Ο Δήμος Παιανίας, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης θέτουν σε λειτουργία το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) του Δήμου Παιανίας.  Στο πλαίσιο των Κ.Δ.Β.Μ. θα υλοποιηθούν προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων αποκλειστικά μέσω τηλεκπαίδευσης.

Η ανακοίνωση με τους τίτλους των προγραμμάτων βρίσκεται εδώ.

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως και τις 21 Ιανουαρίου 2022.

Απαραίτητα δικαιολογητικά:

1.     Συμπληρωμένη αίτηση: ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ

2.     Φωτοτυπία της ταυτότητας.

Αποστολή αιτήσεων: a.flevari@0155.syzefxis.gov.gr (θέμα: ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ)

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο 2132030713

Ενα ξεχωριστό διήμερο χριστουγεννιάτικων δράσεων για παιδιά 6 έως 12 ετών διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Παιανίας.

Πρόκειται για το «CHRISTMAS DREAM SPACE», όπου μέσα από ποικίλα εργαστήρια διαδραστικών αφηγήσεων των αγαπημένων μας χριστουγεννιάτικων παραμυθιών, εικαστικών, κατασκευών και φυσικά πολλών παιχνιδιών, θα έχουν την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν, να εκφραστούν, να αλληλοεπιδράσουν και να μοιραστούν τα όνειρά τους και τις ευχές τους για το νέο έτος, σε ασφαλές εξωτερικό περιβάλλον.

Επί τρεις ώρες θα λειτουργούν τρεις διαφορετικές «γωνιές»,
– Η Γωνιά αφηγήσεων με διαδραστικές αφηγήσεις κλασικών και σύγχρονων χριστουγεννιάτικων παραμυθιών και βιβλίων.
– Η Γωνιά ονείρων και ευχών όπου τα παιδιά θα γράφουν τα πιο φανταστικά τους όνειρα και επιθυμίες στον «τοίχο των ονείρων», αλλά και τα προσωπικά τους γράμματα στον Αη Βασίλη.
– Η Γωνιά εικαστικών όπου με συλλογικό τρόπο τα παιδιά θα δημιουργούν εμπνευσμένα από τη μαγική εποχή των Χριστουγέννων.

Οι τρεις γωνιές είναι κατασκευασμένες με τρόπο ώστε να δημιουργείται ένας ήρεμος και οικείος χώρος όπου τα παιδιά μπορούν να χαλαρώσουν.

Επιπλέον κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων θα διατεθούν στολίδια για τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα τα οποία έχουν ζωγραφίσει παιδιά των νηπιαγωγείων του Δήμου Παιανίας.

Τα έσοδα από την πώληση θα διατεθούν στο οικοτροφείο παιδιών με Αυτισμό «Άγιος Νικόλαoς» και στον «Άγιο Χριστοφόρο», φιλανθρωπικό σωματείο για μυοπαθή παιδιά.

– Πλατεία Γλυκών Νερών (παλαιό Δημαρχείο): Κυριακή 19 Δεκεμβρίου,
– Κεντρική πλατεία Παιανίας: Κυριακή 26 Δεκεμβρίου
Ώρες λειτουργίας: 11:00 έως 14:00.

1ο ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.

(Κέντρο Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης Ανατολικής Αττικής)

Το Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.) είναι η μετεξέλιξη του Κέντρου Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών (ΚΕ.Δ.Δ.Υ). Σύμφωνα με το Νόμο 4547/2018, για την εκπλήρωση της αποστολής τους τα ΚΕΣΥ δραστηριοποιούνται στους τομείς :

  • της διερεύνησης εκπαιδευτικών και ψυχοκοινωνικών αναγκών,
  • της διενέργειας αξιολογήσεων,
  • της σχεδίασης και υλοποίησης εκπαιδευτικών και ψυχοκοινωνικών παρεμβάσεων, καθώς και δράσεων επαγγελματικού προσανατολισμού,
  • της υποστήριξης του συνολικού έργου των σχολικών μονάδων.
  • της διενέργειας ενημερώσεων και επιμορφώσεων και της ευαισθητοποίησης του κοινωνικού συνόλου.  

Τα Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.) μετονομάστηκαν σε Κέντρα Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.)

Σκοπός των ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. είναι η υποστήριξη των μαθητών, των σχολικών μονάδων και των Ε.Κ. της περιοχής αρμοδιότητάς τους για τη διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης όλων ανεξαιρέτως των μαθητών στην εκπαίδευση και την προάσπιση της αρμονικής ψυχοκοινωνικής τους ανάπτυξης και προόδου. Για τα ζητήματα, για τα οποία επιφυλάσσεται αποκλειστική αρμοδιότητα στα ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., δεν έχουν αρμοδιότητα άλλες δημόσιες υπηρεσίες ή φορείς.

 

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα http://kday-anatol.att.sch.gr και στο ενημερωτικό φυλλάδιο

δεξιοτήτων

Το σχολείο μας υλοποιεί τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων.

Τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων αποτελούν καινοτόμο, δυναμική, διδακτική, εκπαιδευτική δράση, η οποία συνίσταται στην προσθήκη νέων Θεματικών Ενοτήτων, με εστίαση στις δεξιότητες, στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού και του
Γυμνασίου, αξιοποιώντας σύγχρονες και καινοτόμες μεθόδους μάθησης. Βασική αρχή των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων είναι να συνδυάζουν το γνωστικό πεδίο των Προγραμμάτων Σπουδών με την ανάπτυξη βασικών ικανοτήτων των μαθητριών και των μαθητών με σκοπό τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες.

Σκοπός των «Εργαστηρίων δεξιοτήτων» είναι η ενίσχυση της καλλιέργειας ήπιων δεξιοτήτων, δεξιοτήτων ζωής και δεξιοτήτων τεχνολογίας και επιστήμης στις μαθήτριες και στους μαθητές. Στους επιμέρους στόχους των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων είναι η μάθηση μέσω ομαδοσυνεργατικής, δημιουργικής και κριτικά αναστοχαζόμενης διδακτικής μεθοδολογίας, η ενίσχυση των δεξιοτήτων ζωής, διαμεσολάβησης και υπευθυνότητας, η ενίσχυση των δεξιοτήτων ψηφιακής μάθησης, τεχνολογίας και προγραμματιστικής σκέψης.

 

Θεματικές Ενότητες των Εργαστηρίων

Το πρόγραμμα και το εκπαιδευτικό υλικό των «Εργαστηρίων Δεξιοτήτων» ομαδοποιείται σε τέσσερις (4) Θεματικές Ενότητες. Οι Θεματικές Ενότητες προκύπτουν από τους Παγκόσμιους Δείκτες Αειφόρου Ανάπτυξης (περιβάλλον, ευ ζην, ασφάλεια, κοινωνία των πολιτών, σύγχρονη τεχνολογία και επιχειρηματικότητα) και αφορούν στη θεματολογία που ακολουθεί, η οποία διαμορφώθηκε στην τελική της μορφή από την πιλοτική εφαρμογή των «Εργαστηρίων Δεξιοτήτων» κατά το σχολικό έτος 2020 – 2021:

.jpg

Τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων υλοποιούνται και στα τρία τμήματα του νηπιαγωγείου (πρωινά τμήματα και προαιρετικό ολοήμερο).

δεξιοτήτων 1

Η έναρξη των εργαστηρίων γίνεται με τη Θεματική Ενότητα «Ζω καλύτερα – Ευ ζειν»

καλύτερα 1

ο δικός μας τίτλος είναι «Τρέφομαι σωστά, ζω καλά!»

καλύτερα2

Κύριος στόχος μέσα από την υλοποίηση του συγκεκριμένου εργαστηρίου είναι τα παιδιά να συνειδητοποιήσουν τα οφέλη της υγιεινής διατροφής και να τα εντάξουν με τρόπο φυσικό στην καθημερινότητα τους. Ταυτόχρονα, δουλεύοντας σε μικρές ομάδες, εξοικειώνονται με τη συνεργατική μάθηση και την ομαδική εργασία κάτι που θα συναντήσουν, χωρίς αμφιβολία, και στην ενήλικη ζωή τους. Ευνοείται η αποκαλυπτική μάθηση και αναδεικνύονται ταλέντα και ικανότητες όλων των μαθητών.

 

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) σας καλεί να παρακολουθήσετε το πρόγραμμα προαγωγής υγείας «Από το Α έως το Ω: μία Ακαδημία για Γονείς», το οποίο πραγματοποιείται για 7η συνεχή χρονιά από τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Νοσοκομείο Παίδων «Π & Α Κυριακού». Το ανωτέρω πρόγραμμα περιλαμβάνει 8 (οκτώ) δίωρες διαδραστικές συναντήσεις γονέων τη δεύτερη Τετάρτη κάθε μήνα στις 18:15-20:00 από Οκτώβριο έως Μάϊο, όπου παρουσιάζονται θέματα σχετικά με την υγεία, την ανάπτυξη και τη συμπεριφορά των παιδιών, τις σχέσεις στην οικογένεια και το σχολείο κ.λπ. και τελεί υπό την Αιγίδα του ΕΔΔΥΠΠΥ και του Υπουργείου Υγείας.
eddyppy.gr
Επισυνάπτεται το πρόγραμμα της 2ης Συνάντησης της Ακαδημίας Γονέων εδώ.
Για να παρακολουθήσετε την 2η Συνάντηση της Ακαδημίας Γονέων θα ακολουθήσετε το link πατώντας εδώ.
Για να ενημερωθείτε σχετικά με χρήσιμες συμβουλές για τις διαφυλικές σχέσεις στην εφηβεία πατήστε εδώ.
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, παρακαλούμε να την υποβάλλετε στο info@eddyppy.gr.

Από τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021 τίθεται σε λειτουργία για τις δημόσιες σχολικές μονάδες η πλατφόρμα edupass.gov.gr, η οποία αποτελεί ένα επιπλέον εργαλείο για την υγειονομική θωράκιση της δια ζώσης λειτουργίας των δημόσιων εκπαιδευτικών δομών. Χάρη στο edupass.gov.gr o Διευθυντής της σχολικής μονάδας θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να επιβεβαιώνει ότι εντός της σχολικής μονάδας βρίσκονται μόνο πρόσωπα (μαθητές/τριες, εκπαιδευτικοί/μέλη Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π., επισκέπτες), τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις φυσικής παρουσίας στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία.

 

Περισσότερα στις ειδήσεις του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων

Σας ενημερώνουμε ότι οι μαθητές και οι μαθήτριες τη Δευτέρα 18-10-2021 θα προσέλθουν με σχολική κάρτα που θα βεβαιώνει ότι έχει διενεργηθεί self test με αρνητικό αποτέλεσμα από τις 14 έως 18 Οκτωβρίου 2021.

Την Τρίτη 19-10-2021 οι μαθητές και οι μαθήτριες θα προσέλθουν με σχολική κάρτα που θα βεβαιώνει ότι έχει διενεργηθεί self test με αρνητικό αποτέλεσμα μέσα σε 24 ώρες πριν την προσέλευση.

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Παρασκευή 15 Οκτωβρίου σε όλη την Αττική, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για προληπτικούς λόγους ασφάλειας καθώς αναμένεται έντονη κακοκαιρία.

Η διακοπή της λειτουργίας τους αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους ασφάλειας των μαθητών και εξαιτίας των δυσκολιών μετακίνησης που πιθανόν προκύψουν εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Η Περιφέρεια Αττικής συνιστά σε όλους τους πολίτες να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις τις ώρες που είναι έντονα τα καιρικά φαινόμενα και να ακολουθούν τις οδηγίες προστασίας.

 

Σύμφωνα με την εγκύκλιο (20/3/2020) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι μαθητές/τριες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μπορούν να αποκτήσουν λογαριασμό χρήστη στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (Π.Σ.Δ.), με τον  οποίο μπορούν να έχουν πρόσβαση  στις υπηρεσίες του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ)  (https://www.sch.gr/services

Δημιουργία λογαριασμού μαθητή από τον γονέα ή κηδεμόνα

  • Η εγγραφή γίνεται από τη σελίδα  https://register.sch.gr/students   Στην ίδια σελίδα μπορεί αν φτάσει κάποιος από την πύλη του ΠΣΔ www.sch.gr ακολουθώντας το σύνδεσμο «Εγγραφή».
  • Η εγγραφή γίνεται από τον γονέα ή κηδεμόνα του μαθητή/τριας.  Στη σελίδα υπάρχουν σχετικές οδηγίες τις οποίες θα πρέπει να ακολουθήσουν ώστε η εγγραφή να είναι επιτυχής. Δείτε αναλυτικά τον οδηγό έγγραφής: https://register.sch.gr/students/docs20/StudentsRegisterHelp.pdf
  • Απαιτείται η συμπλήρωση του Αριθμού Μητρώου του μαθητή.  Στους γονείς/κηδεμόνες μαθητών/τριών των Νηπιαγωγείων και των Α’ και Β’ Τάξεων Δημοτικού Σχολείου, Α Γυμνασίου και Α Λυκείου το σχολείο μπορεί να φροντίσει για την γνωστοποίηση του Αριθμού Μητρώου των αντίστοιχων μαθητών.
  • Συνιστούμε στον γονέα/κηδεμόνα την αναγκαιότητα ορθής αναγραφής της διεύθυνσης email του καθώς επίσης και του αριθμού κινητού τηλεφώνου, ώστε να είναι εύκολη η ανάκτηση των στοιχείων μαθητικού λογαριασμού σε περίπτωση που αυτά ξεχαστούν.
  • Όταν ολοκληρωθεί η εγγραφή του/της μαθητή/τριας θα αποσταλεί email με τα στοιχεία εγγραφής στη διεύθυνση e-mail που δήλωσε ο γονέας/κηδεμόνας στην ηλεκτρονική αίτηση.

Σας γνωστοποιούμε οδηγίες σχετικά με τη διάθεση δωρεάν self test από τις 8-9-2021 έως και τις 17-9-2021 έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΙΘ.

Επιπρόσθετα έχουν αναρτηθεί οδηγίες σχετικά με το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων για το σχ. έτος 2021-2022.

Τέλος τα έκτακτα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 από τις 6-9-2021 έως και τις 13-9-2021 έχουν δημοσιευθεί στη  με αρ.πρωτ. Δ1α./ΓΠ.οικ.53950/2021 ΚΥΑ , ΦΕΚ 4054 Β’) το οποίο μπορείτε να αναζητήσετε στην ιστοσελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου. Στην εν λόγω ΚΥΑ συμπεριλαμβάνονται οδηγίες για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, τον διαγνωστικό έλεγχο μαθητών και εκπαιδευτικών, τη διαχείριση ύποπτων κρουσμάτων εντός και εκτός σχολικής μονάδας,  την υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων, διεξαγωγή εξετάσεων και σχετικές διατάξεις που βρίσκονται σε ισχύ (άσπρο πλαίσιο).

Επόμενη σελίδα: »

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση