ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΡΑΣΕΩΝ ΕΝΕΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Στο πλαίσιο των δράσεων του Ενεργού Πολίτη και του προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων “Μονοπάτια Αειφορίας: Εξοικονομούμε, Μοιραζόμαστε, Δημιουργούμε” το σχολείο μας συνεχίζει την συνεργασία του με το Cluster of Bioeconomy & Environment of Western Macedonia – CLUBE συμμετέχοντας στο πρόγραμμα “Δημιουργώντας ανθεκτικές Κοινωνίες: Πολιτισμός, Τέχνη και Κλιματική Ουδετερότητα”. Παρακάτω μπορείτε να δείτε την δράση του CluBE στο σχολείο μας, που υλοποιήθηκε την Παρασκευή 28 Μαρτίου 2025.
Ευχαριστούμε θερμά το CluBE γιατί με τις δράσεις του, ενημερώνει τους μαθητές, ανοίγει τους ορίζοντες τους, ενισχύει την δημιουργικότητά τους και τους ενθαρρύνει να αναλάβουν δράση ώστε να ζούμε όλοι μαζί σε “ανθεκτικές κοινωνίες” που δανειζόμαστε από τις μελλοντικές γενιές.
Στην αρχή της δράσης, οι μαθητές και οι μαθήτριες ήρθαν σε επαφή με προϊόντα βιοοικονομίας, κατανοώντας τη σημασία της βιώσιμης ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας. Στη συνέχεια, γνώρισαν το έργο “EcoΖani”, μια πρωτοβουλία που φιλοδοξεί να μετατρέψει την Κοζανίτικη Αποκριά στην πρώτη οικολογική αποκριά της Ευρώπης.