Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων μας, το μήνα Σεπτέμβριο ασχοληθήκαμε με το θέμα «Μιλάμε για τον εαυτό μας».
Τα παιδιά δημιούργησαν τις δικές τους παιδικές ταυτότητες, καταγράφοντας βασικά στοιχεία που τα χαρακτηρίζουν. Παράλληλα, σχεδιάσαμε το περίγραμμα ενός παιδιού, βασισμένο στο χρωματιστό ανθρωπάκι του καλλιτέχνη Keith Allen Haring, το οποίο γεμίσαμε με τουβλάκια, χρώματα, σχέδια και λέξεις που εκφράζουν την προσωπικότητά μας. Με αυτό το τρόπο δώσαμε την ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν το έργο του και να εμπνευστούν από τη ζωντάνια και την απλότητά του.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και η δημιουργία πορτρέτων, όπου κάθε μαθητής αποτύπωσε τον εαυτό του με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Έτσι, η τάξη μας γέμισε με έργα που αντανακλούν τον χαρακτήρα, τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των παιδιών.
Μέσα από το ταξίδι γνωριμίας με τον εαυτό, τα παιδιά έμαθαν το αρχικό φώνημα και γράμμα του ονόματός τους. Μερικά μάλιστα το σχημάτισαν γράφοντάς το με μαγνητικά γράμματα ή ακόμη και με πλαστελίνη, δίνοντας μορφή και χρώμα στο δικό τους γράμμα ή και όνομα.
Ως συμπέρασμα λοιπόν, απορρέει πως τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν την ατομικότητά τους, να γνωριστούν καλύτερα μεταξύ τους και να ανακαλύψουν πώς η τέχνη μπορεί να αποτυπώσει στοιχεία της προσωπικής τους ταυτότητας.














