Ετοιμάζοντας τα Πασχαλινά αβγά για τα καλαθάκια και τις αβγοθήκες μας!

Βάψαμε κόκκινα αβγουλάκια με μαμάδες στις τάξεις μας και όχι μόνο…

Ήταν μεγάλη χαρά  να υποδεχτούμε στο Νηπιαγωγείο την Εκπρόσωπο Γονέων του Σχολείου μας, που συμμετείχε στη δραστηριότητα βαψίματος των αβγών μας! Την ευχαριστούμε θερμά!

Εκπρόσωπος

Ευχαριστούμε πολύ επίσης, τη μητέρα μαθήτριας του 1ου Πρωινού Υποχρεωτικού τμήματος που, εκτός από τη βοήθειά της στο βάψιμο των κόκκινων αβγών, ανέλαβε να φτιάξει και να μας φέρει στο Σχολείο πολύχρωμα Πασχαλινά αβγουλάκια  χρησιμοποιώντας φλούδες από κρεμμύδια και μοιράστηκε μαζί μας την τεχνική που ακολουθεί:

Αβγά 1Αβγά 2 Αβγά 3Αβγά 4 Αβγά 5

Και ιδού το αποτέλεσμα!

Αβγά 6

Η συμμετοχή των γονέων του Νηπιαγωγείου μας στις Πασχαλινές δραστηριότητες μάς έδωσε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε αξέχαστες στιγμές  γεμάτες χαρά και δημιουργικότητα … και φυσικά πολύ όμορφα Πασχαλινά αβγά!!!!

Πάσχα στο Νηπιαγωγείο μας!

Το Πάσχα έφτασε και οι μικροί καλλιτέχνες εμπνεύστηκαν από αυτό και έφτιαξαν πανέμορφες  κατασκευές! Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Νηπιαγωγείου μας εξέφρασαν τη φαντασία τους  μέσα από τις ζωγραφιές, τις κατασκευές και τα χειροτεχνήματα τους, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα γεμάτη αγάπη και ενθουσιασμό για τη γιορτή του Πάσχα!

Πασχαλινές κάρτες, καλαθάκια ατομικά και ομαδικά, αβγοθήκες, στεφάνια, κρεμαστά λαγουδάκια και κοτοπουλάκια από αλατοζύμη και κάθε λογής χειροτεχνίες στόλισαν τις τάξεις μας…

Πάσχα 3Πάσχα 4Πάσχα 6

Πάσχα 10

Πάσχα 1

Πάσχα 1 1 Πάσχα 2

Πάσχα 9

Πάσχα 8

Ευχαριστούμε θερμά τη μητέρα μαθήτριας του Νηπιαγωγείου μας που μας ετοίμασε τα Πασχαλινά διακοσμητικά με τη χρήση της αλατοζύμης, προκειμένου τα παιδιά να τα χρωματίσουν και να τα στολίσουν!

 

 

 

Προτάσεις e books – Πασχαλινό audio book

Άκουσε κι εσύ το Πασχαλινό παραμύθι με τον τίτλο “Το ραγισμένο κόκκινο αυγό” ! Καλή διασκέδαση!

 

Πηγή: ΤΟ ΡΑΓΙΣΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΑΥΓΟ (πασχαλινό παραμύθι & δραστηριότητες) – Λούκα Παναγή [Audio-book] | Δωρεάν βιβλία – Free ebooks (ebooks4greeks.gr)

 

 

Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας

Η 4η Απριλίου κάθε έτους ορίστηκε ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας. Γιορτάζοντας την ημέρα αυτή στο Νηπιαγωγείο, οι μικροί καλλιτέχνες μας στέλνουν τα δικά τους μηνύματα…

Φιλοζωία 1  Φιλοζωία 3 1

Φιλοζωία 2

2 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

  •     Με ένα βιβλίο διαφορετικό γιορτάσαμε την  «Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου». Γυρίσαμε τις σελίδες του κι ανακαλύψαμε μία νέα ιστορία που έστελνε το μήνυμα

Βιβλίο 1  Βιβλίο 2  Βιβλίο 3

ΠΟΤΕ ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΣ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΟY!

  • Και φτιάξαμε σελιδοδείκτες, για να συνοδεύουν τα βιβλία μας….

selidodiltis  Selidodiktis 1