Μηνιαία αρχεία: Μάρτιος 2026
«Παράταση εγγραφών στα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία της χώρας για το σχολικό έτος 2026-2027»
ΣΧΕΤ.: 1. Η υπ’ αριθμ. Φ.6/23198/Δ1/25-2-2026 (ΑΔΑ: 9ΗΓ346ΝΚΠΔ-4Ο2) εγκύκλιος του ΥΠΑΙΘΑ
2. Η υπ’ αριθμ. Φ.6/23211/Δ1/25-2-2026 (ΑΔΑ: ΡΚΨ146ΝΚΠΔ-0ΚΚ) εγκύκλιος του ΥΠΑΙΘΑ
Σε συνέχεια των ανωτέρω σχετικών, σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές μαθητών/τριών στα Δημόσια
Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία της χώρας για το σχολικό έτος 2026-2027, παρατείνονται μέχρι και την
Παρασκευή 27 Μαρτίου 2026.
Μια ξεχωριστή εμπειρία για τα παιδιά: Κατασκευή κούκλας – τσολιά στη Δημιουργική Πόρτα
Τη Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2026, τα παιδιά του νηπιαγωγείου μας στη Λάρισα επισκέφθηκαν τη Δημιουργική Πόρτα και συμμετείχαν σε μια μοναδική δημιουργική εμπειρία!
Κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας, τα παιδιά:
-
Παρακολούθησαν βίντεο για τη στολή του τσολιά
-
Έντυσαν δύο μεγάλους τσολιάδες
-
Κατασκεύασαν τον δικό τους τσολιά, με οδηγίες από τον Χρωμοπούλιξ
Η δραστηριότητα συνδύασε μάθηση, δημιουργία και ψυχαγωγία, ενώ τα παιδιά ανέπτυξαν τη φαντασία τους και γνώρισαν στοιχεία της ελληνικής παράδοσης με διασκεδαστικό τρόπο.
Βίντεο και παρουσίαση της στολής του τσολιά
Τα παιδιά ντύνουν τους μεγάλους τσολιάδες
Κατασκευή του δικού τους τσολιά
Ευχαριστούμε θερμά το προσωπικό της Δημιουργικής Πόρτας για την υπέροχη εμπειρία!
6 Μαρτίου – Παγκόσμια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού
Στο πλαίσιο δράσεων ευαισθητοποίησης για τον σχολικό εκφοβισμό, τα παιδιά του νηπιαγωγείου μας δημιούργησαν μια αφίσα με μηνύματα κατά της βίας και υπέρ της φιλίας.
Τα παιδιά παρουσίασαν την αφίσα στην αυλή του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αμπελώνα, όπου φώναξαν δυνατά συνθήματα όπως «Όχι στη βία – Ναι στη φιλία!» και «Σπάμε τη σιωπή!».
Στη συνέχεια, η κυρία Κωνσταντίνα μετέφερε την αφίσα στην πλατεία Τυρνάβου, όπου συγκεντρώθηκαν νηπιαγωγεία του Δικτύου, που αποτελείται από το 1ο, 3ο, 4ο, 5ο, 6ο και 7ο Νηπιαγωγείο Τυρνάβου, το 3ο Νηπιαγωγείο Αμπελώνα, το Νηπιαγωγείο Αργυροπουλίου και το 27ο Νηπιαγωγείο Λάρισας . Εκεί τα παιδιά φώναξαν συνθήματα κατά του σχολικού εκφοβισμού και έσπασαν μπαλόνια, στέλνοντας το μήνυμα ότι πρέπει να σπάμε τη σιωπή απέναντι στη βία.
Οι αφίσες κρεμάστηκαν στην πλατεία ώστε να μπορούν να τις δουν όλοι οι περαστικοί και να μεταφερθεί το μήνυμα των παιδιών: Όχι στη βία – Ναι στη φιλία!






























