική, τις Τέχνες και τα Μαθηματικά ως σημεία πρόσβασης για την ανάπτυξη της έρευνας, του διαλόγου και της κριτικής σκέψης των μαθητών.
Το αποτέλεσμα είναι οι μαθητές που συμμετέχουν στη βιωματική μάθηση, να εμμένουν στην επίλυση προβλημάτων, να μαθαίνουν να εργάζονται και να συνεργάζονται μέσα από τη δημιουργική διαδικασία.
Τα πέντε τμήματα του STEΑM έχουν διδαχθεί ξεχωριστά και τις περισσότερες φορές ανεξάρτητα το ένα από το άλλο εδώ και χρόνια. Με την υιοθέτηση της φιλοσοφίας STEΑM, η Επιστήμη, η Τεχνολογία, η Μηχανική, οι Τέχνες και τα Μαθηματικά παίζουν αναπόσπαστο ρόλο στη συνολική διδασκαλία.
Για τη συγκεκριμένη προσέγγιση επιλέξαμε την ενασχόληση με τους δεινόσαυρους που αποτελεί ένα από τα αγαπημένα θέματα όλων των παιδιών!
Το έναυσμα για την ενασχόληση με τη συγκεκριμένη θεματική ήταν το γεγονός ότι τα παιδιά εντόπισαν μέσα στην τάξη ίχνη δεινοσαύρων, τα οποία οδηγούσαν στα διάφορα κέντρα ενδιαφέροντος. Εκεί τα παιδιά ανακάλυψαν εποπτικό υλικό το οποίο σχετιζόταν με το θέμα που μελετούσαμε (αυγά δεινοσαύρων, οστά, εικόνες, σκελετούς , παιχνίδια , δεινόσαυρους). Αφού τα συγκέντρωσαν στην παρεούλα, χωριστήκαμε σε ομάδες και τα μελετήσαμε.
Στην συνέχεια ζωγραφίσαμε πως φανταζόμαστε τους δεινοσαύρους.
Διαβάσαμε το παραμύθι : <<Είμαι παιδί σας;>> στο οποίο παρουσιάζονται κάποια βασικά είδη δεινοσαύρων. Αφού συζητήσαμε για το ποια είδη γνωρίζουν τα παιδιά, το κάθε παιδί ζωγράφισε ότι του έκανε εντύπωση από το παραμύθι.
Στη συνέχεια έγινε συζήτηση για το τι γνωρίζουμε για τους δεινόσαυρους και τι θα θέλαμε να μάθουμε και όλα αυτά καταγράφηκαν σε ενα χαρτόνι με τη μορφή ιστογράμματος.
Με αφορμή το παραμύθι ” Είμαι παιδί σας” ασχοληθήκαμε με τις σκιές των δεινοσαύρων. Τοποθετούσαμε πάνω σ` ένα χάρτινο αυγό δεινόσαυρους και από την σκιά τους , μαντεύαμε ποιος δεινόσαυρος ήταν.
Αποτυπώσαμε τις σκιές των δεινοσαύρων στο χαρτί και στη συνέχεια τις ζωγραφίσαμε.
Το κάθε παιδί διάλεξε τον αγαπημένο του δεινόσαυρο και έπιασε δουλειά!
Ζωγραφίσαμε χάρτινα πιάτα ,κόψαμε και οι δεινόσαυροι μας στόλισαν την τάξη!
Χωριζόμαστε σε ομάδες και δημιουργούμε το είδος του δεινόσαυρου που επιλέγουμε.
Μάθαμε το γράμμα Δ, δ του Δεινοσαύρου. Αναγνωρίσαμε το κεφαλαίο και το μικρό γράμμα και τοποθετήσαμε πάνω σε κάθε γραμματάκι Δ,δ ένα δεινόσαυρο.
Γράψαμε το γράμμα πάνω στην άμμο.
Στην συνέχεια το γράψαμε και στο χαρτί.
Φτιάξαμε το Δ, δ του δεινόσαυρου.
Τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες. Επέλεξαν από ένα δεινόσαυρο και αφού μελέτησαν και εντόπισαν τα χαρακτηριστικά του τα σημείωσαν σ` ένα φύλλο εργασίας. Έπειτα παρουσίασαν στην ολομέλεια τα χαρακτηριστικά του δεινοσαύρου που είχαν επιλέξει.
Συζητήσαμε για το επάγγελμα του παλαιοντολόγου και γίναμε και εμείς παλαιοντολόγοι που ψάχνουν να βρουν σκελετούς δεινοσαύρων. Μετά από την ανασκαφή ,σειρά είχε η συναρμολόγηση του σκελετού και η αναγνώριση του είδους!
Χωριζόμαστε σε ομάδες και φτιάχνουμε σκελετούς με διάφορα υλικά και με το οικοδομικό υλικό της τάξης.
Και αντίστοιχα φύλλα εργασίας…
Και λίγη κίνηση είναι απαραίτητη οπότε πηδήξαμε στα ίχνη των δεινοσαύρων!
Ξέρουμε πως οι περισσότεροι δεινόσαυροι ήταν τεράστιοι όμως πόσο μεγάλοι ήταν τελικά; Με τη βοήθεια ενός μέτρου και μαλλιού πλεξίματος μετράμε τα μεγέθη 6 διαφορετικών δεινόσαυρων. Κάνουμε υποθέσεις ,συγκρίνουμε, επαληθεύουμε και καταγράφουμε. Μεταφέρουμε τα νήματα και στην αυλή και μετράμε με βήματα το μέγεθος του καθενός.
Συγκεκριμένα ασχοληθήκαμε με το ύψος του δεινοσαύρου που μας προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση, του τυραννόσαυρου. Αφού συλλέξαμε πληροφορίες από το υλικό που είχαμε στη γωνιά των δεινοσαύρων, μάθαμε ότι το ύψος του συγκεκριμένου δεινόσαυρου πλησιάζει τα 4 μέτρα. Χρησιμοποιώντας το μέτρο , μετρήσαμε , αφού ξεδιπλώσαμε ένα ρολό χαρτί υγείας και το τοποθετήσαμε στο πάτωμα. Συγκρίναμε το ύψος μας με αυτό του t.rex για να κατανοήσουμε πόσο ψηλός ήταν.
Στην συνέχεια κάναμε υποθέσεις για το πόσα παιδιά από τη τάξη μας χρειάζονται για να φτάσουν το ύψος του τυραννόσαυρου. Αφού πειραματιστήκαμε , καταλήξαμε ότι χρειάζονται περίπου 4 παιδιά.
Συμπληρώσαμε φύλλα εργασίας της ίδιας λογικής.
Φυσικά φτιάξαμε γωνιά δεινοσαύρων στην τάξη η οποία εμπλουτίστηκε με πίνακες αναφοράς, βιβλία, δεινόσαυρους και τις δημιουργίες μας!
Το θέμα κέντρισε τόσο το ενδιαφέρον των παιδιών που ασχολούνταν καθόλη τη διάρκεια της ημέρας με αυτό.
Φτιάξαμε απολιθώματα με πηλό.
Γεμίσαμε με νερό μπαλόνια στα οποία είχαμε βάλει 3 διαφορετικά είδη δεινοσαύρων και τα βάλαμε στην κατάψυξη για να παγώσουν και να σχηματιστούν αυγά. την επόμενη μέρα χωριστήκαμε σε 3 ομάδες και παρουσίασα στα παιδιά τους 3 τρόπους ( θερμός αέρας, νερό, αλάτι) με τους οποίους πρέπει να προσπαθήσουν να λιώσουν το αυγό για να ελευθερωθεί το δεινοσαυράκι. Το κάθε παιδί πριν ξεκινήσουμε κάνει υποθέσεις για το ποιος τρόπος θα είναι ο πιο γρήγορος.
Η ομάδα του νερού ήταν αυτή που απελευθέρωσε πρώτη το δεινοσαυράκι της! Ακολούθησε η ομάδα του θερμού αέρα ( που φυσικά είχε τη βοήθεια της κ. Μαρίας για λόγους ασφάλειας) και τέλος η ομάδα του αλατιού!
Κάναμε και άλλες δημιουργίες…
Βγήκαμε στην αυλή και σχεδιάσαμε τα περιγράμματα των σκιών των δεινοσαύρων που επιλέξαμε!
Και επειδή μας άρεσε η δραστηριότητα επαναλάβαμε με μεγαλύτερους δεινόσαυρους! Διαλέξαμε διαφορετικό τρόπο να τους ζωγραφίσουμε. Χρωματίσαμε χαρτί κουζίνας το οποίο μετά τοποθετήσαμε πάνω στα σχέδια μας ,ψεκάσαμε με νερό και το αφήσαμε για αρκετή ώρα ώστε να απλωθούν τα χρώματα πάνω στους δεινόσαυρους.
Φτιάξαμε μολυβοθήκες από πατούσες δεινόσαυρου.
Και δημιουργήσαμε τα δικά μας έργα τέχνης χρησιμοποιώντας σχέδια δεινοσαύρων σαν αποτύπωμα και βάφοντας στη συνέχεια με τέμπερες της αρεσκείας μας το υπόλοιπο χαρτί.
Παρουσιάστηκαν στα παιδιά 2 πατούσες δεινοσαύρων ,μια ενός τυραννόσαυρου και μια ενός βραχιόσαυρου που έχει καταγραφεί ως η μεγαλύτερη που βρέθηκε ποτέ. Τους ζητήθηκε να κάνουν υποθέσεις σχετικά με το πόσα παπούτσια παιδιών χρειάζεται για να γεμίσει η καθεμία από αυτές. Βγάζουμε παπούτσια και το διαπιστώνουμε στην πράξη. Το μέτρημα ξεκινά… Επειδή για να γεμίσει η πατούσα του βραχιόσαυρου δεν αρκούν τα παπούτσια μας, τα παιδιά σκέφτηκαν να βάζουμε ένα σημάδι και να τα μετακινούμε κάθε φορά. Σημειώναμε σε ένα χαρτί τον αριθμό των παπουτσιών και στη συνέχεια τα προσθέσαμε με τη βοήθεια γλωσσοπίεστρων. Στο τέλος μετρήσαμε και πόσες πατούσες τυραννόσαυρων χωράνε μέσα σε μια πατούσα βραχιόσαυρου. Τα καταγράψαμε όλα και κάναμε συγκρίσεις. Θυμηθήκαμε τις αρχικές υποθέσεις και βρήκαμε αυτές που ήταν πιο κοντά στο αποτέλεσμα.
Το ενδιαφέρον τους επεκτάθηκε και στα τεράστια δόντια του T-rex . Αφού μελετήσαμε το υλικό μας , αντλήσαμε πληροφορίες και φτιάξαμε τα δόντια του τυραννόσαυρου και στη συνέχεια το στόμα του.
Στα σαγόνια του T rex
Ένα από τα πράγματα που ήθελαν να μάθουν τα παιδιά ήταν γιατί οι δεινόσαυροι εξαφανίστηκαν. Μιλήσαμε για τον τεράστιο αστεροειδή που έπεσε στη γη και για τις συνέπειες που είχε αυτό το γεγονός, παρακολουθήσαμε σχετικά βίντεο και στο τέλος κάναμε ένα πείραμα με ένα ηφαίστειο, ξύδι, σόδα και χρώμα.
Δεν έλειψαν και οι προκλήσεις… Μπορείτε να φτιάξετε έναν σχηματόσαυρο;
Μπορείτε να φτιάξετε έναν τρισδιάστατο δεινόσαυρο;
Μαθηματικά παιχνίδια.
Τα παιδιά χωρίζονται σε τέσσερις ομάδες ανάλογα με το χρώμα του αυγού δεινόσαυρου που έχουν φτιάξει. Αντίστοιχα έχουν κρυφτεί σε διάφορα σημεία της αίθουσας αυγά δεινοσαύρων στα χρώματα των ομάδων. Όποια ομάδα καταφέρει να συγκεντρώσει πρώτη τα αυγά της θα είναι η νικήτρια.
Τοποθετώ τόσα μανταλάκια στον δεινόσαυρο όσα μας λέει ο αριθμός πάνω του.
Ακολούθησε την διαδρομή πατώντας πάνω στις αριθμημένες πατούσες του δεινόσαυρου και φτιάξε το παζλ. ΄Όποιος ολοκληρώσει πρώτος τη διαδρομή και το παζλ είναι ο/η νικητής/τρια.
Δημιουργούμε φύλλα εργασίας: Ζωγραφίζουμε τόσα δεινοσαυράκια μέσα στα αυγά όσα μας δείχνει ο αριθμός που φέρνει το ζάρι.
Αντιστοιχίζουμε δεινόσαυρους με τις σκιές τους.
Επιλέγω τον σωστό αριθμό.
Ψηφιακά παιχνίδια.
Αντιστοιχίζουμε το όνομα με τον σωστό δεινόσαυρο, φτιάχνουμε παζλ και κρεμάλα με δεινόσαυρους.
Ζωγραφίζουμε ένα μουσείο φυσικής ιστορίας.
Δημιουργία Μουσείου Φυσικής ιστορίας από τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας.
Φτιάξαμε ένα κολάζ με το φυσικό τοπίο στο οποίο ζούσαν οι δεινόσαυροι.
Η συνέντευξη από ένα δεινόσαυρο ως μέσω αξιολόγησης των όσων μάθαμε για την αντίστοιχη θεματική .
Ανακάλυψε το δικό σου είδος δεινόσαυρου!
Μετά από τόση υπερπροσπάθεια επιβάλλεται να πάρουν και από ένα πτυχίο παλαιοντολόγου!
Σήμερα ήταν μία ιδιαίτερη μέρα. Τα παιδιά του σχολείου μας επισκέφθηκαν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Κλειδού για να συναντήσουν τη Νεράιδα που έχει να τους πει τόσα πολλά για το αγαπημένο της δάσος.
Κάναμε μία στάση να απολαύσουμε την υπέροχη θέα και η ματιά μας χάθηκε στο πράσινο χαλί που ξεδιπλώθηκε μπροστά μας!!
Γνωρίσαμε και μερικά μωρά πευκάκια και τα παιδιά ενθουσιάστηκαν.
Αφού φτάσαμε στο κτίριο του ΚΠΕ Ομηρούπολης ήρθε η μεγάλη στιγμή να γνωρίσουμε τη νεράιδα της Κλειδούς. Ένα καλάθι με το γράμμα της γραμμένο πάνω σε φύλλα και τα ρούχα της για να κατανοήσουμε γιατί το δάσος της Κλειδούς έγινε ο αγαπημένος της χώρος. Πριν από 20 χρόνια επισκέφθηκε την περιοχή και δεν έφυγε έκτοτε μακριά της.
Τα ρούχα της, το πέπλο της και το παγωμένο κλειδί της μας παρουσιάστηκαν από την εξαιρετική κυρία Ματρώνα που ενσάρκωσε με επιτυχία την νεράιδα της Κλειδούς.
Μας γνώρισε την χλωρίδα της περιοχής.
Και με την πανίδα.
Αφού ολοκλήρωσε την παρουσίασή της μας είχε μια μεγάλη έκπληξη!!! Θέατρο σκιών με τον καραγκιόζη δασοφύλακα!!
Τέλος ακολουθήσαμε το μονοπάτι που οδηγούσε στο δάσος και ειδαμε πολλά και θαυμαστά πράγματα.
Ήρθε η ώρα της αποχώρησης με την υπόσχεση ότι δεν θα ξεχάσουμε όσα μας δίδαξε η νεράιδα της Κλειδούς και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την επόμενη σχολική χρονιά!!
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΔιαβάστε περισσότεραΜη αποδοχή